Рішення міської ради  "Про впорядкування діяльності у сфері грального бізнесу ..."  № 169/09-7 від 27.07.2006р. 
Документ №169/09 від 27.07.2006р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.07.2006



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(7  сесія)
5  демократичного скликання
 
від 27.07.2006р.  № 169/09-7
 


Про впорядкування діяльності у сфері грального бізнесу на території міста Івано-Франківська



       Враховуючи необхідність врегулювання діяльності у сфері грального бізнесу з огляду на дотримання вимог чинного законодавства, розглянувши пропозиції виконавчого комітету, відповідно до Закону України від 21.05.1997р. “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


  1. Припинити подальше використання земель комунальної власності територіальної громади міста для встановлення малих архітектурних форм (кіосків, павільйонів, гральних автоматів тощо) (далі – споруди), призначених для проведення азартних ігор, які розташовані за межами приміщень та не мають окремих входів/виходів для гравців.
  2. Споруди, які розміщені на території міста з порушенням вимог чинного законодавства та які розміщені на основі рішень виконавчого комітету або розпоряджень міського голови, проте під якими не оформлене право користування землею, вважати самовільно встановленими.
  3. Суб’єктам господарювання, які самовільно встановили на території міста Івано-Франківська споруди, зазначені у пункті 1 даного рішення, у двотижневий термін забезпечити їх демонтування.
  4. Рекомендувати суб’єктам господарювання, які встановили споруди, в приміщеннях закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, інших закладів, на ринках тощо, що не мають окремих закритих приміщень з можливістю входу і виходу для проведення діяльності з організації азартних ігор, забезпечити демонтування споруд у двотижневий термін.
  5. Управлінню житлово-комунального господарства забезпечити:

5.1. здійснення житлово-експлуатаційними організаціями спільно з працівниками міського відділу УМВС України обстеження закріплених за ними територій на предмет наявності встановлених споруд протягом двох тижнів після строку, зазначеного в пункті 3 даного рішення, із залученням ДПІ в м. Івано-Франківську (за згодою);

5.2. здійснення житлово-експлуатаційними організаціями спільно з працівниками міського відділу УМВС України, фонду комунальної власності територіальної громади міста, управління торгівлі обстеження закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, інших закладів, ринків, що не мають окремих закритих приміщень з можливістю входу і виходу для проведення діяльності з організації азартних ігор, на предмет наявності встановлених споруд протягом двох тижнів після строку, зазначеного в пункті 4 даного рішення;

5.3. надання інформації про виявлені споруди із зазначенням місця розташування голові робочої групи з перевірки діяльності у сфері грального бізнесу в м. Івано-Франківську – заступнику міського голови з економічних питань протягом трьох днів з дня завершення обстеження житлово-експлуатаційними організаціями.

  1. Після отримання інформації, зазначеної у пункті 5.3 даного рішення:

6.1. управлінню соціально-економічного розвитку міста протягом десяти днів:

      1. звернутися до управління з контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківській області щодо порушення суб’єктами господарювання вимог чинного земельного законодавства для подальшого вжиття заходів;
      2. звернутися до Івано-Франківського району електричних мереж щодо здійснення перевірок суб’єктів господарювання на предмет законності підключення гральних автоматів до електричних мереж;
      3. надати інформацію ДПІ м. Івано-Франківська та представництву Держпідприємництва в Івано-Франківській області про порушення ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор для подальшого вжиття заходів;
      4. підготувати звернення до органу ліцензування щодо необхідності позбавлення ліцензії (відмови у видачі ліцензії) суб’єктів господарювання, зазначених у пункті 4 даного рішення, як таких, що порушують ліцензійні умови провадження організації діяльності з проведення азартних ігор

6.2. управлінню архітектури та містобудування і управлінню житлово-комунального господарства протягом одного місяця вжити заходів згідно з чинним законодавством стосовно суб’єктів господарювання, які самовільно встановили споруди, попередньо розробивши положення про порядок евакуації незаконно встановлених споруд.

  1. Утворити ініціативну групу для участі в роботі комісії з евакуації незаконно встановлених споруд у складі наступних депутатів міської ради: Б. Федьків, В. Олійник, Б. Чупірчук, Р. Дорожівський, М. Калайда.
  2. Управлінню торгівлі провести перевірки гральних закладів щодо дотримання режиму роботи.
  3. Службам, зазначеним у пунктах 6, 8 даного рішення, у тижневий строк після проведеної роботи, проінформувати про результати заступника міського голови з економічних питань.
  4. Першому заступнику міського голови доповісти на черговій сесії міської ради про хід виконання даного рішення та проінформувати про сплату суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері грального бізнесу, збору за видачу дозволу на розміщення об’єктів.
  5. Управлінню соціально-економічного розвитку міста доповісти про проведену роботу щодо впорядкування діяльності у сфері грального бізнесу на засіданні виконавчого комітету міської ради у вересні 2006 року.
  6. Управлінню архітектури та містобудування при розгляді звернень щодо зміни цільового призначення існуючих об’єктів (розміщення нових об’єктів) не дозволяти розташування гральних закладів на відстані меншій двохсот метрів до дошкільних закладів, закладів освіти, вищих навчальних закладів та лікувальних закладів, які належать до комунальної власності територіальної громади міста.
  7. З метою усунення неоднозначності трактувань окремих положень даного рішення встановити, що для цілей даного рішення використані терміни вживаються в значенні, що наведені в Законі України від 23.03.1996р. №98/96 “Про патентування деяких видів підприємницької діяльності”; наказі Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 13.10.2000р. №227 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27.10.2000р. за №755/4976) “Про затвердження Типових правил розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності”; наказі Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства фінансів України від 18.04.2006р. №40/374 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.05.2006р. за №622/12496) “Про затвердження Ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор і Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор”.
  8. Опублікувати дане рішення в газеті Івано-Франківської міської ради.
  9. Дане рішення вступає в дію з моменту опублікування.
  10. Контроль за виконанням рішення покласти на голову постійної депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення Я. Бачкура та першого заступника міського голови В. Швадчака.



Міський голова                                                        Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.