Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 392 від 19.06.2017р. 
Документ №392 від 19.06.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про розгляд питань органу опіки та піклування
Рішення виконавчого комітету  №73 від 25.01.2018р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.06.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 19.06.2017р.  № 392
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, ч.3.ст.160, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  міського суду-,  області від-,  року (справа №- , провадження № -, ), ухвалою -,  міськрайонного суду – області від-,  року (справа № –), провадження № -, ), ухвалою –міського суду – від-,  року (справа № –, провадження № -), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет -,  міської ради


вирішив:


1.Надати-, , -, висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -, 

стосовно дитини -,  року народження, (додаток 1).

2. Надати -, -,  суду висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -, -, -, стосовно дитини -, -, -, -, року народження (додаток 2).

3. Не надавати-, -, висновок щодо визначення місця проживання неповнолітнього -, -,  року народження, на підставі -, -, Сімейного Кодексу України, у зв’язку з досягненням дитиною -, віку.

4. Встановити такий порядок участі батькові -, -, -, у вихованні -, -, року народження: побачення з дитиною -, за попередньою  домовленістю з матір’ю за -,днів до зустрічі,  у  присутності матері.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків






Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____




Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

-,  стосовно дитини -, -, року народження.


       В провадженні -, міськрайонного суду перебуває цивільна справа за позовом -, до -, про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, -,року народження.

Рішенням -, міського суду від -, року шлюб між позивачем та відповідачем розірвано, малолітнього сина залишено на проживання з матір’ю та призначено стягнути з -, аліменти на утримання дитини в розмірі -, всіх видів доходів щомісячно.

Хлопець з матір’ю зареєстровані та фактично проживають за адресою: м. -,, вул.-, -, кв. -, де створені належні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від -, року.

З позовної заяви випливає наступне: з -, року відповідач не цікавиться життям та здоров’ям свого сина та не робив жодних спроб, щоб зв’язатися з ним. Позивачка самостійно займається вихованням дитини та забезпечує йому належні умови для проживання.

У своїх поясненнях від -, року -, вказує, що з жовтня -, року -, не займається вихованням, утриманням та навчанням дитини, не спілкується з сином, не вітає на день народження. Позивачка стверджує, що за час спільного проживання відповідач у присутності сина використовував ненормативну лексику, вживав спиртне. До пояснень позивачка додала вирок -, міськрайонного суду від -, року, яким  -,  визнано винним у нанесенні легких тілесних  ушкоджень потерпілій -,  та призначено покарання у вигляді штрафу.

-,  у письмових поясненнях від -, року вказує наступне. Після фактичного припинення шлюбних стосунків з -,  вона створювала йому перешкоди у спілкуванні з сином.  Не дійшовши спільної згоди у вихованні дитини, -, року комісією з питань захисту прав дитини виконавчого комітету -,  міської ради встановлено порядок участі батька у вихованні дитини:  -, год.; з -,  год. Однак, незважаючи на рішення, колишня дружина продовжувала чинити перешкоджати і він був змушений звернутися з відповідною заявою до -,  міського суду. Рішенням суду від -,  року -,   встановлено порядок участі у вихованні сина -,  Він додає, що «-,  всіма силами руйнує мої стосунки з сином та бажає позбавити мене батьківських прав з метою вільного виїзду за кордон без  моєї згоди». 

Відповідач стверджує, що сплачує на утримання сина аліменти, цікавиться ним, проте не може спілкуватися через створення матір’ю перешкод. Вважає, що підстав для позбавлення його батьківських прав не має.

Відповідно до довідки від -,  року №-,  -,  міськрайонного відділу державної виконавчої служби -, в -.  обл., -,  сплачує аліменти -,  з -,  року по -, р.  по -, гривень щомісячно. Однак, матір дитини додає до матеріалів справи довідку від -,  №-, , видану -,  про нарахування заробітної плати -,  з -,  по –р. . та  графік роботи  -,  на -, р..

Відповідно до інформації  ДНЗ № -,  від -,  року №   батько -,   не бере участі у вихованні своєї дитини. Зі слів вихователів,  батько жодного разу не відвідував дитячий садок і не цікавився розвитком, навчанням, поведінкою дитини.

Відповідно до інформації ЗШ №-,  про участь батьків у вихованні дитини -,  від -. р., мати -,  систематично відвідує батьківські збори, підтримує зв’язок з класним керівником. Батько хлопчика жодного разу не супроводжував дитину до школи, не відвідував батьківські збори, не цікавився навчанням та поведінкою дитини. Згідно з психодіагностичним обстеженням, проведеним  практичним психологом навчального закладу -,  року, за результатами обстеження можна зробити висновок, що емоційно близькими і значущими для дитини є мама і старший брат. Батько на малюнках не зображений, що свідчить про відсутність емоційного контакту з ним.

Відповідно до виписки  із медичної картки амбулаторного хворого  від -,  року,  на прийом -.  приводить тільки мама, батько на огляд з малолітнім сином ніколи не з’являвся.

Питання про надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -,  стосовно дитини -,  неодноразово слухалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини, а саме: -,  року, -, року.

За наслідками розгляду даного питання на засіданні комісії -,  року рекомендації виконавчому комітету -,  міської ради про надання -.  міськрайонному суду висновку про недоцільність позбавлення батьківських прав  -, стосовно малолітнього сина -,  були включені до проекту рішення, однак дане питання було знято з розгляду на засіданні виконавчого комітету, у зв’язку з заявою -,  від _, . № -,.

-, р. та -, р. в черговий раз справа слухалася на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  -,  області від -, року (справа № -,), провадження № -,) рішенням виконавчого комітету від -. р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини -,  р., з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет -,  міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав -,  стосовно дитини -, , -, року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук








Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок


щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -,

стосовно дитини -, , -,  року народження.

На розгляді в -, у міському суді -,  області перебуває справа за позовом -,  до -,  про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, , -, року народження.

Ухвалою суду від -,  року (справа № -, )  органи опіки та піклування -,  міської ради -.  області, та м.-.  залучено як треті сторони без самостійних вимог для надання висновку у справі.

З позовної заяви відомо, що -,  у -, р.р. проживала у м.-,  -,  області, перебувала у цивільному шлюбі з -, , -.  року у них народився син -, У жовтні  року відповідач без жодних пояснень покинув відповідачку разом з малолітньою дитиною.

У зв’язку із початком проведення антитерористичної операції на сході країни, -,  разом з дитиною була змушена покинути власну домівку та переїхати спочатку до родичів у -,  область, а на даний час проживає в м.-, , оскільки працює в патрульній поліції міста.

Понад -, роки відповідач жодним чином не проявляє інтересу до дитини, не виявляє бажання бачити сина, піклуватися про його розвиток та виховання. Рішенням -,  міського суду -,  області від -, року -,  зобов’язано виплачувати в користь матері на утримання дитини аліменти. Однак, жодної виплати батько не здійснив.

Відповідно до довідки  від -,  року № -,  про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи -, , -,  р.н. фактично проживає в м.-.  на вул.-,  -,  разом з сином -, . У помешканні створені належні житлово-побутові умови проживання, що підтверджується актом обстеження від -, року. Дане житло родина орендує на підставі договору про надання житлового приміщення в тимчасове користування від -,  року.

Згідно з довідкою Департаменту патрульної поліції управління патрульної поліції у м.  Національної поліції України від -,  року №  -,  працює в Управлінні патрульної поліції у м.-,  ДПП на посаді -, -,  року. За час роботи зарекомендувала себе з позитивної сторони.

У своїх письмових поясненнях від -,  року -,  вказує, «син народився з важкими хворобами та вадами, місяць після народження  знаходився в реанімації та відділенні патології. -,  не працював, тому жодних фінансів на лікування не мав, допомагали мої батьки». Позивачка вказує, що на час виконання своїх службових обов’язків догляд за дитиною здійснює її мати -,.

-, , -, року народження, відвідує ДНЗ № -,  -.  з -,  року. Відповідно до інформації про участь батьків у вихованні дитини -,  від -,  року № -,   батько -,  не бере участі у вихованні дитини, у дошкільному навчальному закладі жодного разу не з’являвся. Зі слів вихователів, за час перебування дитини в садочку приводили та забирали хлопчика мати та бабуся.

Відповідно до інформації служби у справах дітей виконавчого комітету -,  міської ради -,  області від -,  року № -,  питання про надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -,   відносно малолітньої дитини -, , -, року народження, розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини -,  року. Обоє батьків на засідання не з’явилися, про причини неявки повідомили у телефонному режимі. Комісією вирішено: рекомендувати виконавчому комітету -,   міської ради затвердити висновок щодо можливості позбавлення батьківських прав громадянина -,  відносно малолітньої дитини -,  -,  року. На засіданні виконавчого комітету розглянуто проект рішення від -,  № -, «Про затвердження висновку щодо можливості позбавлення батьківських прав громадянина -,  відносно малолітньої дитини -, », який залишено на доопрацювання. На даний час рішення у справі не прийнято.

Відповідно до інформації вищезазначеної служби у справах дітей  -, , -,  року народження, проживає та зареєстрований за адресою: м.-, , м-р -, , -.  З акту обстеження житлово-побутових умов проживання від -,  року відомо, що на момент обстеження двері в помешкання ніхто не відчинив, зі слів сусідки  -, , свого сусіда -,   вона бачить зрідка, він часто виїздить за межі міста. Дана служба надала також копії наступних документів: пояснення громадян -, -,  -, про те, що батько дитини не бере участі у вихованні свого сина, матеріально його не утримує; копію інформації -,  відділу поліції -, -,  області від -, року № -,  про те, що -,  до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. У -,  році було зареєстровано повідомлення громадянки -, , про те, що її колишній чоловік -,  вигнав її зі спільної квартири, яке було розглянуто згідно ЗУ «Про звернення громадян»;  копію інформації -,  міського управління юстиції від -,  року № -, , про те, що на виконанні -, міського відділу -,  не перебуває виконавчий лист про стягнення аліментів з -, ; копію довідки про склад сім’ї гр.-, , виданої відділом реєстрації виконавчого комітету -,  міської ради -,  року № -,.

-,  неодноразово було запрошено в службу у справах дітей виконавчого комітету -,  міської ради та на засідання комісії з питань захисту прав дитини -,  року. Йому запропоновано у разі неможливості з’явитися в службу надати письмові пояснення та відповідні документи, що стосуються вирішення даного питання на електронну адресу служби чи факсограмою. Однак, жодної інформації від відповідача на адресу служби не надійшло. 

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,  міського суду -,  області від -,  року (справа №-, , провадження №-, ), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет -,  міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав -,

стосовно дитини -, -, року народження.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                                  Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.