Рішення виконавчого комітету  "Про роботу із зверненнями громадян у І півріччі 2008 ро..."  № 377 від 20.08.2008р. 
Документ №377 від 20.08.2008р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.08.2008



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 20.08.2008р.  № 377
м.Івано-Франківськ
 


Про роботу із зверненнями громадян

у І півріччі 2008 року


Заслухавши інформацію відділу звернень громадян виконкому міської ради “Про роботу із зверненнями громадян у І півріччі 2008 року”, керуючись Законом України “Про звернення громадян”, Указом Президента України “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” від 07.02.2008 року № 109/2008 та документами вищестоящих органів державної виконавчої влади, розпорядженнями міського голови з даного питання, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію відділу звернень громадян взяти до відома і надіслати відділам та управлінням виконкому міської ради для вжиття в місячний термін заходів щодо поліпшення роботи із зверненнями громадян.        

2. Зобов’язати начальника управління архітектури і містобудування І.Гаркота, начальника управління житлово-комунального господарства П.Косюка, начальника управління земельних ресурсів Я.Шкрібляка, начальника юридичного відділу виконкому міської ради І.Сегіна до 01.09.2008 року провести збори працівників підрозділів, де розглянути питання щодо поліпшення роботи із зверненнями громадян.

       3. Відділу звернень громадян :

3.1. Щоквартально аналізувати стан організації виконання звернень громадян керівниками відділів і управлінь виконкому міської ради, підприємств і організацій, виконання Закону України “Про звернення громадян”, виявляти причини нарікань людей, подавати пропозиції щодо усунення недоліків в цій роботі.

3.2. Забезпечувати у відділах, управліннях виконкому міської ради належну організацію прийому громадян, всебічне, об’єктивне і справедливе вирішення порушених ними питань.

       3.3. Редакції газети “Західний кур’єр” та ТРК “Вежа” висвітлювати хід прийому громадян керівництвом виконкому міської ради, керівниками  відділів, управлінь.

       3.4. Особливу увагу зосередити на виконання звернень громадян пільгової категорії, забезпечити максимальне вирішення порушених ними питань.

       3.5. Вживати відповідних дисциплінарних заходів до працівників відділів і управлінь виконкому міської ради, які порушують терміни розгляду звернень.

       3.6. Провести у жовтні – листопаді 2008 року семінар-навчання з працівниками відділів, управлінь та секретарями сільських рад з питань дотримання Закону України “Про звернення громадян” та Указу Президента України “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” від 07.02.2008 року № 109/2008.

       3.7. Провести в грудні 2008 року співбесіди з керівниками відділів і управлінь виконкому міської ради щодо роботи із зверненнями громадян відповідно до розроблених заходів міськвиконкому на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008.

4.  Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконкому міської ради А.Лиса.



Міський голова                                                                Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.