Рішення міської ради  "Про внесення змін до рішення міської ради від 17.06.08р..."  № 1344-43 від 13.03.2014р. 
Документ №1344 від 13.03.2014р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

13.03.2014p. - Прийнятий

 
Публікації документа

17.03.2014



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(43  сесія)
6  демократичного скликання
 
від 13.03.2014р.  № 1344-43
 



Про внесення змін до рішення міської ради від 17.06.08р. «Про затвердження положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови»



       Керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою удосконалення виконання в м. Івано-Франківську принципів державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності міська рада


вирішила:


  1. В пунктах 2 та 4 рішення міської ради від 17.06.08р. «Про затвердження положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови» текст «постійну депутатську комісію з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування» викласти в редакції «постійну депутатську комісію з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму».
  2. Внести наступні зміни в Положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови (додаток до рішення міської ради від 17.06.08р. «Про затвердження положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови»):
    1. В пункті 1.3 текст «відповідальна постійна депутатська комісія – постійна депутатська комісія з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування» викласти в редакції «відповідальна постійна депутатська комісія – постійна депутатська комісія з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму».
    2. Пункт 6.4 викласти в наступній редакції:

«За рішенням регуляторного органу або відповідальної постійної депутатської комісії:

  • оприлюднюються проекти регуляторних актів, які не оприлюднювалися до внесення їх на розгляд відповідного регуляторного органу;
  • можуть повторно оприлюднюватися проекти регуляторних актів, які оприлюднювалися до внесення їх на розгляд відповідного регуляторного органу».
    1. Доповнити пунктом 7.7 нового змісту і викласти в наступній редакції:

«Протокол відкритого громадського обговорення проекту регуляторного акта додається як невід’ємний додаток до проекту регуляторного акта».

    1. Пункт 8.3 викласти в наступній редакції:

«Відповідальна постійна депутатська комісія протягом 5-ти робочих днів забезпечує підготовку експертного висновку про відповідність проекту регуляторного акта принципам регуляторної політики та його регуляторного впливу щодо внесеного проекту регуляторного акта відповідно до форми поданої у Додатку 4».

    1. Розділ 10 доповнити пунктами 10.16-10.18 і викласти в наступній редакції:

«10.16. Звіт про відстеження результативності підписується міським головою.

10.17. Звіт про відстеження результативності регуляторного акта не пізніше як у десятиденний термін з дня його підписання оприлюднюється на офіційній сторінці регуляторного органу в мережі Інтернет.

10.18. Звіт про відстеження результативності регуляторного акта, прийнятого міською радою, не пізніше наступного робочого дня з дня оприлюднення цього звіту подається до відповідальної постійної депутатської комісії».

    1. Доповнити розділами 11 та 12 нового змісту і викласти в наступній редакції:

«11. Заслуховування звіту про здійснення державної регуляторної політики.

11.1. Міська рада  заслуховує щорічний звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради.

11.2. Відповідальна постійна депутатська комісія готує і попередньо розглядає питання щодо звіту міського голови про здійснення державної регуляторної політики у частині, що віднесена законом до компетенції постійних комісій ради.

11.3. Щорічний звіт міського голови оприлюднюються шляхом його опублікування в друкованих засобах масової інформації міської ради.


12. Перегляд регуляторних актів.

12.1. Перегляд регуляторного акта здійснюється:

  • на підставі аналізу звіту про відстеження результативності цього регуляторного акта;
  • за ініціативою регуляторного органу, який прийняв відповідний регуляторний акт;
  • в інших випадках, передбачених Конституцією та іншими законодавчими актами України.

12.2. У разі наявності підстав регуляторний орган, який прийняв відповідний акт, а у випадках, передбачених Конституцією України та Законом України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», – інший орган може приймати рішення про зупинення дії регуляторного акта, про скасування чи про необхідність залишення цього регуляторного акта без змін або про необхідність його перегляду.

    1. Рішення про необхідність перегляду регуляторного акта, прийнятого міською радою на підставі аналізу звіту  про відстеження його результативності приймає відповідальна постійна депутатська комісія або розробник проекту цього регуляторного акта.

12.4. Якщо рішення щодо регуляторного акта, приймаються іншим органом, цей орган подає відповідні  пропозиції регуляторному органу, який прийняв відповідний регуляторний акт». В зв’язку з чим розділ 11 вважати розділом 13.

  1. Внести наступні зміни в Порядок проведення відкритих громадських обговорень (додаток 3 до Положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови):
    1. Пункт 2.1 викласти в наступній редакції:

«Ініціатором проведення громадських обговорень можуть бути:

  • розробник регуляторного акта;
  • регуляторний орган, який затверджує регуляторний акт;
  • цільові групи суб’єктів господарської діяльності та їхні об’єднання, чиї інтереси може зачіпати пропоноване регулювання;
  • громадські організації».
    1. Пункт 7.5 вилучити.
    2. Пункт 7.6 вважати пунктом 7.5.
    3. Доповнити пунктом 7.6 нового змісту і викласти в наступній редакції:

«На вимогу заявника розробник регуляторного акта протягом одного місяця з дня проведення відкритого громадського обговорення подає в письмовій чи електронній формі (виключно при наявності поштової або електронної адреси заявника) відповідь щодо погодження з рекомендаціями та пропозиціями, висловленими під час громадського обговорення, і внесення відповідних змін до проекту регуляторного акта або аргументованого їх відхилення».

  1. Затвердити Додаток 4 «Форма складання експертного висновку про відповідність проекту регуляторного акта принципам регуляторної політики та його регуляторного впливу» до Положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови згідно з додатком.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на голову постійної депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму О.Бубена, заступника міського голови Р.Панасюка.



Міський голова                                                Віктор Анушкевичус



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.