Рішення міської ради  "Про надання дозволу на створення будинкового комітету н..."  № 277-16 від 27.10.2017р. 
Документ №277 від 27.10.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.10.2017"Західний кур'єр" 45 09.11.2017



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(16  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 27.10.2017р.  № 277-16
 

Про надання дозволу на створення будинкового комітету на вул.Гетьмана П.Дорошенка, 24



Відповідно до статті 140 Конституції України, статті 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 3, 8, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 24 Закону України «Про органи самоорганізації населення», розглянувши заяву ініціативної групи мешканців житлового будинку про створення будинкового комітету, міська рада


вирішила:


1.Надати дозвіл на створення органу самоорганізації населення та визначити його назву «Будинковий комітет на вул. Гетьмана П.Дорошенка, 24».

2.Визначити, що орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Гетьмана П.Дорошенка, 24» діє в межах території будинку №24 на вул. Гетьмана П.Дорошенка, в м.Івано-Франківську.

3.Основними напрямками діяльності органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Гетьмана П.Дорошенка, 24» є:

3.1.Створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції України і законів України.

3.2.Задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг.

3.3.Участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території діяльності органу самоорганізації населення, інших місцевих програм.

4.Надати органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Гетьмана П.Дорошенка, 24» у межах території його діяльності такі власні повноваження:

4.1.Представляти разом із депутатами Івано-Франківської міської ради інтереси жителів у Івано-Франківській міській раді, місцевих органах виконавчої влади.

4.2.Сприяти додержанню Конституції та законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчих органів, розпоряджень Івано-Франківського міського голови, рішень, прийнятих місцевими референдумами.

4.3. Вносити у встановленому порядку пропозиції до проектів програми соціально-економічного і культурного розвитку, бюджету міста Івано-Франківська.

4.4. Організовувати на добровільних засадах участь населення в заходах щодо охорони навколишнього природного середовища, проведенні робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкової території, обладнанні дитячих та спортивних майданчиків, тощо.

4.5. Організовувати на добровільних засадах участь населення у заходах щодо ремонту приміщень загального користування із дотриманням встановленого законодавством порядку проведення таких робіт.

4.6. Здійснювати контроль за якістю надання громадянам, які мешкають у житловому будинку на території діяльності органу самоорганізації населення, житлово-комунальних послуг та за якістю проведених у житловому будинку ремонтних робіт.

4.7. Надавати допомогу навчальним закладам, закладам та організаціям культури, фізичної культури і спорту у проведенні культурно-освітньої, спортивно-оздоровчої та виховної роботи серед населення, розвитку художньої творчості, фізичної культури і спорту; сприяти збереженню культурної спадщини, традицій народної культури, охороні пам’яток історії та культури, впровадженню в побут нових обрядів.

4.8. Організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вносити пропозиції з цих питань до Івано-Франківської міської ради.

4.9. Надавати необхідну допомогу органам пожежного нагляду в здійсненні ними протипожежних заходів, організовувати вивчення населенням правил пожежної безпеки, брати участь у здійсненні громадського контролю за додержанням вимог пожежної безпеки.

4.10. Сприяти відповідно до законодавства правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку.

4.11. Розглядати звернення громадян, вести прийом громадян.

4.12. Вести облік громадян за віком, місцем роботи чи навчання, які мешкають у межах території діяльності органу самоорганізації населення.

4.13. Сприяти депутатам Івано-Франківської міської ради в організації зустрічей з виборцями, прийому громадян і проведенні іншої роботи з мешканцями.

4.14. Інформувати громадян про діяльність органу самоорганізації населення, організовувати обговорення проектів його рішень з найважливіших питань.

5.Орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул.Гетьмана П.Дорошенка, 24» набуває власних повноважень після його реєстрації у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради в порядку, встановленому статтею 13 Закону України «Про органи самоорганізації населення», та з дня його державної реєстрації в порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

6.Рішення Івано-Франківської міської ради оприлюднити в газеті «Західний кур’єр».

7.Організацію виконання цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради І.Шевчука.





Міський голова                                                        Руслан  Марцінків




2011-2024 © Всі права застережено.