Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 575 від 31.05.2018р. 
Документ №575 від 31.05.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

04.06.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 31.05.2018р.  № 575
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,-, міського суду -,-, області від -,-, року (справа № -,-, провадження № -,-,), ухвалою -,-, міського суду -, області від -,-,-, року (справа № -,-, провадження № -, -,) рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1. Надати -,-, міському суду -,-, області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -,-,-, стосовно сина -,-,-, -,-, року народження (додаток 1).

2. Надати -,-,-, міському суду -,-, області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -,-, стосовно дітей -,-,-, -,-, року народження, та -,-,-, -,-, року народження (додаток 2).

3. Встановити такий порядок участі батькові -,-, у вихованні -,-,-, -,-, року народження: -,-, субота,  -,-, неділя місяця з -, -, год. до -,-, год. за згодою матері дитини -,-,.

4.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків





Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності)

позбавлення батьківських прав

-,-,-, стосовно сина -,-,-, -,-,-, року народження.


В -,-, міському суді розглядається справа за позовом -,-,-, до -,-,-, про позбавлення його батьківських прав стосовно сина -,-.-, - року народження. Ухвалою суду орган опіки та піклування зобов’язано надати висновок у даній справі.

Рішенням -,-, міського суду від -,-,-, року шлюб між подружжям розірвано.

-,-, року рішенням -,-, міського суду призначено стягувати з -,-, аліменти на користь -,-, на утримання сина -,-,-, -,-, року народження, в розмірі -,-, частки від заробітку щомісячно до досягненням дитиною повноліття. Згідно з довідкою-розрахунком міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в -,-, області від -,-, р. №-,-, відомо, що заборгованість станом на -,-,  р. по стягненню аліментних платежів з -,-, становить -,-, грн.

Відповідно до довідки ТзОВ -,-,  від -,-, р. №-,-,  за адресою: м.-,-, вул. -,-, -,-,-, кв.-, -, зареєстрована мати разом з сином, власником помешкання є -,-,-,-, працює інженером-диспетчером -, -,-, Загальна сума доходу за липень-грудень - року становить -, грн. За місцем роботи -,-, характеризується позитивно, у спілкуванні з колегами доброзичлива та уважна, у колективі товариства користується повагою та авторитетом. Чітко виконує обов’язки, здатна швидко орієнтуватися в складних ситуаціях.

Згідно з інформацією ЗШ №-, від -, року №-, про результати психодіагностичного обстеження відомо, що дитина має тісні емоційні стосунки з матір’ю та дідусем, відчуває захист та підтримку мами, а про батька як члена родини на підсвідомому рівні не згадує. Інформація про участь батьків у вихованні -,-, свідчить про те, що хлопчик навчається у ЗШ №-, з -, року по -,-, року, за цей час успіхами цікавилася лише мати. Батько, зі слів класного керівника, за час її перебування на посаді класного керівника не був присутнім на жодних батьківських зборах, не цікавився навчальними досягненнями та поведінкою сина. Класний керівник -,-, особисто не знайома з батьком учня і в даному навчальному закладі його не бачила.

У відповідь на запит судді -,-, до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання управління державної міграційної служби -, в -,  області відомо, що відповідач згідно даних адресно-довідкового підрозділу територіального органу -,-, знятий з реєстрації місця проживання за адресою: м.-,-, -,-,-, -.-, (за заявою від -,-, року).

       Відповідно до інформації танцювальної школи -,-, від -,-, року відомо, що -,-, відвідує уроки хореографії в школі у супроводі мами, яка протягом усіх років навчання забезпечує фінансову сторону навчання дитини, цікавиться успіхами сина, відвідує танцювальні турніри, підтримує тісний зв’язок з тренерами. Батько -, за даний період жодного разу не відвідував танцювальну школу та не цікавився успіхами сина. У зв’язку з відмовою батька надати нотаріально засвідчений дозвіл на виїзд дитини за кордон  -, позбувся можливості взяти участь у Міжнародному фестивалі в м.-,-, (-,-,), який відбуватиметься і цього року у травні місці.

У своїх поясненнях мати зазначає, що батько протягом останніх двох років не приходить і не спілкується з сином, місце його проживання та перебування ні їй, ні хлопчику не відоме. -,-, займається танцями вже протягом -, років, за цей час неодноразово втратив можливість брати участь у змаганнях у різних країнах таких як -,-,-, тощо. З родичами по батьківській лінії мати з хлопчиком зв’язків  не підтримують, оскільки вони офіційно розлучені та проживають в  -,-, -. Своїм онуком вони не цікавляться.

-,-,- неодноразово було запрошено поштовим зв’язком у службу в справах дітей за адресою вказаною у позовній заяві: м.-,-, ,вул.-, -,-, ,кв.-,, однак, він не з’явився та не вказав про причини.

Дане питання слухалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини -,-, року у присутності матері -,-, Остання зазначила, що основною причиною звернення до суду з даного приводу було те, що батько не надає дозволу на виїзд дитини за кордон.

Розгляд питання по суті було відкладено. На виконання протокольних доручень комісії, матері – -,-, у письмовому порядку було надано роз’яснення про те, що -,-, набув чинності закон про посилення відповідальності для неплатників аліментів, відповідно до якого внесено зміни до Сімейного кодексу України у частині вирішення одним із батьків питання тимчасового виїзду за межі -, з дитиною без згоди другого з батьків. Так відповідно до ч.-, ст.-, СК України, той із батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина, самостійно вирішує питання щодо тимчасового виїзду дитини за межі -,  з метою лікування, навчання дитини за кордоном, відпочинку, за наявності довідки, виданої органом державної виконавчої служби, про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців. Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби у порядку встановленому законом. Службою у справах дітей було направлено листа до правоохоронних органів з приводу встановлення місця перебування -,-.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою -, міського суду -, області від -, року (справа № -, -, провадження № -,), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав-, стосовно сина -,-, -,-, року народження



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                Ігор Шевчук




Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності)

позбавлення батьківських прав

-,-, стосовно дітей

-,-,  року народження, та

-.-,-, -, року народження


       В провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом -.-, до -,-, про позбавлення батьківських прав стосовно дітей  -,-,-, -,-, року народження, та -,-,-,-, -,-,року народження.

Ухвалою -,-, міського суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону для надання письмового висновку у справі.

Рішенням -,-, міського суду від -,-, року призначено стягнути з -,-, аліменти на утримання малолітніх дітей у твердій грошовій сумі в розмірі -,-, грн. щомісячно до досягнення старшою дитиною повноліття.

Згідно з довідкою -,-, міського -,-,-, в -,-, області від -,-, року заборгованість по аліментах  становить -,-, тис. грн.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від -,-, року шлюб між позивачем та відповідачем розірвано, малолітніх дітей залишено на проживання з матір’ю.

Діти зареєстровані та фактично проживають з матір’ю за адресою: м. -, вул.-,-,-,, кв. -,, де створені належні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від -,-, року.

З позовної заяви -,-, випливає наступне: «з -,-, року шлюбні стосунки фактично було припинено. Ми з відповідачем проживаємо окремо. Спорів стосовно місця проживання дітей не було, відповідач не заперечував, щоб діти проживали зі мною. Весь цей час відповідач не цікавився життям доньки та сина, не телефонував, не виявляв бажання спілкуватися з ними та брати участь у їх вихованні. Донька та син 6 років не бачили батька. У спілкуванні зі мною ніколи про нього не питають та не цікавляться його відсутністю в їхньому житті.

У своїх поясненнях від -,-, року -,-, вказує, що «колишній чоловік не бере участі у вихованні дітей, не сплачує аліменти згідно рішення суду. Місце його перебування не відоме, а сам він не з’являється у житті дітей».

Відповідно до інформації ЗШС №-, від -, року №-, відомо, що -,-, -,-,року народження, навчається у -,-, класі з -.-, року. Мати дівчинки -,-, з першого класу брала активну участь у житті школи, відвідувала всі батьківські збори, цікавилась навчанням дочки. -,-,-, батько -, не цікавився її навчанням і вихованням, не відвідував батьківські збори та виховні заходи. За результатами психодіагностичного обстеження дівчинки, проведеного практичним психологом ЗШС №-, від -, року для обстеження використовувалися такі проективні методики: «Малюнок сім”ї»-діагностика сімейних відносин; -,-,  «Будинок. Дерево. Людина»-отримання даних, що стосується сфери взаємин з навколишнім світом у цілому та з конкретними людьми зокрема; -,-, «Дерево» - усвідомлення емоційного стану; Методика -,-, на визначення взаємовідносин в сім’ї. Аналізуючи результати проведених методик можна виділити наступні моменти: сім’я зображена в повному обсязі, що означає емоційне благополуччя. Сім’я для -,-, – це вона, мати, брат -,-, та тато -, (чоловік, з яким на даний момент вони проживають). Про біологічного батька -, дівчинка зовсім не згадує. Намалювавши -,-, на малюнку першим та з розмови з нею, можна відзначити, що ця людина  (тато -,) займає значуще місце в їхній сім’ї і має емоційно близький зв’язок з дівчинкою, приділяє їй багато уваги. У всіх завданнях, де потрібно було виділити і розмістити себе по відношенню до обох членів сім’ї, а саме маму і батька, дівчинка не задумуючись називала батька  та маму, себе завжди бачить біля них або біля брата -,-,.

Відповідно до інформації ЗШ №-, від -,-, року №-, про участь батьків у вихованні -,-, -, року народження, він є  учнем -, класу даного навчального закладу. За період навчання з -,-, року по -, року успіхами та поведінкою хлопця цікавилася мама -,-, -, року народження. Батько -, жодного разу не відвідував школу та не цікавився успіхами дитини.

Згідно з інформацією ЗШ №-,  від -, року № -, про результати психодіагностичного обстеження малолітнього -, -,  року народження, було встановлено наступне. На даному етапі дитині затишно у сімейному колі, хлопчик задоволений існуючими стосунками в сім’ї; він відвертий, розсудливий, доброзичливий; за результатами оцінки психоемоційного стану сім’ї з'ясовано, що дитина має тісні емоційні зв’язки з матір’ю, відчуває її підтримку та захист, любить молодшу сестру, про біологічного батька не згадує.

Відповідно до виписок з медичних карток амбулаторних хворих  від -, -, року діти здорові, догляд за ними здійснює мама, яка виконує рекомендації лікаря.

       До матеріалів справи, позивачкою було долучено копію паспорта -,-, року народження, та копію тимчасової посвідки на проживання Серія ІФ №-,-,  виданої -,  року. Даними документами підтверджується, що -, -,  є громадянином -, -,-,  народився та зареєстрований в ст. -,  -, -,  краю -, (вул.-, -, ). Прибув з -, -,  в -, в -, році (місце реєстрації: м.-, -, , вул.-, -, -, , кв.-, ). Відповідачу було надіслано листи з повідомленням про розгляд даного питання та пропозицією надати свої письмові пояснення з даного приводу на адресу служби у справах дітей виконавчого комітету -,  міської ради. Однак, на сьогодні, жодної відповіді від -,  на адресу служби не надходило.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою -, -,  міського суду -, -,  від -, -,  року (справа № -, -,  провадження № -, -, ), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав -, -,  стосовно дітей -, -, -,  -,  року народження, та -, -, -, -,року народження.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.