Рішення міської ради  "Про внесення змін до рішення міської ради від 17.06.08 ..."  № 1705-53 від 26.03.2015р. 
Документ №1705 від 26.03.2015р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.03.2015



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(53  сесія)
6  демократичного скликання
 
від 26.03.2015р.  № 1705-53
 


Про внесення змін до рішення міської ради від 17.06.08р. «Про затвердження положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови»


       Керуючись статтями 26 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 21.05.1997р. №280/97, Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.03р. №1160-IV, Законом України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» від 05.06.14р. № 1319-VII, з метою правового врегулювання процесу підготовки та прийняття регуляторних актів в м. Івано-Франківську міська рада


вирішила:


  1. Розділ 8 «Розгляд проекту регуляторного акта та його прийняття» Положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови (додаток до рішення міської ради від 17.06.08р. «Про затвердження положення про порядок прийняття регуляторних актів Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, міського голови») викласти в наступній редакції:

«8.1   При внесенні проекту регуляторного акта на розгляд сесії міської ради, засідання виконавчого комітету міської ради чи на затвердження міському голові разом із проектом регуляторного акта подається аналіз регуляторного впливу.

    1. Відповідальний відділ виконавчого комітету подає проект регуляторного акта, що внесений на розгляд міської ради, до відповідальної постійної депутатської комісії ради для вивчення та надання висновків про відповідність проекту регуляторного акта принципам державної регуляторної політики та вимогам до підготовки аналізу регуляторного впливу.

8.3. Відповідальна постійна депутатська комісія готує експертний висновок щодо регуляторного впливу внесеного проекту регуляторного акта у термін не більше одного місяця від дня його подання на розгляд комісії. Якщо в місячний термін підготувати висновок неможливо, голова комісії або його заступник встановлюють необхідний термін для його підготовки, про що повідомляється відповідальний відділ виконавчого комітету міської ради. При цьому загальний термін підготовки не може перевищувати двох місяців.

8.4. Форма складання експертного висновку  про відповідність проекту регуляторного акта принципам регуляторної політики та його регуляторного впливу подано в Додатку 4.

8.5. Відповідальний відділ виконавчого комітету направляє проект регуляторного акта разом з аналізом регуляторного впливу та експертним висновком до уповноваженого органу для підготовки пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики.

8.6. На підставі аналізу регуляторного впливу, експертного висновку та пропозицій уповноваженого органу відповідальна постійна депутатська комісія готує свої висновки про відповідність проекту регуляторного акта принципам державної регуляторної політики та вимогам до підготовки аналізу регуляторного впливу.

8.7. Висновки відповідальної постійної депутатської комісії та пропозиції уповноваженого органу передаються для вивчення до постійної профільної депутатської комісії, до сфери відання якої належить супроводження розгляду проекту регуляторного акта у міській раді, за винятком випадків, коли відповідальна постійна комісія є профільною постійною комісією ради.

8.8. При представленні на пленарному засіданні сесії міської ради проекту регуляторного акта голова відповідальної постійної депутатської комісії доповідає висновки комісії про відповідність проекту регуляторного акта принципам державної регуляторної політики та вимогам до підготовки аналізу регуляторного впливу, а також пропозиції уповноваженого органу разом із рішенням постійної профільної депутатської комісії щодо їх врахування.

8.9. Регуляторний акт не може бути прийнятий або схвалений регуляторним органом, якщо наявна хоча б одна з таких обставин:

  • відсутній аналіз регуляторного впливу;
  • проект регуляторного акта не був оприлюднений.

8.10. У разі виявлення будь-якої із вищезазначених обставин орган чи посадова особа місцевого самоврядування має право вжити передбачених законодавством заходів для припинення виявлених порушень, у тому числі відповідно до закону скасувати або зупинити дію регуляторного акта, прийнятого з порушеннями. »

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на голову постійної депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму О.Бубена, заступника міського голови Б.Білика.


Міський голова                                        Віктор Анушкевичус




2011-2024 © Всі права застережено.