Розпорядження міського голови  "Про посилення пожежної безпеки в місті..."  № 250-р від 26.04.2006р. 
Документ №250-р від 26.04.2006р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.04.2006



УКРАЇНА
 
МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
від 26.04.2006р.  № 250-р
 


Про посилення пожежної безпеки в місті


       У 2005 році в м.Івано-Франківську сталося 203 пожежі, що на 3,8 % більше ніж у попередньому 2004 році. Збитки від пожеж зросли на 13,2 % і склали 391,750 тис.гривень. На пожежах загинуло 13 осіб. Не знижується кількість пожеж і в поточному році.

       На стан пожежної безпеки в місті негативно впливає слабка матеріально-технічна база підрозділів пожежної охорони. Для її успішного функціонування і виконання завдань за призначенням необхідно побудувати два пожежних депо в місті, придбати необхідну техніку та пожежно-технічне обладнання.

       Відповідно до законів України “Про місцеве самоврядування”, “Про пожежну безпеку” та розпорядження обласної державної адміністрації від 16.03.2006 року №138 “Про посилення пожежної безпеки в області”, з метою покращення протипожежного захисту населення та об’єктів міста, розвитку і зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів пожежної охорони :

       1. Керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності, сільським головам, управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради проаналізувати стан протипожежної безпеки на кожному об’єкті господарської діяльності, в населеному пункті, на територіях обслуговування житлово-експлуатаційними організаціями та вжити дієвих заходів щодо профілактики та попередження виникнення пожеж.

       2. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради (Ю.Щочкін) разом з міським управлінням ГУ МНС України в області (В.Чернецький), на основі аналізу про стан протипожежної безпеки підготувати матеріали на розгляд міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з розробкою заходів щодо запобігання пожежам і загибелі на них людей.

       3. Міському управлінню ГУ МНС України в області (В.Чернецький):

       3.1. До 1 липня 2006 року організувати перевірки на об’єктах господарської діяльності міста виконання вимог статті 8 Закону України “Про пожежну безпеку” щодо навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання, позаштатних інспекторів сільських рад та житлово-експлуатаційних організацій міста.

       3.2. Внести пропозиції виконавчому комітету міської ради щодо залучення органів соціального захисту, наглядової комісії для обстеження помешкань багатодітних родин та одиноких громадян похилого віку.

       3.3. Підготувати та внести на розгляд виконавчого комітету та сесії міської ради проекти рішень з кошторисами щодо будівництва пожежних депо в м.Івано-Франківську, придбання пожежно-технічного обладнання.

       4. Управлінню архітектури та містобудування (В.Ідак) заборонити реєстрацію та включення в державну статистичну звітність актів прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів всіх форм власності без відповідного підпису представника державного пожежного нагляду.

       5. Управлінню житлово-комунального господарства виконкому міської ради (В.Кишенюк), ЦНТІ (В.Петрів), ВО “Карпати” (Д.Втерковський) та інституту “Менеджменту і економіки” (В.Савич) на балансі яких знаходяться будівлі підвищеної поверховості, забезпечити виконання запропонованих приписами державного пожежного нагляду протипожежних заходів та відновити інженерні системи протипожежного захисту в цих будівлях.

       6. Управлінню освіти і науки (З.Береговський), управлінню культури виконкому міської ради (В.Олексюк), головному лікарю центральної міської клінічної лікарні Л.Малофію привести у належний протипожежний стан підвідомчі об’єкти навчання, відпочинку, лікування (школи, дошкільні заклади, лікарні, дитячі оздоровчі заклади), забезпечити систематичне проведення роз’яснювальної та профілактичної роботи в цих закладах щодо попередження виникнення пожеж.

       7. Головному лікарю центральної міської клінічної лікарні Л.Малофію залучити медичний персонал для проведення роз’яснювальної роботи під час медичного обслуговування населення міста з попередження побутового травматизму та загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій, обладнати в кожному лікувальному закладі спеціальні куточки, стенди з відповідною літературою та наочною агітацією щодо попередження загибелі та травмування людей на пожежах, у побуті, під час дорожньо-транспортних пригод, на водних об’єктах .

       8. Управлінню освіти і науки виконкому міської ради (З.Береговський):

       8.1. Посилити контроль за виконанням заходів пожежної безпеки в  дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах міста.

       8.2. Впродовж квітня та жовтня 2006 року провести в загальноосвітніх навчальних закладах міста Тиждень безпеки життєдіяльності, в рамках якого організувати проведення вікторин, конкурсів, відкритих уроків та батьківських зборів з участю працівників підрозділів головного управління МНС України в області.

       Відпрацювати практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим.

       8.3. Організувати виступи в дошкільних навчальних закладах і загальноосвітніх школах агітбригад дружин юних рятувальників.

       9. Управлінню житлово-комунального господарства виконкому міської ради (В.Кишенюк) організувати виготовлення та розміщення в ліфтах, холах, на сходових клітках, коридорах загального користування житлових будинків табличок, листівок, плакатів з короткими інструкціями про заходи попередження у побуті, на вулиці, під час трудової діяльності чи соціальному середовищі з рекомендаціями про порядок дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

       10. Рекомендувати керівникам об’єктів підвищеної небезпеки (згідно з переліком, затвердженим обласною комісією техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 10.11.2005 р., протокол №13) створити запас спеціальних речовин для пожежогасіння (піноутворювач, вогнегасний порошок) зі зберіганням на складі ГУ МНС в області та здійснювати своєчасну заміну непридатних речовин.

       11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Б.Ониськіва.



Міський голова                                                                                        Зіновій Шкутяк



2011-2024 © Всі права застережено.