Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд протесту прокурора..."  № 455 від 23.11.2006р. 
Документ №455 від 23.11.2006р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.11.2006



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 23.11.2006р.  № 455
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд протесту прокурора



Прокурором м.Івано-Франківська внесено протест №3280в-06 від 23.10.2006 р. на п.1.44 рішення виконавчого комітету міської ради від 14.03.2006 р. №127, на підставі якого було надано дозвіл приватному підприємству «Західрембудпостач» на продовження терміну дії договору оренди нежитлових приміщень площею 146,4 кв.м, розташованих на першому поверсі в будівлі на території спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування «Спецкомбінат КПО» за адресою: вул.Гетьмана Мазепи, 162А, на період до 28.02.2009 р. для використання під  виробничо-складські приміщення.

У своєму протесті прокурор м.Івано-Франківська вимагає скасувати п.1.44 рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 14.03.2006 р. №127 як такий, що суперечить вимогам чинного законодавства, у тому числі: ст.ст. 4, 7 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та п.п.4.2.1, 4.2.3 «Положення про оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська», затвердженого рішенням Івано-Франківської міської ради від 07.06.2005 р.

Як стверджується у протесті прокурора, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про продовження терміну дії договору оренди нежитлових приміщень площею 146,4 кв.м, розташованих в будівлі на вул.Гетьмана Мазепи, 162А, укладеного з ПП «Західрембудпостач», не взявши до уваги того факту, що на момент прийняття даного рішення вищевказані приміщення не були вільними і продовження терміну дії договору оренди не було погоджено з балансоутримувачем будівлі – спеціалізованим комбінатом комунально-побутового обслуговування «Спецкомбінат КПО».

Факти, викладені в протесті прокурора м.Івано-Франківська, щодо порушення виконавчим комітетом міської ради вимог ст.ст. 4, 7 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» не відповідають дійсності. Так, ст.4 цього Закону дає тлумачення про об’єкти оренди, які можуть надаватися в оренду, а також об’єкти, які не можуть надаватися в оренду. Але дана стаття не може стосуватися нежитлових приміщень, які вже орендувало ПП «Західрембудпостач», оскільки виконавчий комітет міської ради надаючи 15.12.2004 р. в оренду ПП «Західрембудпостач» дані приміщення визнав, що ці приміщення є об’єктом оренди.

Стаття 7 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» стосується ініціативи (пропозицій) щодо оренди майна і може застосовуватися при прийнятті рішення щодо надання в оренду юридичним чи фізичним особам майна, але дана стаття не може застосовуватися при прийнятті рішення щодо продовження терміну дії договору оренди об’єкта, який вже перебував в оренді у конкретного орендаря. Питання щодо продовження терміну дії договору оренди регламентуються статтею 17 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», пунктом 3 якої передбачено, що після закінчення терміну договору оренди орендар, який належним чином виконував свої обов’язки, має переважне право, за інших рівних умов, на продовження договору оренди на новий термін.

Не відповідають дійсності також твердження прокурора м.Івано-Франківська про порушення виконавчим комітетом міської ради вимог п.4.2.1 та п.4.2.3 «Положення про оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська», затвердженого рішенням міської ради від 07.06.2005 р. (далі – Положення), оскільки дані пункти стосуються порядку розгляду заяв від юридичних та фізичних осіб, які бажають укласти з міськвиконкомом договір оренди нежитлового приміщення, яке ще не було в оренді. Але дані пункти Положення не стосуються нежитлових приміщень, які вже перебувають в оренді, і орендодавцем приймається рішення щодо продовження терміну дії договору оренди. Питання продовження терміну дії раніше укладеного договору оренди регламентується п.5.4.10 Положення, яким передбачено, що для отримання дозволу орендодавця на продовження терміну дії договору оренди орендар звертається до Фонду комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська з письмовою заявою довільної форми не пізніше як за 30 календарних днів до дня закінчення договору оренди. Порядок розгляду заяви і прийняття рішення по даній заяві здійснюється в порядку, передбаченому п.п. 4.3.1 – 4.3.4, 4.3.6, 4.4 та 4.5 даного Положення. При прийнятті рішення щодо продовження терміну дії договору оренди діючим Положенням не передбачається погодження даного питання з балансоутримувачем будівлі.

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що прийняті виконавчим комітетом міської ради рішення щодо продовження з ПП «Західрембудпостач» договору оренди нежитлових приміщень площею 146,4 кв.м, розташованих на першому поверсі в будівлі на території спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування «Спецкомбінат КПО» за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи, 162А, не було порушено ні вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», ні вимог «Положення про оренду об’єктів комунальної власності теритоіральної громади м.Івано-Франківська», затвердженого рішенням Івано-Франківської міської ради від 07.06.2005 р., а також керуючись статтею 21 Закону України «Про прокуратуру» виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Відхилити протест прокурора м.Івано-Франківська від 23.10.2006 р. №3280в-06.


2. Загальному відділу міськвиконкому довести дане рішення до прокурора м.Івано-Франківська.


3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Володимира Швадчака.



Міський голова                                                                  Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.