Рішення виконавчого комітету  "Про порядок утримання сторожових собак на базах, підпри..."  № 71 від 05.03.2008р. 
Документ №71 від 05.03.2008р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.03.2008



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 05.03.2008р.  № 71
м.Івано-Франківськ
 


Про порядок утримання сторожових собак на базах, підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності



Відповідно до вимог законів України "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про ветеринарну медицину", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб", з метою недопущення вільного вигулу сторожових собак, регулювання їх кількості та запобігання нападів на людей, керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Встановити порядок утримання сторожових собак:

1.1. Керівники підприємств, установ, організацій та баз оптової торгівлі незалежно від форми власності, які утримують на своїй території сторожових собак зобов'язані в місячний термін звернутись в державну службу ветеринарної медицини з метою проведення вакцинації тварини та отримання ветеринарного паспорта.

1.2. Юридичні особи, які утримують собак, зобов'язані дотримуватися вимог законів України "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про ветеринарну медицину", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб" , "Про тваринний світ", "Про охорону навколишнього природного середовища", санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил, а також не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також інших тварин.

1.3. Умови утримання тварин повинні відповідати їх біологічним, видовм та індивідуальним особливостям, задовольняти їх природні потреби в їжі, воді, сні, рухах, контактах із собі подібними, у природній активності та інші потреби. Місце утримання тварин повинно бути оснащено таким чином, щоб забезпечити необхідні простір, температурно-вологісний режим, природне освітлення, вентиляцію та можливість контакту тварин із природним для них середовищем.

2. Управлінню ветеринарної медицини в м. Івано-Франківську (Ю.Бабій), інспекції по контролю за впорядкуванням і утриманням території міста в належному стані управління житлово-комунального господарства (С.Кукула), житлово-експлуатаційним організаціям №№1-9 м. Івано-Франківська та працівникам УМВС в м. Івано-Франківську в межах наданих повноважень в місячний термін вжити невідкладних заходів для виявлення місць скупчення безпритульних собак, встановлення власників та керівників підприємств, установ і організацій, на території яких розводяться безпритульні собаки, або щодо яких відсутній ветеринарний паспорт та постійно притягувати винних осіб до встановленої законодавством в таких випадках відповідальності.

3. Дане рішення підлягає опублікуванню в газеті «Західний кур'єр».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О.Дерев'янка.




Міський голова                                                                Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.