Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 245 від 06.04.2017р. 
Документ №245 від 06.04.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

10.04.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 06.04.2017р.  № 245
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань

органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159, 160, 161, 164 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -, районного суду -, області від -, року (справа № -, провадження №-,), ухвалою -, міського суду -, області від -,  року (справа № -, провадження № -,), ухвалою -, міського суду Івано-Франківської області від -, року (справа № -, , провадження № -,), ухвалою - міського суду -, області від -,  року (справа № -, провадження -,), ухвалою -, міського суду -, області від -,  року (справа № -, провадження № -,), ухвалою -, міського суду -, області від -, року (справа № -, провадження № -,) рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:

1. Надати -, районному суду -, області висновок щодо визначення місця проживання малолітніх -,  -, року народження, та -, -, року народження (додаток 1).

2. Надати -, міському суду -, області висновок про відібрання дитини -, -, року народження, від батька -, та передачу дитини матері -, (додаток 2).

3. Надати -, міському суду -, області висновок про визначення місця проживання малолітніх _, _, року народження, та -, _, -, року народження (додаток 3).

4. Надати -, міському суду -, області висновок про встановлення порядку участі батькові -, у вихованні -, -, року народження (додаток 4).

5. Надати -, міському суду -, області висновок про визначення місця проживання -,  -, року народження, та -, -, року народження, встановлення порядку участі батькові -, у  вихованні дітей( додаток 5).

6. Вважати таким, що втратив чинність п.-,. рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від -, року №-,.

7. Надати -, міському суду -, області висновок про встановлення порядку участі батькові -, у вихованні -, -, року народження (додаток 6).

8. Встановити такий порядок участі батькові -, у вихованні -, -, року народження: - з -, год. до -, год.; -,та -, субота, -,  та -, неділя місяця з -, год. до -, год. у присутності матері дитини.

9. Відмовити -, у встановленні порядку участі у вихованні , -, року народження.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Олександра Левицького.


Міський голова                                                                         Руслан Марцінків



Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо визначення місця проживання малолітніх -,  -,  року народження,

та -, _,  року народження


На розгляді в -,  районному суді перебуває справа за позовом _, -,  до -, про розірвання шлюбу та зустрічним позовом -,  до -,  про визначення місця проживання дітей,  -,  року народження, та -,  -,  року народження.

Ухвалою  суду від -,  року (справа № -,  провадження № -, ) орган опіки та піклування  міста -, залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог та зобов’язано надати висновок  щодо розв’язання спору.

       У зустрічній позовній заяві -,  просить визначити місце проживання дітей разом з ним за адресою: - , -,  району -, області вул. -, -. 

Батько дітей зареєстрований та проживає за вищевказаною адресою, що підтверджується довідкою про склад сім’ї від -,  № -, . Відповідно до акта обстеження від -,  року, складеного за місцем проживання батька, у помешканні створені належні житлово-побутові умови.

Відповідно до характеристики від -, р. виданої -, «-, -, » -,  працює водієм-експедитором вантажного автомобіля транспортного відділу -,  класу з  року по даний час. За час роботи зарекомендував себе з позитивної -сторони.

У своїх поясненнях від -,  року -,  стверджує, що його дружина у -, році, нікого не попередивши, виїхала до -,  залишивши двох неповнолітніх дітей на свою матір -, . Він додає, що «з часу зникнення моєї дружини, моя теща перешкоджає мені спілкуватися та піклуватися про моїх дітей, погрожуючи мені забрати моїх дітей та відправити їх за кордон».

До служби у справах дітей було запрошено бабусю дітей по лінії матері -,  У своїх письмових поясненнях від -,  року вона вказує, що  у вересні -, року -,  виїхала за кордон з метою заробітку у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. З -, року її дочка та  -,  не проживають  подружнім життям, останній не надає матеріальної допомоги на утримання дітей, які проживають і зареєстровані за адресою: м.-, , вул. -,  кв. -, дане житло належить на праві власності -, , на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від -, року).  -,  додає, що на даний час саме вона займається доглядом дітей, а мати щодня спілкується з ними у мережі «Skype» та щомісячно надсилає кошти на їх утримання.

Відповідно до характеристики загальноосвітньої школи №-,  від  -,  року -, , -, р.н., навчається у школі з -, року. На даний час мама перебуває на роботі в -, , діти проживають з бабусею -, , яка займається вихованням онуків. Мати цікавиться успіхами доньки, спілкується з дітьми у телефонному режимі та через  «Skype». Матеріально забезпечує дітей.. Батько з дітьми не проживає, проте приймає участь у вихованні дітей: відвідує школу, цікавиться успіхами доньки у навчанні, приходить на збори, спілкується з вчителями.

Згідно з психодіагностичним обстеженням наданим ЗШ №-, -,  є учнем -, -го класу. -,  врівноважений та активний. В колективі проявляє щирість та доброту. Хлопчик проживає з бабусею та  старшою сестрою. Бабуся приходить до школи та спілкується успішністю онука.

Діти також навчаються у студії іноземних мов «-, », -,  відвідує додаткові заняття з плавання, а -,  навчається в -,  державній художній школі, що підтверджується відповідними довідками.

Відповідно до інформації -,  від -, . № -,  діти перебувають на обліку в дільничного лікаря-педіатра, рекомендації лікаря виконує бабуся.

Згідно із актом оцінки потреб дитини та її сім’ї, складеного фахівцем із соціальної роботи МЦСССДМ  від -,  року,  за адресою: м.-, , вул. -,  кв.-, відомо наступне. Основними доходами сім’ї є пенсія бабусі та заробіток матері. Діти з бабусею проживають у трикімнатній квартирі, де створені належні умови для сну, відпочинку та навчання дітей. Зі слів -,  та -, з батьком вони не бачилися більше місяця, однак розмовляли в телефонному режимі.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини -,  року питання надання відповідного висновку до суду було розглянуто, однак, рішення не прийнято, оскільки не набрало необхідної кількості голосів

-,  року в службу у справах дітей надійшло звернення гр. -, , яка діє згідно довіреності від імені -, , про те, щоб повторно винести питання на чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Справу слухали у присутності батька -, , бабусі дітей по лінії матері, - -, та дітей -, --,  і -, .  

       З дітьми -,  та -,  спілкувалися члени комісії.

       Заслухавши матеріали справи, пояснення батька, бабусі та дітей члени комісії дійшли висновку про визначення місця проживання дітей з матір’ю.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 161, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  районного суду -,  області від -,  року (справа № -,  , провадження № _, , рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет -,  міської ради

вважає за доцільне


визначити місце проживання малолітніх -,  -,  -,-, -. року народження, та -,  -,  -, , -,  року народження, з матір’ю -, .



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок


щодо відібрання дитини ––, –– року народження, від батька –– та передачу дитини матері ––


На розгляді в Івано-Франківському міському суді перебуває справа за позовом –– до –– про відібрання дитини та стягнення аліментів. Ухвалою суду від –– року  орган опіки та піклування зобов’язано надати  письмовий висновок щодо відібрання у –– , –– р.н., який проживає за адресою: с–– –– ––, вул.–– (––), ––, малолітнього ––, ––р.н., та передачі дитини матері –– за адресою: с.–– ––, вул. ––, ––. –– року провадження у справі було ––, однак  ухвалою суду від –– року (справа №––, провадження №––)  відновлено.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а малолітнього сина залишено на проживання з матір’ю.

На дане рішення –– було подано апеляційну, а відтак і касаційну скарги.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України від –– року Касаційну скаргу –– відхилено. Рішення -,  міського суду-,  області від –– року та  ухвалу апеляційного суду -,  області від –– року в частині визначення місця проживання дитини залишено без змін.

В ході  підготовки висновку про визначення місця проживання дитини (рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від –– року № ––) було з’ясовано, що  –– та її малолітній син фактично проживали у -,  міському центрі соціально-психологічної реабілітації матері та дитини «––» з –– р. –– року малолітнього –– із застосуванням насильства було посаджено батьком –– у автомобіль невідомої особи та вивезено у невідомому напрямку. Згідно інформації -,  МВ УМВС від –– року на звернення –– їй було повідомлено наступне: малолітній син –– проживає з батьком за адресою: с.– ––, вул. –, – і відносно нього не вчинялося будь – яких протиправних дій.

У письмових поясненнях від – року та від – року –– вказує, що сім років проживала з чоловіком та його батьками. Сімейне життя не склалося і вона була змушена покинути їх дім разом з дитиною. Вона вказує, що тимчасово поселилася в Івано-Франківському міському центрі соціально-психологічної реабілітації матері та дитини «–», де на даний час зареєстрована.  Після того як, вона звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу та стягнення аліментів, її чоловік на наступний день викрав дитину з подвір’я, коли хлопчик грався. – вказує, що дитина повинна проживати разом з нею, оскільки має постійне місце проживання, створила всі умови для проживання, виховання та розвитку дитини. Рішенням -,  міського суду  дитину залишено на проживання з нею. Позивачка додає: «Зараз я кожні -,  тижні відвідую сина в –, він дуже радіє нашим зустрічам та сумує, коли я від’їжджаю. Під час наших побачень присутні колишній чоловік та його батьки, поспілкуватися з дитиною наодинці, чи відвідати дитячі розважальні заклади немає змоги. – каже, що хоче до мене, але тато йому забороняє».

       Відповідно до довідки від –– року № –– управління пенсійного фонду в –– –– –– працює на посаді головного спеціаліста відділу –– і її заробітна плата за останні 6 місяців  становить ––. У помешканні, в якому проживає –– ( м.––, вул.––, –, кв.––) створені належні умови для проживання та повноцінного розвитку і виховання дитини, що підтверджується актом обстеження житлово-побутових умов, складеного службою у справах дітей –– райдержадміністрації від –– року. Дане житло належить позивачці на праві власності на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від –– року.

       Відповідно до довідки від –– року –– ЗШ І-ІІ ступеня – районної ради –– області –– навчається  в _, -му класі. За час навчання зарекомендував себе старанним учнем з достатнім рівнем знань. Хлопчик бере активну участь у житті класу. Через обставини, що склалися,  участь у навчанні та вихованні дитини приймає батько. Мати хоч і проживає окремо, але часто цікавиться життям та навчанням сина, спілкуючись з класним керівником у телефонному режимі, по можливості відвідує його у школі та вдома.

Згідно з актом обстеження умов проживання  дитини від –– року  у помешканні, де проживає ––, створені належні умови для та виховання дитини.

Службою у справах дітей –– року  повторно направлено листа на ім’я ––  (с.–– –– району ––області, вул. ––, –-) про те, що на засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглядатиметься дане питання. Батька повторно запрошено в службу з метою надання пояснень у справі, а у разі неможливості особисто з’явитися, направити письмові пояснення та необхідні документи на електронну чи поштову адресу служби. Однак останній не надав жодних пояснень та підтверджуючих документів.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 163, 170, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  міського суду -,  області від –– року (справа № ––, провадження № ––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет -,  міської ради


вважає за доцільне


відібрання дитини ––, –– року народження, від батька –– та передачу дитини матері ––.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



Додаток 3

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо визначення місця проживання

малолітніх ––, –– року народження, та ––, –– року народження.


На розгляді в Івано-Франківському міському суді перебуває справа за позовом –– до –– про розірвання шлюбу. Ухвалою суду від –– року (справа №––, провадження №––) орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог.

Шлюб між батьками укладено –– року, про що в книзі реєстрації шлюбів зроблено відповідний актовий запис №––.

       У позовній заяві ––  просить розірвати шлюб між нею та ––; малолітніх дітей ––, –– року народження, та –– ,–– року народження, залишити на її виховання.

–– у письмових поясненнях від –– року вказує, що  її чоловік у судовому засіданні висловив бажання, щоб їх малолітні діти  –– та –– проживали разом з ним.

Батько дитини зареєстрований та проживає за адресою: м., вул.––, ––, кв.––. У своїх письмових поясненнях від –– року вказує, що діти мають проживати разом з ним, оскільки за місцем його проживання створені належні умови для розвитку та навчання дітей, що підтверджується актом обстеження від –– року. Він додає, що має можливість забезпечити дітей всім необхідним. На даний час він особисто займається їх вихованням.

З інформації Івано-Франківської ЗШ № –– від –– року відомо, що на основі проведення методики Рене Жиля у хлопчиків довірливі стосунки з  батьком, –– прагне до емоційного тепла з матір’ю. –– позитивно описує батька, зі слів хлопчика, він з матір’ю не проживає. Відповідно до інформації про участь батьків у вихованні –– та –– батьки  однаково займаються вихованням дітей, стежать за успішністю, харчуванням,  цікавляться життям синів у школі.

Відповідно до виписки з медичної карточки амбулаторного хворого від –– року діти пройшли медичне обстеження в –– році. Рекомендації лікарів виконують батьки.

Згідно з актом оцінки потреб дитини, складеним –– р. фахівцем із соціальної роботи МЦСССДМ, діти активні та життєрадісні, люблять та поважають обох батьків. У хлопчиків сформовані навики самообслуговування. Зі слів –– та –– обоє батьків є важливими у їхньому житті. Вони приділяють належну увагу їх  вихованню.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 161, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року (справа № ––, провадження № ––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


визначення місця проживання малолітніх ––, –– року народження, та ––, –– року народження з матір’ю ––.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



Додаток 4

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

про встановлення порядку участі

батькові –– у вихованні ––, –– року народження.


В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом –– до –– про встановлення  йому порядку участі у вихованні ––, –– року народження.

       Батьки дівчинки розлучені рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року. Дитину залишено на проживання з матір’ю.

Згідно акта обстеження умов проживання від –– року, проведеного працівниками служби у справах дітей, –– проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––, де створені  належні умови проживання. Зі слів ––, він  не працює, іншої сім’ї не має. 

Згідно з позовною заявою ––, колишня дружина постійно  чинить перешкоди у спілкуванні з дочкою. На звернення –– про те, щоб визначити способи участі у вихованні дочки жінка не реагує. Батько повідомляє, що за допомогою своєї матері декілька разів передавав кошти, подарунки, новий одяг та іграшки для дочки.  –– зазначає, що за заявою матері дитини поданою до поліції на нього, в суді розглядається справа про визнання його винним у вчиненні адмінправопорушення  та притягнення до адміністративної відповідальності  за ст.-,  КУпАП. –– вказує на те, що він є непрацездатний, через втрату здоров’я, однак на обліку в психоневрологічному та наркологічному диспансерах не перебуває, до кримінальної відповідальності не притягувався. Має бажання приймати участь у вихованні дівчинки  та хоче спілкуватись з нею.

У своєму письмовому поясненні від –– року –– повідомляє, що не  може побачитись з дочкою навіть  у дворі будинку (батько і мати проживають поруч), оскільки –– разом зі своєю матір’ю створює конфліктні ситуації.

Відповідно до позовної заяви –– просить визначити такий спосіб участі у вихованні доньки:

  • систематичні побачення у першу та третю суботу місяця та в день народження доньки з -,  год. до -.  год.

         Згідно з актом обстеження умов проживання від –– року, складеного працівниками Івано-Франківської ЗШ №––, умови проживання – ,–– року народження, за  адресою: м.-, , вул. ––, ––, кв.–– є задовільні. Дівчинка має місце для  навчання, особисту дитячу бібліотеку та учнівський куток.

Відповідно до письмових пояснень  ––  від –– року відомо, що за час спільного проживання її колишній чоловік не працював, постійно сидів вдома, застосовував до неї фізичну силу, в результаті чого, залишалися синці. Однак, до поліції з приводу конфліктів – не зверталась. –– зазначає, що з моменту розлучення батько та його матір бачились з ––, забирали її до себе додому, ходили з нею на прогулянку.

Мати дівчинки зазначає, що на даний час дитиною ніхто не цікавиться, не телефонує та не допомагає матеріально.

  –– з пропозиціями батька не згідна, пропонує побачення тільки у її присутності. Жінка повідомляє, що донька і сама не хоче з ним залишатись, бо він її ображав.

Згідно з інформацією Івано-Франківської ЗШ №–– від –– року про участь батьків у вихованні, дитиною займається мати, яка цікавиться навчанням та життям дівчинки у школі, відвідує батьківські збори. Батько –– за період навчання дитиною не цікавився.

Відповідно до інформації про індивідуальне психологічне обстеження –– від –– року, відомо, що у дитини позитивне налаштування на майбутнє, комфортний психологічний стан, позитивне ставлення до себе і родини, негативне - до батька. За проективними методиками емоційна близькість з матір’ю, тіткою, дядьком, бабусею, дідусем, повністю відсутній емоційний контакт з батьком.

Згідно з  інформацією  МЦСССДМ від –– року фахівцем соціальної роботи  відвідано сім’ю ––, що проживає за адресою: м.-, , вул. ––, –, кв.–, складено акт оцінки потреб ––, –– року народження. Сім’ї надаються послуги за карткою обліку роботи з сім’єю. Згідно з актом оцінки потреб, в помешканні, де проживає дівчинка, створені належні умови проживання. У сім’ї наявна соціальна підтримка з боку родичів матері. Відомо, що дівчинка не спілкується з батьком та бабусею по лінії батька.

Щодо батька ––, відомо, що йому встановлено інвалідність –– групи внаслідок черепно-мозкової травми, він не працює, хоче брати участь у вихованні дитини.

Керуючись ст.ст 19, 141, 151,153, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду -,  області від –– року (справа № ––, провадження № ––) рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові –– у вихованні ––, –– року народження: перша та третя субота місяця з -,  до -,  год. у присутності матері дитини та за бажанням дитини; у день народження дівчинки з -,  год. до -,  год. у присутності матері та за бажанням дитини. 



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук




Додаток 5

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

про визначення місця проживання

-, - року народження та -, -,  року народження, встановлення порядку участі батькові  у  вихованні дітей.


В провадженні -,  міського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом -,  -,  (далі -,) про скасування рішення МВК, про визначення місця проживання -,  -,  року народження та -, -,  року народження,  встановлення порядку участі батькові - у вихованні дітей, а також за зустрічним позовом -, про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми та їх вихованні, та визначенні способу участі у вихованні дітей і спілкуванні з ними.

       -,  року ухвалою -,  міського суду позов  -, та позов -, об’єднано в одне провадження.

-,  року рішенням виконавчого комітету -,  міської ради №-,  матері -,  відмовлено у встановленні порядку участі батькові -,  у вихованні -, -,  року народження, та -, -,  року народження.

Батьки дітей розлучені (рішення Івано-Франківського міського суду від  року, яке залишене в силі ухвалою апеляційного суду -,  від -,  року).

Згідно акта обстеження умов проживання від -,  року -,  разом з дітьми проживає за адресою: м.-,  вул.-, -, . В помешканні створені належні умови проживання для дітей. -,  має окрему кімнату, яка облаштована дитячими меблями. -, має місце для сну та навчання, особисті речі у іншій кімнаті. Мати -,  працює в -,  «-, » менеджером з страхування, має іншу сім’ю.

Відповідно до позовної заяви про скасування рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, встановлення порядку участі батька у вихованні дітей та визначення місця проживання дітей -,  вважає, що рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради є незаконним та підлягає скасуванню. -,  вважає, що  в інтересах дітей проживати саме з нею, а не з їх батьком, оскільки на даний час має постійну роботу у ТОВ  «-, », в повному обсязі може забезпечити дітей.

Відповідно до ухвали Івано-Франківського міського суду  від -,  року  -, просить:

- скасувати рішення виконавчого комітету -,  міської ради від -, року та встановити -,  такий порядок участі у вихованні дітей: систематичні побачення з дітьми на території місця проживання у присутності матері: перша середа місяця з -,  до -,  та третя неділя місяця з -,  до -,  год.

Згідно заяви про уточнення позовних вимог від -, року -,  просить: після розірвання шлюбу між -.  та -, , неповнолітніх дітей -. , -,  року народження, та дочку -,  -,  року народження, залишити проживати разом з їх матір’ю.

Відповідно до зустрічного позову -,  відомо, що після розлучення діти -,  та -,  залишились проживати з матір’ю. -,  року -, одружилася вдруге та переїхала проживати до нового чоловіка. З того часу жінка почала чинити перешкоди у спілкуванні з дітьми: змінила номер телефону доньки, повідомляла, що діти не хочуть бачити батька.

Згідно акта обстеження умов проживання, проведеного працівниками служби у справах дітей, за адресою: м.-,  , вул. -, -, , кв.-,  умови проживання -.  є задовільні. Згідно акта обстеження умов проживання затвердженого -, сільською радою від -,  року за адресою: -, область, -,  район, с.-, , вул. -, -,  умови проживання є задовільні. Відповідно до довідки від 26.01.2017 року №-,  року виданої, -, -.  працює на посаді юрисконсульта. Згідно з характеристикою на -,  від -, року № -,  він зарекомендував себе з позитивної сторони. З його слів, іншої сім’ї немає.

Згідно письмових пояснень -, -.  року відомо, що він не заперечує щодо проживання своїх дітей з матір’ю, однак вважає, що має право на спілкування з ними. З його слів, останній раз йому вдалось побачити дітей та передати подарунки напередодні дня Святого Миколая. У своєму доповненні до пояснення від -,     року  -,  просить зобов’язати -, не чинити перешкоди у спілкуванні, в тому числі в телефонному режимі та через інші засоби зв’язку ( зокрема, ІР- телефонії, мережі інтернет). 

Відповідно до позовної заяви та письмового пояснення від -,  року просить встановити такий порядок участі у вихованні:

- шляхом побачень, спілкування з понеділка по п’ятницю  з -,  год. до -,  год., з можливістю вибору  відповідних днів тижня, не порушуючи режиму дня дітей;

- шляхом побачень, спілкування щонеділі з -,  год.  до -.  год., з можливістю попередньої спільної ночівлі в ніч з суботи(з -,  год.) на неділю (до -,  год.) кожної -,  суботи місяця;

- шляхом побачень, спілкування та спільного відпочинку кожного року в день народження дітей та батька (-,  червня, -,  квітня, -, грудня), не порушуючи режиму дня дітей впродовж чотирьох годин;

- шляхом святкування батька з дітьми свят: Нового року, Різдва, Великодніх свят (першого січня відповідного року, на наступний день після Різдва Христового, Пасхи, впродовж -,  дня, а дні державних свят – впродовж -,  годин;

-шляхом спілкування та спільного відпочинку з дітьми протягом зимових, весняних, літніх та осінніх канікул у рівних частках з матір’ю за попередньою домовленістю між собою батьків щодо конкретної дати початку побачень;

- поїздки один раз (до -, календарних днів) на рік під час канікул та своєї відпустки з дітьми на оздоровлення у межах України за попередньою домовленістю між собою батьків;

- встановити, що будь-які побачення, спілкування та спільний відпочинок (оздоровлення) батька, -,  з дітьми, а саме з сином – -, , -,  року народження, та дочкою -, -,  року народження, повинні відбуватися в місцях святкування, побачень, відпочинку, оздоровлення із можливістю відвідування дітьми наявного на той час місця проживання батька, без присутності матері, з обов’язковим поверненням дітей матері. Вважає, що можливе часткове відступлення від вказаного способу участі у спілкуванні з дітьми, при цьому незмінними та пріорітетними вважає недільні побачення батька з дітьми.

       У своїх письмових поясненнях від -,  року -,  повідомляє, що з батьком спілкується дуже рідко, спільних тем у спілкуванні дуже мало. Він не заперечує щодо зустрічей з батьком, «..але  мені воно не дуже й треба».

Згідно з інформацією -,  коледжу -, -, -,  Університету від -,  року № -,  -,  навчається у коледжі з -, року на економічному відділенні і проживає з матір’ю -,  та вітчимом. Мати та вітчим опікуються та займаються вихованням дитини. Мати відвідує батьківські збори, підтримує тісні контакти з куратором групи.

З інформації, що надійшла з -,  СШ №_, -,  року, відомо, що найбільш значимими та емоційно близькими для -, є люди, з якими проживає в даний час. Стосунки з рідним татом характеризуються напруженістю та відчуженістю.

Відповідно до інформації МЦСССДМ від -,  року № -,   фахівцем соціальної роботи відвідано сім’ю -. , що проживає за адресою: м.-,  вул.-,  та складено акт оцінки потреб дітей -, , -.  року народження, та -, , -, Сім’ї надаються послуги за карткою обліку роботи з сім’єю. Згідно з актом оцінки потреб відомо, що мати працює на посаді менеджера з страхування у -, -, . Умови проживання сім’ї – задовільні. -,  та -.  мають потребу в оздоровленні та змістовному дозвіллі.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159, 160, 161 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -, міського суду -,  області від -,  року (справа № -,  провадження № -,) рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


1.Визначити місце проживання -, -, -,  року народження та -, -,  року народження з матір’ю -,.

2. Встановити батькові -,  у вихованні -, -, -,  року народження, та -, -,  року народження: -,  з -,  год. до -,  год., -,  та -,  субота місяця з -,  до -.  год., -,  та -, -,  з -,  год. до -,  год.; спілкування та спільний відпочинок з дітьми протягом -, , -. , -, та -. канікул, святкових та державних днів за домовленістю з матір’ю без її присутності та за бажанням дітей.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



Додаток 6

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

про встановлення порядку участі

батькові -,  у вихованні -, , -,  року народження.


В провадженні -,  міського суду -.  області перебуває справа за позовом -,  до -,   про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні. 

Батьки хлопчика розлучені рішенням Івано-Франківського міського суду від -,  року.

Згідно акта обстеження умов проживання від -,  року, проведеного працівниками служби у справах дітей, -,  проживає за адресою: м. -, вул. -,  де створені належні умови проживання. Відповідно до довідки від -, року, виданої -, -,  працює на посаді лікаря- стоматолога-ортопеда. За місцем роботи характеризується позитивно.  З його слів,  іншої сім’ї немає.

Відповідно до позовної заяви, відомо, що у -,  з -,  виникли непорозуміння щодо участі у вихованні сина.

Згідно з письмовими поясненнями -,  від -,  року відомо, що мати хлопчика -.  чинить перешкоди у спілкуванні з сином, на телефонні дзвінки не відповідає, уникає зустрічей, ігнорує та маніпулює дитиною. Жінка змінила номер телефону дитини, обмежила його спілкування з -,  в усіх соціальних мережах.

Відповідно до уточнених в письмовому поясненні від -,  р. вимог, просить встановити такий порядок участі у вихованні сина:

-березень -,  року: середа, четвер з -, год. до -,  год.; субота з -,  год. до -.  год., неділя з -, год. до -,  год. ( непарні числа);

- квітень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -, год.; субота з -. год. до -, год., неділя з -, год. до -,  год. (парні числа);

-травень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -,  год. до -, год., неділя з -,  год. до -,  год. ( парні числа);

-червень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -,  год. до -,  год., неділя з -, год. до -.  год. ( непарні числа);

-липень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -,  год. до - год., неділя з -, год. до -,  год. ( непарні числа);

-серпень -,  року,  -,  днів для поїздки для відпочинку під час відпустки;

-вересень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -, год. до -,  год., неділя з -, год. до  -,  год. ( непарні числа);

жовтень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -,  год. до -,  год., неділя з -, год. до -,  год. ( непарні числа);

листопад -,  року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -,  год. до -, год., неділя з -, год. до -, год. ( парні числа);

          - - листопада, день народження сина з -,  год. до -, год.;

- грудень -,  року: середа, четвер з -,  год. до -, год.; субота з -,  год. до -, год., неділя з -, год. до -,  год. (парні числа);

- січень -, року: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -.  год. до -,  год., неділя з -, год. до -,  год. ( непарні числа), а також святкові  дні.        

- лютий -, р.: середа, четвер з -,  год. до -,  год.; субота з -, год. до -,  год., неділя з -, год. до -,  год. (парні числа);

- святкові і офіційно державні дні.

Відповідно до письмових пояснень -, від -, року, відомо, що після розлучення хлопець зустрічався з батьком. Спочатку таке спілкування було «..нормальним», але з часом батько почав вимагати у хлопчика не проживати з матір’ю, за певну винагороду В подальшому -,  змінив номер свого телефону та почав відмовлятись від спілкування з батьком. -,  -, має заборгованість щодо сплати аліментних платежів, призначених судом у розмірі -, гривень. -,  наголошує, що не заперечує проти зустрічей сина з батьком, але вважає, що поведінка батька повинна бути адекватною. Вказує, що -, -,  років і примусити його зустрічатись і спілкуватись з батьком вона не в змозі.

         Згідно з актом обстеження умов проживання від -,  року умови проживання -,  за адресою: м.-,  вул. -,  кв.-, , є задовільні. Дитина має місце для сну та навчання, особисті речі, комп’ютер. Відповідно до довідки від -, року,  виданої -, -,  міської ради, мати з дитиною зареєстровані за адресою: -,  -,  вул. -, -,. Зі слів -, , іншої сім’ї вона немає. Працює психологом в -, -.  №-, .

Згідно з інформацією -,  ЗШ №-,  про участь батьків у вихованні дитини відомо, що -,  проживає з мамою. Навчанням дитини в школі та в позашкільний час займається тільки мама. -,  приділяє належну увагу вихованню сина та його всебічному розвитку. За час навчання дитини в школі -,  не відвідував жодні батьківські збори і ніколи не цікавився шкільним життям сина.

Відповідно до інформації Департаменту освіти і науки від -,  року № -,  про результати психологічного обстеження щодо рівня міжособистісних відносин -,  відомо, що хлопець легко вступає в контакт, стриманий у спілкуванні, дещо неохоче розповідає про себе та родину. Під час обстеження поводив себе невимушено. Якісний аналіз результатів психодіагностичного дослідження з респондентом свідчить, що дитина реально оцінює ситуацію, що склалась у сім’ї. Проективні методики та коментарі до них демонструють тісний емоційний зв’язок з мамою та відсутність батька як члена сім’ї. Під час бесіди з’ясувалось, що стосунки хлопчика з батьком загострилися, він відмовляється спілкуватись з ним, почуває себе не комфортно в його присутності, посилюється почуття тривоги, відчуває страх. За результатами проведених психодіагностичних методик спостерігається бажання витіснити зі свого життя батька, який не є для нього членом сім’ї. Взаємини з батьком - конфліктні, напружені, порушені міжособистісні контакти. Зі слів -, , найважливішою, найбільш значимою людиною для нього є мама, до якої звертається за порадою, допомогою та підтримкою.

Згідно з протоколом бесіди з дитиною, проведеної працівниками служби у справах дітей -,  року у присутності матері -, , з -, ,-,  року народження, відомо, що хлопець не має бажання спілкуватись з батьком -, .  через його поведінку.

Відповідно до інформації МЦСССДМ від -,  року № -,   фахівцем соціальної роботи відвідано сім’ю -, , що проживає за адресою: м.-, , вул. -, , -, , кв.-,  складено акт оцінки потреб дитини -, -, року народження. Згідно з актом оцінки потреб, відомо, що -,  ображений на батька через приниження гідності. У хлопця хороші стосунки з матір’ю, довірливі стосунки з бабусею по лінії матері. -,  року відвідано батька -,  та складено акт оцінки потреб особи. Згідно з актом оцінки потреб відомо, що умови проживання батька задовільні.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151,153, 157,158,159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  міського суду -,  області від -, року (справа № -,  провадження № -,  рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити батькові -,  такий порядок участі у вихованні -, -, -, -,  року народження: -,  та -,  субота місяця з -,  до -,  год., -,  та -, -,  з -,  год. до -,  год. за бажанням дитини; спілкування та спільний відпочинок, святкові дні, день народження хлопчика за бажанням дитини.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.