Рішення виконавчого комітету  "Про впорядкування топографо-геодезичних робіт і матеріа..."  № 116 від 18.03.2008р. 
Документ №116 від 18.03.2008р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.03.2008



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 18.03.2008р.  № 116
м.Івано-Франківськ
 


Про впорядкування топографо-геодезичних робіт і матеріалів, ведення геодезичних розбивок та контрольно-виконавчих зйомок інженерних мереж та споруд в місті Івано-Франківську



Постійні зміни в міському середовищі при веденні будівництва, реконструкції і переобладнанні будівель, ремонту і заміни існуючих та прокладанні нових інженерних мереж, будівництві доріг, благоустрою територій потребують своєчасного поновлення, оновлення і коригування топогеодезичних матеріалів і вимагають посилення контролю за їх якістю.

Вся ця інформація накопичується на топографо-геодезичних матеріалах – планшетах, зйомках різних масштабів, в таблицях і зберігається в архіві спецчастини управління архітектури та містобудування виконавчого комітету міської ради.

Топографо-геодезичні матеріали є осоновою для проектно-пошукових робіт, будівництва і експлуатації будівель та споруд, інженерних мереж і комунікацій, доріг, благоустрою території, а також ведення земельних, містобудівних і інженерних кадастрів, чергових планів та реєстрів земельних ділянок.

Проектування та будівництво в місті проводиться багатьма новими проектними організаціями і будівельними фірмами, які не завжди дотримуються встановленого порядку та нормативних вимог щодо використання і виконання топографо-геодезичних матеріалів і робіт.

Використовуються застарілі топографічні матеріали, винесення в натуру головних вісей будівель, споруд, напрямків інженерних мереж та доріг проводиться будівельниками власними силами і часто з помилками. Здача в експлуатацію об’єктів проводиться без виконання контрольно-виконавчих зйомок. Все це значно впливає на достовірність і повноту топографо-геодезичної інформації, що в процесі подальшого будівництва, ведення інших робіт та експлуатації будівель, споруд, інженерних мереж, приводить до їх пошкоджень, аварійних випадків, труднощів в експлуатації тощо. Зміщення будівель, споруд і мереж від проектних розташувань приводить до порушень генпланів забудови.

Мають місце випадки використання неякісних, застарілих топографо-геодезичних матеріалів і при виготовленні правових документів на використання (володіння) земельними ділянками.

Практично призупинився в місті процес переведення топографо-геодезичної інформації на електронні носії і створення в місті єдиного цифрового плану міста в масштабі 1:500.

Послаблений контроль за збереженням геодезичних знаків в місті (пунктів триангуляції, полігонометрії і нівелювання), які є основою всіх подальших геодезичних і топографічних робіт.

На підставі вищевикладеного, виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:


1. Зобов’язати управління архітектури і містобудування виконавчого комітету міської ради посилити контроль за веденням геодезичних розбивок, контрольно-виконавчих зйомок, топографо-геодезичних робіт та збереженням геодезичних знаків.


2. Зобов’язати проектні організації, які виконують проектування інженерних мереж та споруд обов’язково погоджувати проектну документацію з управлінням архітектури і містобудування виконавчого комітету міської ради.


3. Заборонити:

3.1. Державній приймальній комісії, експлуатуючим службам інженерних мереж приймання в експлуатацію новозбудованих та реконструйованих будівель, споруд і інженерних мереж без представлення забудівниками  контрольно-виконавчих зйомок цих об’єктів, перевірених управлінням архітектури і містобудування виконавчого комітету міської ради  та нанесених на існуючі топографічні зйомки в масштабі 1:500.

3.2. Організаціям, які здійснюють прокладання підземних інженерних мереж, засипку траншей до проведення необхідних замірів, перевірених та погоджених управлінням архітектури і містобудування виконавчого комітету міської ради.

3.3. Проектним організаціям, які виконують проектні роботи для будівництва і виготовлення правових документів на користування (володіння) земельними ділянками, використання застарілих топографічних матеріалів, на яких не проведена коректура існуючих змін.

3.4. Замовникам та будівельним організаціям винесення в натуру головних вісей будівель і споруд, магістральних інженерних мереж, доріг, меж земельних ділянок без узгодження з геодезичною службою міського управління архітектури і містобудування.


4. Дане рішення обов’язкове для всіх замовників, проектних і будівельних організацій, які здійснюють проектування і будівництво в місті, експлуатуючих організацій, геодезичних та землевпорядних служб.


5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови  З. Фітеля.



Міський голова                                                                       В. Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.