Рішення виконавчого комітету  "Про стан виплати заробітної плати та погашення заборгов..."  № 271 від 22.03.2018р. 
Документ №271 від 22.03.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про план роботи виконавчого комітету міської ради на перше півріччя 2018 року
Рішення виконавчого комітету  №1182 від 15.12.2017р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.03.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 22.03.2018р.  № 271
м.Івано-Франківськ
 


Про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях міста


Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 15.12.2017 р. № 1182 “Про план роботи виконавчого комітету міської ради на перше півріччя 2018 року”, на виконання вимог Кодексу законів про працю України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.07.2016 р. № 517-р “Про затвердження плану невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати” та заслухавши інформацію управління праці Івано-Франківської міської ради про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях міста, виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:


1. Інформацію управління праці Івано-Франківської міської ради про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях міста взяти до відома (додається).

2. Міській комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат:

2.1 щомісячно заслуховувати звіти керівників підприємств-боржників з виплати заробітної плати, податкових та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів про причини виникнення проблем зі своєчасною виплатою заробітної плати та погашення існуючої заборгованості;

2.2 щоквартально заслуховувати звіти арбітражних керуючих щодо проведеної роботи в частині погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

3. Керівникам підприємств-боржників з виплати заробітної плати спільно з управлінням праці (Н.Дмитраш) розробити графіки погашення заборгованості та шляхи виходу із ситуації по кожному підприємстві.

4. Управлінню праці (Н.Дмитраш):

4.1 проводити щотижневий та щомісячний моніторинги стану виплати заробітної плати за видами економічної діяльності та в розрізі підприємств-боржників;

4.2 здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю щодо своєчасної оплати праці в частині делегованих повноважень відповідно до постанови КМУ від 26.04.2017 р. № 295 “Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”;

4.3 при проведенні повідомної реєстрації колективних договорів, змін та доповнень до них перевіряти дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці працівників не нижче норм, визначених чинним законодавством, галузевою та регіональними угодами, терміни виплати заробітної плати.

5. Керівникам підприємств, установ, організацій бюджетної сфери і житлово-комунального господарства міста не допускати виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

6. Управлінню економічного та інтеграційного розвитку (Н.Кромкач) та управлінню інвестиційної політики (І.Попадюк) проводити роботу з підприємствами-банкрутами шляхом сприяння реалізації майна та обладнання, яке не використовується у виробництві, пошуку ринків збуту та залучення інвесторів.

7. Управлінню економічного та інтеграційного розвитку (Н.Кромкач) взяти під особистий контроль виконання зобов’язань керівниками промислових підприємств-боржників із виплати заробітної плати щодо погашення боргів з оплати праці. 

8. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на управління праці (Н.Дмитраш).

9. Членам міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат надавати головному відповідальному виконавцю щомісячно до 15 числа інформацію про вжиті заходи щодо виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках, погашення податкових боргів, боргів зі сплати єдиного соціального внеску та боргів до управління ПФУ в м. Івано-Франківську.

10. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 06.03.2014 р. № 121 “Про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях міста”.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білика.



Міський голова                                                                                Руслан Марцінків



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.