Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 524 від 17.05.2018р. 
Документ №524 від 17.05.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.05.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 17.05.2018р.  № 524
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись статтями 19, 141, 151, 155, 163 Сімейного кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради»,  рішенням -, міського суду від -, року, залишеним без змін ухвалою -, суду -, області від -,-, року та ухвалою -,-, спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від -,  року, ухвалою -,  міського суду -, області від -,-, року (справа № -,-, провадження №-,-,), беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Враховуючи рішення -, міського суду від -,-, залишене без змін ухвалою -,-, суду -,-, області від -,-, року та ухвалою -,-, спеціалізованого суду -,-,з розгляду цивільних і кримінальних справ від -, року, надати -, міському суду -, області висновок про доцільність (недоцільність) відібрання дитини -,-,-, -,-, року народження, та повернення його за місцем проживання матері (додаток ).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.


Міський голова                                        Руслан Марцінків



Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____




Висновок

щодо доцільності (недоцільності) відібрання дитини -,-,-, -,-,-, року народження, та  повернення його за місцем проживання матері.


У провадженні -,-,-, міського суду -,-, перебуває справа за позовом -,-, -,-,-, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про відібрання дитини та її повернення за місцем проживання матері.

Ухвалою -,-, міського суду -, області від -, -,  року орган опіки та піклування м.-,,-, зобов’язано надати письмовий висновок у справі. 

Згідно з рішенням Івано-Франківського міського суду від -,-, року, залишеним без змін ухвалою -,-, суду Івано-Франківської області від -,-, року та ухвалою -,-, спеціалізованого суду -,-, з розгляду цивільних і кримінальних справ від -,-, року місце проживання малолітнього -,-, -,-, року народження, визначено з матір’ю -,-,-.

Відповідно до позовної заяви від -,-, року, уточненої в порядку ч.-,.ст.-, ЦПК України про відібрання дитини, -,-, вказує, що «…в -,-, року відповідач самочинно без згоди та узгодження з матір’ю дитини змінив місце проживання дитини. З того часу позивачу не тільки чиняться перешкоди у зустрічах з дитиною, а й взагалі усунуто від участі у житті дитини…». Вказані обставини підтверджуються тим фактом, що у випадку наявності між батьками -,-, усної домовленості щодо місця проживання дитини, мати б ніколи не звернулася до суду з метою визначення місця проживання дитини в примусовому порядку, та навіть після її звернення даний спір можливо було б врегулювати мирним шляхом. Однак, такої домовленості досягнуто не було. Зважаючи на наявність рішення суду щодо визначення місця проживання дитини з мамою, хлопчик надалі продовжує проживати з батьком, який в односторонньому порядку відмовляється виконувати вказане рішення судів та повертати дитину матері.  в позовній заяві просить відібрати в примусовому порядку малолітню дитину -,-, -,-, року народження, від батька -,-, та передати дитину матері -,-.

Станом на -,-, року згідно з інформацією -,-, ЗШ №-, від -,-, року № -,-, про участь батьків у вихованні -,-, (додаток -,) відомо, що хлопчик навчається в -, класі ЗШ №-, «Щодня в школу учня приводить батько. Він постійно цікавиться успіхами сина, допомагає і підтримує його у навчанні, регулярно відвідує батьківські збори… Мама -, -,-,. впродовж трьох років навчання успіхами чи проблемами сина не цікавилася. Вона зрідка приходила в школу, тільки щоб дізнатися, чи є дитина на уроках, чи взяти потрібні довідки. Пані -, робила це переважно в грубій формі (вривалася посеред уроку в клас), порушуючи спокій всіх оточуючих (учнів класу, вчителів, інших працівників школи) та зриваючи навчально–виховний процес. Під час таких візитів -, відкрито відмовлявся іти на контакт з мамою, просив, щоб вона пішла і « не позорила» його... З вересня по грудень цього навчального року, коли мама приходила в школу, то -, щоразу намагався вибігти з класу ( у бібліотеку чи їдальню), десь заховатися, бо «боявся, що вкрадуть» (так пояснював). Хлопчик просив не впускати п.-,-, в клас, сам же ховався, відвертався, іноді міцно стискав руку класного керівника -,-. Мама ж наполягала на спілкуванні і це закінчувалося сльозами та стресом для хлопчика. З грудня по -, року -,-, в школі не з’являлася та не телефонувала.

Відповідно до інформації  -,-, ЗШ №-, від  року №  (додаток ) щодо результатів психодіагностичного обстеження -,-,-, відомо, що «-,-, переживає емоційне благополуччя в родині. Першою на малюнку учень зобразив молодшу сестричку -,-,, другим – -., третім - -,, наступною – маму -,у (дружину тата). У ході бесіди з дитиною було з‘ясовано, що саме їх -,-, вважає членами своєї родини. Добрі емоційні стосунки з даними членами сім’ї виражаються в їх зацікавлено-любовному малюванні, використанні різноманітних кольорів. Подібні деталі і кольори в зображенні родини свідчать про хороший емоційний контакт. -,-, біологічну маму під час розмови не згадував, на малюнку вона відсутня».

Згідно з випискою з будинкової книжки про реєстрацію та склад сім’ї №-,-, від -,-, року, виданої -.-, відомо, що -,-, разом з сином зареєстрована за адресою: м.-, вул -,-, -,, кв.-.

Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов проживання, складеного -, року працівниками служби у справах дітей спільно з інспектором відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області, фахівцем соціальної роботи МЦСССДМ, лікарем-педіатром КЗ «МДКЛ», соціальним педагогом ЗШ №-, відомо, що за місцем проживання –– за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––, створені належні житлово-побутові умови.

Згідно з випискою з будинкової книжки про реєстрацію та склад сім’ї №-,  від -,  року, виданої КП « МІУК», відомо, що –– з дружиною та дочкою зареєстровані та проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. –– ,––, кв.––. Відповідно до заяви №-, від -, року сусідів –– та ––, засвідченої паспортистом КП «МІУК» –, відомо, що малолітній –– фактично проживає за адресою: м.-. , вул. –– ,––, кв.––.

Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов проживання, складеного -, року працівниками служби у справах дітей спільно з інспектором відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області, фахівцем соціальної роботи МЦСССДМ, лікарем-педіатром КЗ «МДКЛ», соціальним педагогом ЗШ №––, відомо, що –– з сім’єю батька, дідусем та бабусею по лінії батька проживають за адресою: Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––; у помешканні створені належні житлово-побутові умови. Хлопчик має власну кімнату, яка облаштована дитячими меблями, має місце для сну, навчання та ігор.

Сторонами на вимогу служби у справах дітей надані письмові пояснення у справі та додані важливі, на їх думку, документи, які в повному обсязі були розглянуті -, року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

Враховуючи вищевикладене та рішення -,  міського суду від –– року, залишене без змін ухвалою -, суду Івано-Франківської області від –– року та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від –– року, пояснення та додані обома сторонами документи, керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 163 Сімейного кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від -, року (справа № ––, провадження №––), беручи до уваги  рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

відібрання ––, –– року народження, та повернення його за місцем проживання матері; при цьому батькам необхідно забезпечити надання дитині психологічної допомоги щодо відновлення безпечної прив’язаності до рідної матері та визначення перехідного періоду для налагодження стосунків між матір’ю та сином.





Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                Ігор Шевчук



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.