Рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 908 від 22.08.2018р. 
Документ №908 від 22.08.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.08.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 22.08.2018р.  № 908
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від -,-, року (справа № -, провадження № -, рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Надати -, міському суду висновок про встановлення порядку участі батькові -, -, у вихованні -,-, -, народження  (додаток).

2. Встановити такий порядок участі батькові -,-,-, у вихованні -,-,-, -,-, року народження: -,-,з -,-, год. до -,-, год.; -,-,, -.-.-.-,з -, год. до -,-, год. без присутності матері; -, відпочинок з дочкою впродовж року за домовленістю між батьками.

3.Встановити такий порядок участі батькові -,-, у вихованні -,-, -,-, року народження: з -,-, год. суботи по -,-, год. неділі за домовленістю між батьками дитини.

4.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків






Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

  про  встановлення порядку участі батькові -,-,-, у вихованні -,-,-, -,-, року народження.

       

У провадженні -,-, міського суду -, області перебуває справа за позовом -, -, до -,-,-, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною і її вихованні та встановленні порядку участі батька у вихованні дитини. Згідно ухвали -,-, міського суду орган опіки та піклування зобов’язано надати  письмовий висновок щодо участі батька  у вихованні дитини.

-,-,- також звернувся до органу опіки та піклування м. -,-, про встановлення йому порядку участі у вихованні доньки -,-,-,, -,-, року народження, у зв’язку з тим, що матір дитини -,-, чинить йому перешкоди у зустрічах з донькою.

         Згідно з рішенням -,-, міського суду від -,-, року, залишеного в силі ухвалою -, суду -, області від -,-, року, шлюб між батьками дитини -,-, та -,-, розірвано. Малолітня дочка -, залишена на проживання з мамою.

Відповідно до акта обстеження умов проживання від -,-, року, складеного працівниками КП «МІУК», -,-,  проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. -,-,  кв.-, у  задовільних  житлово-побутових умовах. Згідно довідки № -,-, від -,-, року,  виданої КП «МІУК», -,-, зареєстрований за вищевказаною адресою.

-,-, працює на посаді менеджера з постачання в ТОВ «-,-,» (довідка №-, від -,-, року). Відповідно до характеристики за місцем праці характеризується позитивно.

Згідно з довідкою-розрахунком, виданою -,-, відділом виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, станом на -,-, р. загальна заборгованість щодо сплати аліментних платежів відсутня.

-,-,  просить встановити такий порядок участі у вихованні дитини:

  • кожний понеділок, четвер, п’ятницю з -, год. до -,  год. з можливістю забирати доньку з гуртків та доставляти о -,-, год. за місцем її проживання;
  • вихідні дні, а саме: друга та четверта субота місяця та перша та третя неділя місяця з -,-, год. до -,-, год. в місці його фактичного проживання або на його розсуд з попереднім повідомленням матері про таке місце перебування дитини;
  • необмежене спілкування з донькою особисто засобами телефонного, поштового, електронного та іншого  звязку, що  не передбачають безпесереднього фізичного спілкування;
  • два тижні кожного року на відпочинок влітку з донькою -,-,  без присутності матері -,-,;
  • зобов’язати -,-, надавати йому точну інформацію щодо фактичного місця проживання, перебування дитини, а у разі зміни її місця проживання чи перебування, повідомити про це його особисто не пізніше наступного дня після настання таких обставин.

В своїх письмових поясненнях від -,-, року, від -,-, р. -,-, повідомляє, що разом з донькою проживає за адресою: м.-, , вул. -,-, -, кв.-,.

-,-, зазначає, що не чинить перешкод батькові -,-, у спілкування з дочкою -,-,. З її слів «..позивач має можливість безперешкодно зустрічатися, прогулюватися, спілкуватися з дочкою -,-, я  жодним чином не перешкоджаю позивачу в спілкуванні з дитиною». Від дійсного стану справ старається дитину відгородити та старається донести дитині «…що батько в неї є найкращий на світі».

Зазначає, що визначений -,-, графік спілкування з чотирирічною дитиною є неприйнятний з огляду на вік та стан її здоров'я, не відповідає режиму дня та харчування дитини.

Пропонує встановити батькові такий порядок участі у вихованні доньки:

- понеділок та четвер з -, год. до -, год. з обов’язковим відвідуванням дитиною гуртків та занять в присутності матері;

- перша і третя  субота, друга і четверта неділя з -, год. до -, год. з обов’язковим відвідуванням дитиною гуртків та занять в присутності матері.

           -,-, просить зазначити у висновку органу опіки та піклування про заборону порушення безглютенової дієти щодо дитини -,-,. Наголошує, що дівчинка має непереносимість глютену і потребує специфічного харчування.

          Також звертає увагу на те, що зустрічі повинні відбуватися у її присутності, оскільки «…батько має кримінальні провадження». -,-, просить врахувати і те, що -,-, року  під час прогулянки з дитиною перебував у «..нетверезому стані, необережно тримав її, в результаті падіння дитина отримала травму голови».

           -,-, не погоджується на відпочинок дитини впродовж двох тижнів без її присутності. Відпочинок батька з дитиною може відбуватися тільки у її присутності.

          Згідно інформації ДНЗ №-, «-,-,» від -, р. №-, про участь батьків у вихованні дитини відомо, що -, відвідує дошкільний навчальний заклад з -, р. У -,-, навчальному році батьки дівчинки -, -, та мама -,-,-, спільно займалися вихованням дитини, приймали активну участь у її дошкільному житті. У -,-, навчальному році приводила і забирала дитину з садочка, здійснювала оплату за харчування дитини тільки мама. Батько -, приходив на дитячі свята, навідувався у групу до дитини, цікавився її навчанням та розвитком. Мама не заперечувала щодо зустрічей батька з дитиною у межах дошкільного навчального закладу. Дитина позитивна, творча, комунікативна з дорослими. -,-, завжди доглянута, охайно одягнута. Мама приділяє увагу розвитку вокальних та розумових здібностей дитини

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від -,-, року (справа № -,-,, провадження №-,-,), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові -,-, у вихованні -,-,-, року народження: понеділок, четвер, п’ятниця з -, год. до -, год.; перша  та третя субота, друга та четверта неділя місяця з -, год. до -, год. без присутності матері; -, -, відпочинок з дочкою впродовж року за домовленістю між батьками.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                        Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.