Рішення виконавчого комітету  "Про взяття на облік та продовження функціонування дитяч..."  № 644 від 11.12.2014р. 
Документ №644 від 11.12.2014р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

15.12.2014



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 11.12.2014р.  № 644
м.Івано-Франківськ
 


Про взяття на облік та продовження функціонування дитячого будинку сімейного типу


На виконання Закону України від 13.01.2005р. «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанов Кабінету Міністрів України від 26.04.2002р. № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу» та від 31.01.2007р. № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» зі змінами та доповненнями, наказу Міністерства соціальної політики від 01.06.2012р. № 329 «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», на підставі заяви Кузьменко О. В. від 27.10.2014р., враховуючи лист Міністерства соціальної політики України від 03.10.2014р. № 11383/0/14-14/57 та рішення комісії з питань захисту прав дитини від 05.11.2014р. виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Взяти на облік дитячий будинок сімейного типу Кузьменко О. В. створений на підставі рішення виконавчого комітету Алчевської міської ради від 01.03.2011р. № 234, який орендує будинок № 22 на вул. Крихівецькій в с.Крихівці Івано-Франківської міської ради.


       2. Покласти  персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дітей-вихованців Кучерової К. О.  . . .


       3. Службі у справах дітей (З.Сливка):

3.1. Спільно з юридичним відділом (Н.Кедик) підготувати проект угоди  про продовження діяльності дитячого будинку сімейного типу.

3.2. Забезпечувати здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

3.3. Готувати щорічно до 20 грудня загальний звіт про стан утримання і розвитку дітей у дитячому будинку сімейного типу.


4. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л.Дикун):

4.1. Забезпечити постійний соціальний супровід дитячого будинку сімейного типу, який передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей, соціального супроводження  дитячого будинку сімейного типу.

4.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здійснення соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу і надання службі у справах дітей щорічно до 1 грудня звіту про виконання плану соціального супроводу дитячого будинку сімейного типу.


5. Департаменту соціальної політики (О.Заклинська):

5.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення мамі-вихователю за надання соціальних послуг за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2. До 20 числа кожного місяця здійснювати передбачені державним бюджетом виплати на дітей та грошового забезпечення  мамі-вихователю.

5.3 Надавати службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини непризначення, невиплати соціальної допомоги на дітей та грошового забезпечення мамі-вихователю.


6. Міській центральній клінічній лікарні (Т.Масляк):

6.1. Закріпити дільничого лікаря за дітьми, які проживають у дитячому будинку сімейного типу.

6.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей та зміцнення їх здоров’я.

6.3. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

6.4. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здоров’я дітей у дитячому будинку сімейного типу і надання службі у справах дітей щорічно до 1 грудня звіту про стан здоров’я дітей, дотримання мамою-вихователем рекомендацій лікаря.


7. Управлінню освіти і науки ( Н.Микула ):

7.1. Забезпечити право дітей на здобуття загальної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

7.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей.

7.3. Щорічно до 1 грудня надавати службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування дітьми гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь мами-вихователя у вихованні дітей.


8. Управлінню у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики  (В.Соловйов ) забезпечити дітей  пільговим оздоровленням.


9. МВ УМВС м. Івано-Франківська ( В.Шкутов ):

9.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу.

9.2. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан захисту прав і законних інтересів дітей у дитячому будинку сімейного типу і надання службі у справах дітей щорічно до 1 грудня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей і мами-вихователя, про проведення  профілактичних заходів.


10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови М.Вереса.



Міський голова                                                                        Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.