Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 430 від 29.06.2017р. 
Документ №430 від 29.06.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

03.07.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 29.06.2017р.  № 430
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини від 02.06.2017 року , з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1.Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -та - стосовно дитини -, - року народження. (додаток).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Олександра Левицького.




Міський голова                                                                        Руслан Марцінків







Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____




Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

- та - стосовно дитини -, - року народження.


Відповідно до листа від - року вн.№- КЗ «Міська дитяча клінічна лікарня» стало відомо, що малолітню -,- року народження  батьки покинули  у даному закладі. - року згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 17.12.2013 року №1095/1239 складено акт закладу охорони здоров’я та органу внутрішніх справ України про дитину, покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я щодо малолітньої -, яку покинули батьки в КЗ «МДКЛ» та не відвідують її протягом тривалого часу.

Згідно з інформацією відділу державної реєстрації актів цивільного стану УДР ГТУЮ у - від - року № - відомо, що 11.08.2016 року було зареєстровано народження дитини - міським відділом ДРАЦС ГТУЮ у - області. Дівчинка народилася у м.-, батьками вказані -, - року народження, та -, - року народження, громадяни України. Місцем проживання матері дитини в актовому записі про народження дівчинки вказано – - область, - район, смт. -, вул.-, -. Підстава запису відомостей про батька – актовий запис про шлюб за №-, складений - року виконавчим комітетом -сільської ради - району - області, Україна. Інші відомості про батька в актовому записі про народження дитини відсутні, оскільки паспорт батька не було надано при державній реєстрації народження дівчинки.

Відповідно до інформації служби у справах дітей -міської ради від - р. відомо, що - (мати дитини) отримувала державну допомогу як особа, переміщена з тимчасово окупованої території або району проведення АТО в управлінні соціальних виплат та компенсацій  - району департаменту праці та соціального захисту населення -міської ради. З березня 2017 р. допомога не нараховується у зв’язку  з тим, що вона не поновила документи. - отримувала державну допомогу по народженню дитини - у розмірі - грн.

З телефонної розмови з  - року  (т.-), стало відомо, що вона мешкала у м.- у найманому житлі: пр. -(-), --В, кв.-. На даний час проживає у м. -, займається вихованням дитини -, - року народження. Жінка з грудня 2014 перебуває у шлюбі з -. Працівниками - служби у справах дітей рекомендовано - терміново звернутися до служби у справах дітей з метою вирішення питання повернення на виховання -.

       28.03.2017 працівник служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради зателефонувала - за вказаним вище телефоном. Мати дитини запевнила, що - вона не покидала, має намір  забрати її з лікувального закладу та прийде у службу для надання пояснень. Однак, жінка в службу так і не з’явилася, на телефонні дзвінки не відповідала.

З метою захисту прав дитини  та вирішення її подальшої долі дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради - року. Комісія постановила рекомендувати виконавчому комітету міської ради звернутися до департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації з проханням видати путівку для влаштування -, - року народження, в Надвірнянський будинок дитини. - не була влаштована в заклад соціального захисту, оскільки  матір’ю не було надано письмової згоди.

З усної інформації виконавчого комітету -сільської ради - району - області відомо, що подружжя -  зареєструвало шлюб у - році та виїхали з даного населеного пункту.

Паспорт матері - виданий - року - РС у м.- ГУДМС України в - області. - року в службу у справах дітей надійшла відповідь зі служби у справах дітей - районної у місті - ради, в полі зору якої перебувала сім’я - (-) - - в період з жовтня - року по січень - року зі старшою дитиною - -, - року народження.

- року на електронну адресу служби у справах дітей надійшла заява - про те, що вона на даний час мешкає за адресою: м.-, - район, вул.-, -.  В заяві вона зазначає, що має намір забрати свою доньку та просить не влаштовувати її до інтернатного закладу, оскільки збирає необхідні для її повернення документи.

З часу поступлення малолітньої в КЗ «МДКЛ» (04.03.2017 р.) її мати - жодного разу не відвідала дочку та не цікавилася її здоров’ям.

30.05.2017 року направлено запит в службу у справах дітей - району м.- з проханням повідомити, чи зверталася до них гр.- (якщо так, то коли) та надати інформацію про умови її проживання та можливість виконувати свої батьківські обов’язки.

Відповідно до інформації зазначеної служби від - № - -є внутрішньо переміщеною особою, зареєстрована у -, - району, с.-, вул. -, -, проживає у співмешканця за адресою: м.-, вул.-, -.

Станом на 30.05.2017 р. - перебуває у шлюбі з гр. -, якому залишила на виховання малолітнього сина, -. Мати дитини не має засобів до існування, веде аморальний спосіб життя, схильна до бродяжництва та вживання алкогольних напоїв, вихованням і утриманням дітей не займається. Співмешканець - не має власного житла, паспорта та постійної роботи. Враховуючи вищевикладене, служба у справах дітей виконкому районної у місті ради вважає недоцільним повертати малолітню -матері -, оскільки її асоціальний спосіб життя становить загрозу для життя і здоров’я дитини.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини 02.06.2017 р., з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав - та - стосовно дитини -, - року народження.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.