Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 525 від 20.07.2017р. 
Документ №525 від 20.07.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.07.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 20.07.2017р.  № 525
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 160, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року  (справа № –, провадження №––), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від – року (справа № –, провадження №––), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року (справа № ––, провадження № ––), ухвалою Івано-Франківського міського суду івано-Франківської області від –– року (справа №––, провадження № ––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

-– стосовно дитини ––, –– року народження (додаток 1).

2. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження (додаток 2).

3. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дітей ––, –– року народження, та ––, –– року народження (додаток 3).

4. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо визначення місця проживання малолітньої ––, –– року народження (додаток 4).

5. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо встановлення порядку участі батькові –– у вихованні ––, –– року народження, та ––, –– року народження(додаток 5).

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Олександра Левицького.



Міський голова                                                Руслан Марцінків

Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

–– стосовно дитини ––, –– року народження.


На обліку в службі у справах дітей перебуває дитина, позбавлена батьківського піклування, ––, –– року народження. Дівчинка зареєстрована та має право користування житлом за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року (справа №––, провадження №––) за позовом органу опіки та піклування м.Івано-Франківська малолітню –– відібрано від –– без позбавлення її батьківських прав. Відомості про батька записані відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України.

Рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від –– року № –– –– надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, а рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від –– року № –– малолітню влаштовано в прийомну сім’ю –– та ––, які проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––, кв.––, в якій дівчинка перебуває на даний час.

Відповідно до звіту від –– р. про стан виховання, утримання та розвиток дитини у прийомній сім’ї, дівчинка адаптувалася у сім’ї ––, зріс її рівень самостійності, підвищився рівень культури поведінки та розвитку соціально-побутових навичок.

За результатами психологічного обстеження дівчинки від ––р. за №–– практичним психологом навчально-виховного комплексу «––» членами своєї сім’ї вона вважає прийомних батьків, яких називає мамою і татом. Проективні методики вказують на емоційну близькість дитини з прийомними батьками, авторитетом для –– є батько. Біологічна мати в сімейну ситуацію не включена, ставлення до неї нейтральне.

Згідно абзацу 8 п.8 постанови КМУ від 24.09.2008 року №866 «Якщо протягом року після прийняття судом рішення про відібрання дитини у батьків не усунені причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, служба у справах дітей за місцем походження дитини, позбавленої батьківського піклування, зобов’язана вжити заходів до позбавлення їх батьківських прав.»

Впродовж –– року і –– місяців з часу прийняття рішення про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав вона не звернулася до суду про повернення собі дочки на виховання; ухиляється від виконання батьківських обов’язків, не бере участі у її вихованні та утриманні, що є підставою для позбавлення її батьківських прав, відповідно до пп.2 п.1 ст. 164 Сімейного кодексу України.

–– надала нотаріально посвідчену заяву від ––, де не заперечує проти позбавлення її батьківських прав щодо своєї малолітньої дочки – та просить розглядати питання позбавлення її батьківських прав на комісії з питань захисту прав дитини без її участі.

Прийомні батьки проінформовані про можливість позбавлення батьківських прав ––, про що не заперечують, та мають намір і надалі виховувати дівчинку у своїй сім’ї.

Керуючись ст.ст. 19, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини» зі змінами та доповненнями, рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини –– р., з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук








Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

–– стосовно дитини ––, –– року народження.


       У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом –– до –– про позбавлення батьківських прав стосовно дитини ––, –– року народження. Ухвалою суду (справа № ––, провадження №––) від –– року  орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено як третю особу без самостійних вимог.

       Рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року шлюб між батьками розірвано, а малолітню дитину залишено на проживання з матір’ю.

       З позовної заяви відомо, що батько не бере участі у вихованні та навчанні дитини, не провідує її та не цікавиться  здоров’ям, матеріально дочку  не утримує.  Відповідно до рішення Івано-Франківського міського суду від – року з відповідача стягуються аліменти  у твердому грошовому розмірі 500 грн. на утримання малолітньої дитини ––. Іншої  матеріальної допомоги на утримання дитини –– не надавав і не надає.

       Мати з дочкою зареєстровані за адресою: ––, вул. ––, кв.––, а проживають в –– на вул. ––, ––, де створені належні житлово-побутові умови, що підтверджується актами обстеження житлово-побутових умов від –– та від ––.

–– працює в –– з –– року на посаді ––. Відповідно до характеристики на –– від –– року за час роботи вона зарекомендувала себе з позитивного боку.

У своїх письмових поясненнях від –– року та від –– року мати вказує, що всі питання щодо виховання дитини вирішуються нею самостійно без участі та підтримки з боку ––. Відповідач жодним чином не був позбавлений інформації стосовно місця перебування дочки, а з боку матері ніколи не створювалися перешкоди у спілкуванні батька з ––. Вона зазначає, що дані факти свідчать про небажання батька виконувати свої батьківські обов’язки. Вона додає: « Як мама боюся за свою дитину, оскільки –– неодноразово бачила у стані алкогольного сп’яніння, тому боюся довірити йому доньку, бо не знаю, що очікувати від цієї людини. –– безпідставно відмовляється від виховання нашої доньки, а посилається на те, що коли донька виросте сама вирішить чи хоче вона спілкуватися з ним, чи ні. Вважаю, що така позиція його  як батька є не припустимою». Позивачка стверджує, що за час відвідування дитиною дошкільного навчального закладу  батько жодного разу не з’являвся, життям та здоров’ям дитини не цікавився.

Відповідно до інформації ДНЗ № –– «––» від ––р. № –– вихователі, які працювали з дитиною,  в закладі на даний час не працюють. Зі слів помічника вихователя групи вихованням дитини займалася мама –– та бабуся.

       Згідно з інформацією Івано-Франківської ЗШ № –– від ––р. № –– відомо, що мати –– цікавиться поведінкою та успіхами у навчанні дитини, постійно відвідує школу та батьківські збори, на належному рівні займається вихованням та утриманням дочки. Батько –– за час навчання дитини у школі не з’являвся, участі у вихованні дочки не брав.

Практичним психологом школи було проведено обстеження дитини щодо вивчення психоемоційного стану та рівня міжособистісних відносин дівчинки у сімейному середовищі. За малюнком сім’ї виявлено, що для дитини на даний час найбільш значимими членами сім’ї є матір та вітчим, які намальовані більшими за інших, емоційний зв’язок і близькість у стосунках з бабусею та дідусем, рідний батько на малюнку відсутній. Під час обговорення дівчинка пояснила, що батько не проживає з ними, бо батьки розвелися. Тепер у неї є новий тато ––, з яким їй добре, він її любить і не ображає. Бажання бачитися з рідним батьком не виявляє, оскільки  він зловживає алкоголем, дівчинка побоюється його. Авторитетною особою є матір. У родині сприятлива сімейна ситуація.

Відповідно до довідки від –– року, виданої лікарем ––, ––, –– року народження,  перебуває в дитячій поліклініці на диспансерному обліку з діагнозом ––, ––, –––––.

Позивачка додала до матеріалів справи рішення Івано-Франківського міського суду від –– року, яким збільшено стягнення розміру аліментів з –– на утримання дочки  –– в твердій грошовій сумі у розмірі 1000 гривень щомісячно, починаючи з дня набрання рішенням законної сили і до досягнення дитиною повноліття; заочне рішення Івано-Франківського міського суду від –– року, яким ––, –– року народження, надано дозвіл на  оформлення проїзних документів на малолітню доньку ––, –– року народження, до країн ближнього та дальнього зарубіжжя, без згоди батька ––, –– року народження, та на тимчасовий виїзд дитини до країн ближнього та дальнього зарубіжжя на період з –– року до –– року  тривалістю перебування дитини  за кордоном не більше 90 календарних днів впродовж кожного року в період шкільних канікул, у супроводі матері ––.

Батька дитини –– було запрошено в службу у справах дітей для надання пояснення у справі. Однак, в службу у справах дітей з’явився представник –– (згідно доручення) ––. У письмових пояснення вона  зазначила, що на даний час її довіритель перебуває на роботі за кордоном (–), у зв’язку з тим, що він сплачує аліменти на утримання дочки. –– вказує, що –– чинить перешкоди батькові у зустрічах з дитиною, «вирішила помститися через те, що – відмовився надати дозвіл на виїзд дитини за кордон. Він давав доручення ––, однак, вона хотіла, щоб –– дав доручення матері ––, щоб бабуся возила ––». –– додає, що після того –– звернулася до суду з позовами про збільшення розміру аліментів, надання дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди батька та позбавлення батьківських прав. Довірителька заперечує щодо позбавлення батьківських прав ––, вказує, що свою дочку він любить, матеріально утримує і хоче залишатися батьком. Додає, що батько звертався до органу опіки та піклування щодо встановлення йому порядку участі у вихованні доньки, однак, не встиг подати документи, оскільки поїхав на роботу. У запереченні на позов про позбавлення батьківських прав, поданому до суду –– року  –– вказує: «  Мати забороняє дитині спілкуватися зі мною, дитина боїться розмовляти навіть по телефону. Приходити в гості до дитини за місцем проживання  я не можу, так як вони проживають  у мого «кращого друга», з яким моя дружина мені зраджувала, що стало підставою подальшого розлучення.  Я люблю свою дитину і спілкуюся з дочкою так, щоб про це менше знала позивачка, так як я не хочу, щоб дитина страждала через покарання з боку матері. Також я сплачую аліменти на утримання дитини  і заборгованості в мене немає. Я дарую дочці подарунки, в тому числі  і на дні народження».  

Відповідно до довідки-розрахунку від –– року № –– Івано-Франківського міського відділу  –– в Івано-Франківській області станом на березень 2017 року заборгованості по аліментних платежах не має.

З характеристики  від –– № –– на жителя –– ––, який проживає на вул. –– відомо наступне. За час проживання на території села скарг на його поведінку у виконком –– сільської ради не поступало.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 21.02.2017 року (справа № ––, провадження №––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини 11.07.2017 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за недоцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук





















Додаток 3

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дітей ––, –– року народження, та ––, –– року народження.


          В провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом –– до –– про позбавлення батьківських прав стосовно дітей ––, –– року народження, та ––, –– року народження. Ухвалою суду (справа № ––, провадження №––) від –– року  орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено як третю особу без самостійних вимог.

       Заочним рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року шлюб між батьками розірвано, а малолітніх дітей залишено на проживання з матір’ю. Призначено стягувати з –– на користь –– на утримання –– та ––  щомісячно аліменти в сумі 1000 грн. на кожну дитину, а також на утримання –– до досягнення молодшою дитиною трирічного віку.

       Відповідно до довідки  від –– № ––, виданої  ВДВС –– районного управління юстиції –– дійсно не отримувала аліменти з –– за період з ––р. по ––р.

       З позовної заяви відомо, що батько з часу розлучення  не цікавиться своїми дітьми, не проявляє батьківської турботи до них,  не підтримує їх матеріально.  За півтора року бачив дітей двічі. Всі питання щодо виховання дітей матір’ю вирішуються самостійно.

       Мати з сином і дочкою зареєстровані та проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––, де створені належні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від ––.  Відповідно до наказу –– від –– № ––  «Про надання відпустки»  ––, учитель англійської мови,  перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 6 років з –– по ––.

У своїх письмових поясненнях від –– року та від –– року мати вказує, що батько впродовж двох років не відвідує дітей, не забезпечує їх матеріально, не бере участі у вихованні. –– вказує, що « за час спільного проживання  чоловік поводив себе неадекватно, викрикав, вчиняв бійки, погрози при дітях, вживав сильні наркотичні препарати. Він також лікувався від сильної наркотичної залежності у наркодиспансері».

У своїх поясненнях від ––р. –– зазначає: «Я проти того, щоб мене позбавили батьківських прав, тому, що я маю велике бажання бачити дітей, але –– мені не дозволяє, телефон заблокувала, а після мого приходу викликає поліцію». Відповідач додає, що на даний час безробітний і не може сплачувати аліменти.

Відповідно до довідки від –– року ––  відвідує заняття в навчальному комплексі «––» при –– з –– р. по –– р. Дитина проживає разом з мамою ––, яка займається його вихованням та  здійснює оплату за навчання. Батько дитини вихованням сина  не займається. У навчальному комплексі не був жодного разу.

       Згідно з інформацією ДНЗ № – «––» від ––р. № –– відомо, що практичним психологом ДНЗ було проведено обстеження дитини щодо вивчення рівня  міжособистісних відносин хлопчика у сімейному середовищі, зокрема ставлення дитини до батьків. За результатами аналізу виявлено наступне: на малюнку немає батька – це говорить про відсутність у дитини емоційного контакту з цією людиною.

       Відповідно до виписок з медичних амбулаторних карток дітей від –– рекомендації лікаря виконує мама.

       –– додала до матеріалів справи  витяг з кримінального провадження № –– від ––р. про те, що ––р. надійшла заява від ––, ––– року народження. Заявниця зазначила, що під час конфлікту з її чоловіком ––, –– року народження,  останній наніс їй декілька ударів руками по обличчю та по голові, чим спричинив тілесні ушкодження. До витягу додані: протокол прийняття  заяви про вчинення кримінального правопорушення від ––р.; протокол допиту потерпілого від –– р.; пояснення –– від –– ., у яких він вказує, що йому невідомо звідки у його дружини тілесні ушкодження; рапорт  О/у ВКР Івано-Франківського МВ УМВС лейтенанта міліції –– щодо здійснення поквартирного обходу з приводу нанесення тілесних ушкоджень громадянці ––.; висновок експерта № ––  (почата –– закінчена ––) про те, що « у гр.–– –– року народження, були тілесні ушкодження, забій м’яких тканин з травматичним набряком та синцем в лобно-скроневих ділянках зліва»; постанову про закриття кримінального провадження від –– 

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року (справа № ––, провадження №––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини від 11.07.2017 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дітей ––, –– року народження, та ––, –– року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук

























Додаток 4

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо визначення місця проживання малолітньої ––, ––року народження.


               У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом –– до –– про визначення місця проживання малолітньої дитини -–, –– року народження. Ухвалою суду від –– року (справа № ––, провадження № ––) орган опіки та піклування залучено до справи як третю сторону без самостійних вимог.

               З позовної заяви відомо, що позивач проживав з відповідачкою однією сім’єю без укладення шлюбу. За час спільного проживання у них народилася дочка ––, –– р.н. Однак в грудні –– року вони розійшлися через неодноразові конфлікти  з ––, яка зловживала алкогольними напоями.  «Відколи ми з відповідачкою розійшлись та почали проживати окремо, наша дочка проживала поперемінно, то зі мною, то з матір’ю.  Дитина проживала зі мною  в період, коли мати, зловживаючи спиртними напоями,  забувала про неї дбати. У –– році я влаштував дівчинку до ДНЗ №–– «––», що в м.Івано-Франківську, який вона відвідувала в період з –– по ––. У серпні –– року відповідачка самовільно  без моєї на те згоди забрала –– та переїхала проживати  з іншим чоловіком та ще однією дитиною в –– –– району Івано-Франківської області». Як слідує з позовної заяви згодом відповідачка повернулася до м.Івано-Франківська, де проживала з дітьми на вул. ––, ––, кв.––. Однак, як вказує позивач, коли він приїхав забрати дочку, її там не було. Він звернувся до правоохоронних органів з заявою про те, що його дочка пропала. –– –– зателефонували з правоохоронних органів та повідомили, що –– перебуває у сестри відповідачки за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, –– кв. ––. З того часу дитина проживає з батьком.

               Відповідно до свідоцтва про шлюб від –– року –– року зареєстрував шлюб з ––. Разом зі своєю дружиною та дочкою родина проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-–, ––, кв.––, де створені належні житлово-побутові умови проживання, що підтверджується актами обстеження від –– та ––. Він має частку у нерухомому майні. –– працює на посаді «столяра» у фізичної особи-підприємця –– з –– року. За час роботи зарекомендував себе з позитивної сторони, що підтверджується довідкою та характеристикою від –– №––.

               Відповідно до інформації ДНЗ №–– «––» від –– р. № ––  ––, –– року народження, виховується у закладі  з –– по ––, з –– по даний час. З дівчинкою було проведено ряд методик, які дали можливість оцінити психологічний стан дитини. Для того, щоб визначити благополуччя дитини  в сім’ї –– було запропоновано намалювати сім’ю. На малюнку були зображені тато, мама ––, бабуся, яка приходить часто в гості. Відсутня на малюнку мама ––; першим дитина намалювала тата, малюнок намальований яскравими кольорами – це свідчить про те, що  у дівчинки гарний настрій. За результатами проведеної методики «Вибери потрібне обличчя», що дає можливість оцінити тривожність дитини в типовій для неї життєвій ситуації – у Анни середній рівень тривожності.

               Згідно з довідкою від –– року № ––, виданою –– ЗОШ І-ІІІ ступенів –– району Івано-Франківської області, ––., –– р.н. дійсно навчалася у 1-му класі даної школи з – року по –– р. Відповідно до характеристики від –– р. «Дівчинка дуже погано відвідувала школу. Пропускала без поважних причин. Головна причина – відсутність належного контролю з боку батьків до навчання учениці».

               У своїх письмових поясненнях від –– року, поданих в службу  у справах дітей, позивач зазначає, що мати дитини –– належним чином не виконує свої батьківські обов’язки. Проживаючи з матір’ю –– була недоглянута. Він вказує, що у його теперішньої дружини склалися добрі стосунки з –– і дівчинка не хоче повертатися до матері.

               До матеріалів справи додано  висновок ––   по перевірці матеріалів –– №–– від –– року про перевірку повідомлення ––, –– року народження, від –– про те, що на вул. -–,  його дружина не  виховує їхню дочку. –– в Івано-Франківський МВ УМВС надійшла заява  від –– з проханням вжити заходів до її цивільного чоловіка ––, який -– року близько –– год. забрав їх  спільну доньку  –– та відмовляється їй повернути. Опитаний по даному факту ––  пояснив, що у зв’язку з тим, що –– постійно вживала алкогольні напої, від забрав дочку проживати до себе.

               Відповідно до інформації МЦСССДМ від –– р. № –– сім’я ––  з –– року перебувала під соціальним супроводом та проживала за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––. З середини лютого –– року мати з дітьми переїхала в –– району Івано-Франківської області, вул. ––, до громадянського чоловіка ––. У зв’язку зі зміною місця проживання сім’ї справу  соціального супроводу було передано до –– м.–– Івано-Франківської області.

               Згідно з актом оцінки потреб дитини, складеного фахівцем із соціальної роботи  МЦСССДМ ––, дівчинка проживає з батьком та його дружиною  за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––. Зі слів батька, –– має –– ––, у зв’язку з чим –– призначив дієтичне харчування. Зі слів дівчинки,  вона любить тата та маму (дружину батька). –– повідомив, що в –– році  був засуджений за ст.94 ККУ та перебував –– років у місцях позбавлення волі.  Зі слів позивача, він дотримується здорового способу життя. У разі потреби сім’я може розраховувати на допомогу з боку старшого брата –– та матері –

               Матір дитини –– було запрошено в службу у справах дітей рекомендованим листом з повідомленням про вручення за адресою: –– –– району Івано-Франківської області, вул.––, однак, вона не з’явилася. З інформації –– сільської ради від –– р. №–– відомо, що гр.–– зареєстрована на вул. –– у м.Івано-Франківську, на даний час проживає в –– району на вул.––. До виконкому сільської ради на неї не надходили скарги чи нарікання від односельчан. Згідно з актом обстеження –– проживає за вказаною  адресою зі співмешканцем ––, –– року народження, інвалідом ––. –– , також є інвалідом––,  перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Матеріальні умови задовільні.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 161, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року (справа № ––, провадження № ––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне

визначення місця проживання малолітньої ––,–– року народження, з батьком ––.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук

Додаток 5

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

––-у вихованні––, –– року народження, та ––, –– року народження.


В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом –– до –– про встановлення  йому порядку участі у вихованні ––, –– року народження, та ––, –– року народження.

       Батьки дівчинки розлучені (рішення Івано-Франківського міського суду від –– року). Дітей  залишено на проживання з матір’ю.

Згідно акта обстеження умов проживання,  складеного –– року працівником служби спільно з інспектором Івано-Франківського міського відділу поліції та фахівцем соціальної роботи Івано-Франківського МЦСССДМ,  –– проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. –– кв.–, де створені  належні умови проживання (помешкання винаймає). Згідно з довідкою КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» від –– року №––, –– зареєстрований за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. –, ––, кв.–. Зі слів –– він працює неофіційно, займається ремонтними роботами, іншої сім’ї не має. 

Згідно з позовною заявою –– колишня дружина постійно  чинить перешкоди у спілкуванні з дітьми. Намагання домовитись «мирним шляхом» про зустрічі з доньками закінчуються конфліктами. Має бажання брати участь у вихованні дівчат,  хоче спілкуватись з ними. Вказує, що аліментні платежі на утримання дітей сплачує.

Відповідно до позовної заяви –– просить визначити такий спосіб участі у вихованні дітей:

  • побачення –– та –– з –– год. до –– год.;
  • спільний відпочинок з батьком під час літніх канікул, першу їх половину;
  • необмежене спілкування з дітьми особисто, засобами телефонного, поштового, електронного та інших засобів зв’язку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування між батьком та дітьми;
  • у разі, якщо святкові дні припадають на день його побачення з дітьми або цей день передує дню побачень, або є наступним після нього, то такі дні діти проводять з батьком;
  • в день побачення батька з дітьми, батько має право забирати дітей з дому або зі школи особисто;
  • зобов’язати відповідачку ––, за два дні до моєї зустрічі з дітьми, надати мені  точну інформацію щодо фактичного місця перебування дітей, а у разі настання змін, повідомити батька особисто на наступний день з дня настання таких обставин.

         Згідно з актом обстеження умов проживання від –– року, складеного працівником служби спільно з інспектором Івано-Франківського міського відділу поліції  та фахівцем соціальної роботи Івано-Франківського МЦСССДМ,   умови проживання ––, –– року народження, та ––, – року народження, за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, є задовільні. Дівчатка мають місце для сну, навчання та ігор в окремій кімнаті. Згідно з довідкою КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» від –– року №–– мати з дітьми зареєстровані за вищевказаною адресою. Зі слів матері, вона є приватним підприємцем (займається пошиттям одягу), іншої сім’ї не має. 

Відповідно до письмових пояснень  ––  від –– року відомо, що вона ніколи не чинила перешкод батькові у спілкуванні з дітьми, навпаки намагалась зберегти між ними близькі стосунки. ––  повідомляє, що батько безвідповідально та байдуже ставиться до дівчат, обманює їх, поводить себе дивно, не приводить вчасно додому після спілкування з ними. Додає, що –– бере дітей у сумнівні компанії дорослих, негативно висловлюється при доньках про неї, почав курити, ігнорує побажання доньок. З її слів, може залишити молодшу дитину без належного догляду у бабусі, –– року народження. –– з пропозиціями батька не згідна та не визнає їх, пропонує встановити такий порядок участі у вихованні дітей, а саме батько:

  • ––, –– з – год. до –– год. спілкується з дітьми вдома. З –– год.  до –– год.  відводить –– в садок. З – год. до – год забирає – з садка додому. Після садка спілкується з дітьми вдома чи в межах міста за попереднім обговоренням (за бажанням дітей та  згодою матері, якщо за межами дому, то в її присутності);
  • одні вихідні в місяць – субота з – год. до неділі – год. проводить час і спілкується з дітьми вдома чи в межах міста з попереднім обговоренням (за бажанням дітей і її згодою, якщо за межами дому, то в її присутності);
  • ще одна – з – год. до – год. спілкується і проводить час з – і –вдома чи в межах міста з попереднім обговоренням (за бажанням дітей та  згодою матері, якщо за межами дому, то в її присутності);
  • приводить і забирає дітей з гуртків та привозить чи приводить після занять додому;
  • відвідує свята та виступи дітей;
  • Новий рік та Великдень проводить час з дітьми у присутності обох батьків ( побажання дітей);
  • один раз у місяць відпочинок  на природі одночасно з обома батьками(побажання дітей);
  • коли діти хворіють  бере участь у лікуванні дітей;
  • спілкування під час канікул: –, – з – год. до – год, провести час з дітьми вдома, чи в межах міста з попереднім обговоренням (за бажанням дітей та  згодою матері, якщо за межами дому, то в її присутності). Одні вихідні в місяць – субота з – год. до неділі – год. проводить час і спілкується з дітьми вдома чи в межах міста з попереднім обговоренням (за бажанням дітей  і її згодою, діти разом; якщо за межами дому, то в її присутності;  ще одна субота з – год. до – год. спілкується і проводить час з – і – вдома чи в межах міста з попереднім обговоренням (за бажанням дітей та згодою матері, якщо за межами дому, то в її присутності).

Згідно з інформацією Івано-Франківської ЗШ №–– від –– року №–– про результати психологічного обстеження щодо рівня міжособистісних відносин у сімейному середовищі учениці – класу –– відомо, що мати –– забезпечує належну підготовку до навчання дочки, сприяє здобуттю нових знань, піклується про здоров’я дівчинки, дбає про духовний та моральний розвиток ––. Щодо відносин дівчинки з батьком –– –– обстеження показало відсутність емоційного контакту, небажання вести бесіду про особу та відношення загалом. Мати –– систематично відвідує батьківські збори, підтримує контакти з вчителями навчального закладу. Батько за останній рік навчання дитини не відвідував батьківські збори та не цікавився успіхами дочки.

Відповідно до протоколу бесіди  з ––  від –– року, проведеного працівниками служби у справах дітей в присутності матері ––, відомо, що дитина має бажання зустрічатись та спілкуватись з батьком ––. Дівчинка зазначає, що спілкування  повинно бути  доброзичливим, без конфліктів, враховуючи її побажання. –– просить, щоб зустрічі відбувались без присутності сторонніх осіб. 

Згідно з інформацією завіреною президентом ––––, –– займається в ансамблі спортивного бального танцю  «––» з –– року. На заняття дитину приводить мати, яка оплачує навчання.

Відповідно до інформації Івано-Франківського ДНЗ №–– «––» від –– року № –– –– кмітлива, допитлива, добра та вихована. У дитини високий рівень моральних якостей. За період відвідування ДНЗ дівчинкою опікувалась мати –– та дві бабусі, які приводили та забирали дівчинку. Мати цікавиться поведінкою та рівнем розвитку дитини, відвідує батьківські збори. Батько –– зрідка забирав дитину з ДНЗ, відвідував дитячі ранки та свята.

Відповідно до довідки-розрахунку від –– року №––, виданої відділом державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції, заборгованість по аліментах згідно виконавчого листа №–– від –– року станом на –– року становить 4500 грн.

Згідно з  інформацією МЦСССДМ від –– року № –– фахівцем соціальної роботи  відвідано сім’ю ––, що проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––, кв.––,  та складено акт оцінки потреб ––, –– року народження, та ––, –– року народження. Сім’ї надаються послуги за карткою обліку роботи з сім’єю. Згідно з актом оцінки потреб в помешканні, де проживають діти, створені задовільні умови для проживання. Мати працює в ательє з пошиття одягу. У сім’ї наявна соціальна підтримка з боку родичів. –– та –– є здоровими, мають збалансований режим харчування. Мати відповідально ставиться до  виконання своїх обов’язків.

Фахівцем соціальної роботи 06.07.2017 року відвідано батька –– за адресою: м.Івано-Франківськ, вул––, ––. та складено акт оцінки потреб особи.  Згідно з актом оцінки потреб відомо, що батько веде здоровий спосіб життя, працює без укладення трудового договору. Умови проживання батька задовільні. ––  виявляє бажання спілкуватись з дітьми.

Керуючись ст.ст 19, 141, 151,153, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від –– року (справа № ––, провадження № ––) рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини від 11.07.2017 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові –– у вихованні ––, –– року народження, та ––, –– року народження: ––, –– з –– год. до –– год.; перша та третя субота місяця з –– до –– год. за  бажанням дітей; друга та четверта неділя місяця з –– год до –– год. за бажанням дітей; спільний відпочинок під час канікул за згодою обох батьків та за бажанням дітей.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.