Рішення виконавчого комітету  "Про організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл ..."  № 625 від 16.12.2008р. 
Документ №625 від 16.12.2008р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

20.12.2008



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 16.12.2008р.  № 625
м.Івано-Франківськ
 


Про організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл міста у 2008-2009 навчальному році



       На виконання статті 22 Закону України “Про загальну середню освіту”, Постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах”, спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, з метою поліпшення умов для навчання дітей і функціонування шкільних їдалень, вивчивши питання про стан організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


  1. Інформацію начальника управління освіти і науки виконавчого комітету міської ради М.Вереса про стан харчування учнів у навчальних закладах міста взяти до відома (додається).
  2. Управлінню торгівлі (І.Витриховський), управлінню освіти і науки виконавчого комітету міської ради (М.Верес):
    1. Взяти під особистий контроль організацію та якість надання послуг з харчування учнів.
    2. Забезпечити різні форми дієвого контролю за якістю продукції, закупівельними цінами на продукти та торговою націнкою, асортиментом буфетної продукції, виконанням норм раціонального харчування.
    3. Щорічно проводити семінари-наради з медичними працівниками загальноосвітніх навчальних закладів та приватними підприємцями щодо організації безпечного та якісного харчування у навчальних закладах і запобігання спалахам кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
  3. Приватним підприємцям, які надають послуги з харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах:
    1. Реалізовувати продукцію відповідно до асортименту, визначеного Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001р. № 63.
    2. Для забезпечення надходження в їдальні шкіл продуктів харчування та продовольчої сировини гарантованої якості обов’язково укладати угоди з постачальниками на закупівлю всіх продуктів харчування.
    3. Організовувати повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття до закладу безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології виготовлення страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоків, виконання норм харчування).
    4. Складати єдине меню-розклад для всіх дітей закладу, але з різним виходом страв за віковими групами, наведеними в нормах харчування.
    5. Укомплектувати шкільні їдальні столовим посудом, наборами згідно з нормами оснащення.
  1. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів:
    1. Дотримуватись умов співпраці, закладених в угоді про надання послуг з організації харчування учнів.
    2. Покращити організацію санітарно-просвітницької роботи з питань раціонального харчування.
    3. Спільно з класними керівниками розробити цикл занять з питань вивчення учнями правил поведінки під час прийому їжі, користування столовими приборами, сервірування столів.
  1. Головному лікарю центральної міської клінічної лікарні (Т.Масляк) забезпечити постійний медичний контроль за харчуванням дітей у навчальних закладах міста.
    1. Вирішити питання видачі медичних довідок дітям, яким необхідне дієтичне харчування.
    2. Посилити контроль за роботою медичних сестер педіатричного відділення міської дитячої поліклініки з обслуговування школярів у загальноосвітніх навчальних закладах.
  1. Міській санітарно-епідеміологічній станції (М.Недоступ) здійснювати контроль за роботою шкільних їдалень щодо дотримання в них правил санітарії та гігієни.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови З.Федорук.




Міський голова                                                        Віктор Анушкевичус



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.