Розпорядження міського голови  "Про облікову політику та організацію бухгалтерського об..."  № 283-р від 03.07.2015р. 
Документ №283-р від 03.07.2015р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

07.07.2015



УКРАЇНА
 
МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
від 03.07.2015р.  № 283-р
 


Про облікову політику та організацію

бухгалтерського обліку


Відповідно до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.1999 р. №996-XIV, Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. №59, Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі (далі-НП(С) БО), Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.06.2013 р. № 611, керуючись ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:


1. Затвердити такі положення облікової політики:

1.1. Форма бухгалтерського обліку – меморіально-ордерна для обліку записів господарських операцій в облікових регістрах із забезпеченням їх збереження в паперовому вигляді.

1.2. Підстава для відображення операції в бухгалтерському обліку, первинний документ, який фіксує факт здійснення операції та складається під час її здійснення. Оформлення та подання первинних документів відбувається відповідно до вимог Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 р. № 88, та у строки, які визначені Графіком документообігу первинних документів виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (додаток 1).

1.3. У плані рахунків бухгалтерського обліку, які застосовуються виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, для деталізації обліку грошових коштів, матеріальних цінностей, грошових документів, розрахунків використовувати субрахунки другого рівня, доповнивши цифрою 1 (додаток 2).

1.4. До складу основних засобів відносити матеріальні активи, термін експлуатації яких перевищує один рік та первісна вартість за одиницю (комплект) складає 2500,00 грн. включно без урахування податку на додану вартість. Матеріальні активи , які були віднесені до складу основних засобів до дати набрання чинності НП (С)БО 121 “Основні засоби”, обліковувати як основні засоби до їх вибуття (списання) з обліку установи.

1.5. Проводити нарахування амортизації (зносу) на основні засоби за прямолінійним методом на системній основі шляхом її нарахування на дату балансу (щоквартально) діленням річної суми амортизації на 4. Для визначення строків корисного використання груп основних засобів користуватись типовими строками корисного використання груп основних засобів , які визначені в НП (С)БО та в додатку 1 до Методичних рекомендацій щодо облікової політики суб”єкта державного сектора, затверджених наказом Міністерства фінансів від 23.01.2015 р. № 11.

1.6. Проведення переоцінки основних засобів здійснювати за розпорядженням міського голови складом робочої інвентаризаційної комісії.

1.7. В якості визначення одиниці обліку запасів використати їх найменування.

1.8. Аналітичний облік запасів здійснювати з використанням форм, затверджених наказом Держказначейства “Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання” від 18.12.2000р. № 130.

1.9. Списання пального здійснювати на підставі подорожніх листів за фактичною витратою, але не більш встановлених норм витрат, які передбачені для автомобілів, що знаходяться на балансі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

2. Бухгалтерський облік у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради вести з дотриманням таких положень:

2.1. Ведення бухгалтерського обліку здійснювати відділом бухгалтерського обліку і звітності. Порядок роботи відділу визначається Положенням про відділ бухгалтерського обліку і звітності, яке затверджується міською радою. До складу відділу бухгалтерського обліку і звітності входить начальник відділу, заступник начальника відділу та два головних спеціалісти, які виконують обов’язки згідно із затвердженими посадовими інструкціями. На період відсутності начальника відділу посадові обов’язки останнього виконує заступник відділу відповідно до розпорядження міського голови.

2.2. Оформлення та ведення касових операцій здійснювати відповідно до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою НБУ від 15.12.2014 р. № 637.

Одержана готівка витрачається тільки за цільовим призначенням.

2.3. Облік грошових документів у національній валюті (коштів, що містяться в оплачених талонах на пальне, поштових конвертах та марках), здійснювати з використанням типових форм первинного обліку бланків суворої звітності, затверджених наказом Міністерства статистики України від 11.03.1996р. № 67. Грошові документи зберігати у сейфах відділу бухгалтерського обліку і звітності та загального відділу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

2.4. Інвентаризацію коштів, основних засобів, малоцінного інвентаря, інших необоротних матеріальних активів, матеріалів, розрахунків та інших статей балансу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради здійснювати з дотриманням вимог Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 02.09.2014 р. № 879.

2.5. Документальне оформлення прийняття, переміщення, вибуття необоротних активів здійснювати за типовими формами. Кожному необоротному активу при прийнятті їх на облік присвоювати відповідний інвентарний номер.

2.6. Виплата заробітної плати працівникам за першу половину місяця в розмірі не менш 50% місячного фонду заробітної плати за фактично відпрацьований час проводиться в період до 16 числа, за другу половину місяця – до першого числа наступного місяця.

2.7. Відображення здійснених господарських операцій в регістрах бухгалтерського обліку здійснюється відповідно до кореспонденції субрахунків.

3. Ведення фінансово-господарської діяльності виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради здійснювати з дотриманням таких організаційних питань:

3.1. Постійнодіюча комісія з списання матеріальних цінностей, інвентаризаційна комісія створюються за розпорядженням міського голови. На інвентаризаційну комісію покласти обов’язки щодо проведення переоцінок, індексації вартості майна, списання простроченої дебіторської та кредиторської заборгованості.

3.2. Надавати право підпису бухгалтерських та фінансових документів, фінансової, статистичної та податкової звітності відповідно до розпорядження міського голови.

3.3. Матеріально-відповідальними особами визначаються працівники, з якими укладаються угоди про повну матеріальну відповідальність.

4. Контроль за виконанням вимог цього розпорядження залишаю за собою.



Міський голова                                                                Віктор Анушкевичус



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.