Рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 771 від 19.07.2018р. 
Документ №771 від 19.07.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.07.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 19.07.2018р.  № 771
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -, -,  міського суду -,-, області від -,-, року (справа № -,-, провадження № -,, рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1. Надати -,-, міському суду висновок про встановлення порядку участі батькові -,-,-,   у вихованні -,-, -,року народження: -, та -, -, -, та -,-, місяця з -, год. до -, год.; дні народження, святкові дні та канікули за домовленістю з матір’ю дитини (додаток).

2.Встановити такий порядок участі батькові -,-,  у вихованні -,-, -, року народження: -, з -, год. до -, год.; вихідні дні за домовленістю між батьками дитини.

3.Встановити такий порядок участі батькові -,-,-, у вихованні -,-, -, року народження: побачення у вихідні дні за домовленістю між батьками дитини.

4.Встановити такий порядок участі батькові -, -, у вихованні -,-, -,-,  року народження: -,  та -,-, -, та -, -, місяця з -, год. до -, год.; дні народження, святкові дні та канікули за взаємною домовленістю між батьками дитини.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків





Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

  про  встановлення порядку участі батькові -,-, -,   у вихованні -,-, -,-, року народження.


У провадженні -, міського суду -, області перебуває справа за позовом -,-,-,  до -,-, про усунення перешкод по участі в спілкуванні та вихованні дитини та встановлення графіка спілкування. Ухвалою -, міського суду орган опіки та піклування м. -, зобов’язано надати письмовий висновок у справі.

Відповідно до позовної заяви  рішенням -, міськрайонного суду -, області від -, лютого -, року батьки хлопчика розлучені. Судом не вирішено питання про місце проживання дитини; за домовленістю сторін хлопчик залишився на проживання з матір’ю.

Рішенням виконавчого комітету -, міської ради №-, від -,-,-, року батькові -,-,-, встановлено такий порядок участі у вихованні -,-,-, року народження: у вихідний день батька згідно з його графіком роботи з -, год. до -,-, год.

Згідно з довідкою  виданою КУ «-, координаційний комітет самоорганізації населення» від -,-, року №-,  відомо, що -,-, мешкає за адресою: проспект -, кв.-,  Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов проживання від -, -, року, складеного працівниками служби у справах дітей -,  міської ради відомо, що в помешканні за даною адресою умови проживання є задовільні. Згідно з характеристикою виданою ПАТ «-,-,» -,-, працює на посаді  слюсаря підземного -,  розряду,  характеризується позитивно. 

У позовній заяві -, -,  зазначає, що  -. -,  чинить йому перешкоди у вихованні сина. Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі у вихованні сина: « у вихідний день батька згідно його графіка роботи з -, хв. до -, -,  год.;  у відпустці згідно робочого графіка батька до -,  днів з правом виїзду за межі міста проживання матері з дитиною з метою відвідування екскурсій або здійснення оздоровлення дитини; на канікулах згідно шкільного навчального  графіка сина до -, днів з правом проживання разом та з правом виїзду за межі міста, в якому проживає син разом з матір’ю  для відвідування екскурсій або оздоровлення; у святкові дні до -,  годин на день, а саме: дні народження (день народження сина, день народження батька), а також -, , -, -, , -, ».

       У своїх письмових поясненнях -, -,  зазначає, що   разом з хлопчиком  проживає за адресою: м. -, , вул. -, -, , -,  кв.-,  З її слів, через важку ситуацію пов’язану з проведенням антитерористичної операції в окремих областях, вона з  сином -,  змушені були змінити місце проживання з м.-,  -,  області на м.-, , де з -, вересня -,  року  постійно проживає (підтверджується довідкою від -, -,  року №-,  про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

-, -,  зазначає, що  «…не заперечую того, щоб -, -,  мав можливість спілкуватись та бачитись з сином, беручи таким чином участь у його вихованні, однак повністю не погоджуюсь з тим, що  -,-,-,  для даних цілей буде відлучати сина від мене з виїздом за межі м.-,-, так як це може негативно відобразитись на його психоемоційному стані та в свою чергу становити загрозу життю при відвідуванні -, області наближеної до зони АТО».

Пропонує встановити батькові такий порядок участі у вихованні дитини:  «побачення по суботах чи неділях два рази на місяць з -, год. до -, -,  год., без виїзду за межі міста -,  та відлучення від матері».

Згідно з інформацією -, -,  ЗШС № -, від  -,  року про участь батьків у вихованні дитини відомо, що до навчального закладу дитину приводить та забирає  мама -, , яка займається його вихованням та підтримує контакт з вихователями, бере  участь у житті групи.

Згідно структурованого і включеного спостереження, експертного опитування педагогів та за результатами психологічної діагностики дитина  весела, енергійна, життєрадісна. Загальна і дрібна моторика розвинені добре. Поведінка -,  не викликає занепокоєння, адаптація умов перебування в навчальному закладі пройшла успішно: хлопчик вміє гратись з дітьми, знаходити спільну мову з ними. Загальний розвиток дитини відповідає віковим нормам.

За період відвідування дитиною ЗШС № -,  батько жодного разу не з’являвся, не цікавився дитиною, на контакт з вихователями служби не виходив. -,  емоційно прив’язаний до матері, з якою хлопчику комфортно, він її любить і радіє, коли вона приходить по нього. Про батька каже, що давно його не бачив, тільки пам’ятає, що він кричав на маму.

-, -,  року -, -,  звернувся з заявою до органу опіки та піклування, про те, щоб справу на засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглядали без його участі.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою -,  міського суду -,  області від -, -,  року (справа № -, , провадження № -, ), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 

вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові -, -, -,    у вихованні -, -, -, , -, -, року народження: -,  та -,  субота, -,  та -,  неділя місяця з -,  год. до -,  год.; дні народження, святкові дні та канікули  за домовленістю з матір’ю дитини.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.