Рішення виконавчого комітету  "Про посилення пожежної безпеки міста Івано-Франківська..."  № 300 від 17.08.2006р. 
Документ №300 від 17.08.2006р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.08.2006



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 17.08.2006р.  № 300
м.Івано-Франківськ
 


Про посилення пожежної безпеки міста Івано-Франківська


В 2005 році в місті сталося 203 пожежі, що на 3,8% більше, ніж у попередньому 2004 році. Збитки від пожеж зросли на 13,2% і склали 391,750 тис. гривень. На пожежах загинуло 14 чоловік. Продовжує зростати кількість пожеж і в поточному році.

На стан пожежної безпеки в місті негативно впливає слабка матеріально-технічна база підрозділів пожежної охорони. Для її успішного функціонування і виконання завдань за призначенням необхідно побудувати в м. Івано-Франківську два пожежних депо.

Відповідно до законів України “Про місцеві  державні адміністрації”, “Про пожежну безпеку” та постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.99 № 1943 “Про стан забезпечення пожежної безпеки та заходи щодо її поліпшення” на виконання розпорядження голови облдержадміністрації № 138 від 16.03.2006 року, розпорядження міського голови № 250-р від 26.04.06 року “Про посилення пожежної безпеки в місті” і з метою покращення протипожежного захисту населення та об’єктів  м.Івано-Франківська,  розвитку і зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів пожежно-рятувальної служби, виконавчий комітет міської ради


ВИРІШИВ:


1. Затвердити:

1.1. Заходи щодо забезпечення пожежної безпеки в м.Івано-Франківську на 2006 - 2010 роки (додаток 1).

1.2. Програму організації навчання населення м. Івано-Франківська правилам пожежної безпеки в побуті та громадських місцях на 2006 - 2010 роки (додаток 2).

1.3. Перелік об'єктів (незалежно від форм власності) з підвищеною пожежною небезпекою, які підлягають першочерговому підключенню до систем централізованого пожежного спостереження  ГУ МНС України в м. Івано-Франківську (додаток 3).


2.  Виконкому міської ради:

2.1. Проаналізувати ефективність заходів, що вживаються відомствами з метою недопущення виникнення пожеж і загибелі на них людей, внести розгляд цих питань у 2-му півріччі 2006 року на засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

2.2. У  2006 році вишукати можливість для надання фінансової допомоги підрозділам пожежно-рятувальної служби на придбання паливно-мастильних матеріалів, спеціального одягу для пожежних, запасних частин для ремонту та оновлення пожежної техніки, засобів зв'язку у розмірах, що забезпечить виконання особовим складом основних завдань із гасіння пожеж реагування на надзвичайні ситуації та рятування на них людей.


3. Виконкому міської ради, при коригуванні та підготовці проекту міського бюджету, виходячи із реальних фінансових можливостей, передбачати щорічне виділення асигнувань на фінансування поліпшення матеріально-технічної бази місцевих підрозділів пожежно-рятувальної служби.


4.Виконкому міської ради виділити земельні ділянки під капітальне будівництво пожежних депо, забезпечити розробку і затвердження проектно-кошторисної документації.


5.Виконкому міської ради при внесенні змін до бюджету м. Івано-Франківська на 2007 рік, розглянути питання щодо можливості виділення асигнувань на будівництво пожежних депо.


6. На підставі статті 33 Закону України "Про пожежну безпеку" страховим компаніям, що здійснюють страхування майна від вогневих ризиків, особисте страхування працівників відомчої пожежної охорони, членів добровільних пожежних дружин, страхування оренди державного та комунального майна від пожеж, проводити відрахування від платежів з майнових видів страхування Івано-Франківському міському управлінню ГУ МНС України  на запобіжні протипожежні заходи.


7. Рекомендувати інвесторам (замовникам) будівництва, проектним організаціям незалежно від форм власності і відомчої належності, фізичним особам в проектно-кошторисній документації на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію, розширення, технічне переоснащення, капітальний ремонт об'єктів (за винятком об'єктів, що будуються за замовленням Івано-Франківської міської ради або фінансуються за рахунок коштів, залучених від населення) передбачати передачу Івано-Франківському МУ ГУ МНС в області на договірних засадах коштів від розрахункової кошторисної вартості будівництва для пайової участі у розвитку та зміцненні матеріально-технічної бази пожежно-рятувальної служби міста Івано-Франківська.


8. Івано-Франківському міському управлінню  ГУ МНС України в області:

8.1. З метою поліпшення якості проведення протипожежних послуг, координації діяльності підприємств і організацій (незалежно від форм власності), які виконують роботи протипожежного призначення (пожежна автоматика, сигналізація, вогнезахисна обробка конструкцій тощо), подальшого сприяння їх роботі дозволити, шляхом об'єднання цих структур, створення координаційного центру на базі управління.


9. Визначити Івано-Франківське міське управління  ГУ МНС України в області єдиною організацією, яка проводить в межах м. Івано-Франківська державну протипожежну експертизу проектів на нове будівництво, реконструкцію, переобладнання і перепрофілювання об'єктів (незалежно від форм власності) і здійснює контроль за дотриманням діючих норм і правил пожежної безпеки.


10. Управлінню держархбудконтролю не допускати випадків реєстрації та включення в державну статистичну звітність актів про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів державної та недержавної власності, оформлених без відповідного підпису представника державного пожежного нагляду МУ ГУ МНС України в області, які завіряються гербовою печаткою даного органу.

11.Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови В.Швадчака.



Мійський голова                                                        Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.