Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 791 від 26.07.2018р. 
Документ №791 від 26.07.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.07.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 26.07.2018р.  № 791
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 164, 165 Сімейного кодексу України, ст.cт. 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» зі змінами та доповненнями, рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 21.01.2016р.№36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рішення - міського суду від 14.11.2016 року (справа №-), враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 06.07.2018р., з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1. Надати - міському суду висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав -та - стосовно дитини -, - року народження (додаток ).


2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                                        Руслан Марцінків





       Додаток

до рішення виконавчого

       комітету міської ради

від ___________№_____

Висновок

про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав

- та - стосовно дочки

-, - року народження


На обліку в службі у справах дітей перебуває -, - року народження, як дитина, позбавлена батьківського піклування.

З - року дівчинка перебувала в Івано-Франківському міському соціально-реабілітаційного центрі матері і дитини «Містечко милосердя Святого Миколая» за заявою матері. В - року (останній раз коли відповідачка бачилася з дочкою) матір відвідала Валерію разом зі своїм співмешканцем, який вів себе агресивно.

Рішенням - міського суду від 14.11.2016 року (справа №-) дитину відібрано від обох батьків без позбавлення їх батьківських прав.

Рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від - року №- - надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Розпорядженням - районної державної адміністрації від 26.10.2017р. №- було влаштовано - на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю подружжя -. Однак, - року розпорядженням - РДА №- припинено функціонування прийомної сім’ї і перебування в ній дитини. З -р. дівчинку влаштовано в Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області, де вона перебуває на даний час.

З часу прийняття судом рішення про відібрання дитини пройшло півтора року, батьки не виявили бажання повернути її на своє виховання та утримання, не звернулися з відповідною заявою до суду.

Згідно інформації Міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області від -р. №- за час перебування дівчинки в центрі жодного разу батьки її не відвідували.

Батько малолітньої - зареєстрований за адресою: м.-, вул.-, кв.-. Він жодного разу не приходив до дівчинки.

На виконання  п.8 постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 “Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини” - якщо протягом року після прийняття судом рішення про відібрання дитини у батьків не усунені причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, служба у справах дітей за місцем походження дитини, позбавленої батьківського піклування, зобов'язана вжити заходів до позбавлення батьків їх батьківських прав.

Відповідно до пп.2 п.1 ст. 164 Сімейного кодексу України “якщо мати, батько ухиляються від виконання своїх обов’язків по вихованню дитини”, є підставою для позбавлення їх батьківських прав.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165 Сімейного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», із змінами та доповненнями, рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рішення - міського суду, від 14.11.2016 року (справа №-), враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від -р., з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

       вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав - та - стосовно малолітньої дочки, - року народження.




Керуючий справами виконкому

Івано-Франківської міської ради                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.