Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 907 від 22.08.2018р. 
Документ №907 від 22.08.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.08.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 22.08.2018р.  № 907
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 171 Сімейного, ст.56 Цивільного Кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду від –– року (справа №–-, провадження №––), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 12.02.2018 року (справа №––, провадження №––), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини –– року народження (додаток 1).

2. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини –– року народження (додаток 2).

3. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– та –– стосовно ––, –– року народження (додаток 3).

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків






Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____




Висновок

щодо надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває справа за позовом –– до –– про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог.

З позовної заяви відомо, що –– та –– у зареєстрованому шлюбі не перебували, однак фактично проживали разом. Останній є батьком ––, що підтверджується витягом з державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження №–– від 03.11.2015р. та свідоцтвом про народження (серія 1-НМ № –– від –– р.) На даний час позивачка та відповідач разом не проживають, а їх син не спілкується з батьком впродовж 12 років. Хлопчик з матір’ю проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––, корп.––, кв.––, що підтверджується довідкою про склад сім’ї від 18.04.2018р. № ––. Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов від 17.04.2018р. умови проживання Олега задовільні: хлопчик має окреме місце для відпочинку, підготовки уроків. У помешканні з ним проживають: мати ––., –– року народження, вітчим ––, –– року народження,  та брат ––., –– року народження. «Мати спілкується з дітьми по інтернету, оскільки час від часу перебуває за кордоном. На час відсутності матері про –– піклується вітчим». У позовній заяві вказується, що «мати неодноразово в усній формі зверталася до відповідача з проханням прийняти участь в утриманні їх спільного сина, однак звернення залишено відповідачем без задоволення. Відповідач безпідставно чинить перешкоди у здійсненні позивачкою заходів, спрямованих на покращення здоров’я дитини, оскільки їхній син часто хворіє простудними захворюваннями, а для лікування та профілактики їх за рекомендаціями лікарів необхідне періодичне перебування дитини на морі».

У письмових поясненнях від 18.04.2018 року, поданих в службу у справах дітей, представник позивачки –– зазначає, що відповідач не надає матеріальної допомоги на утримання сина, не займається його вихованням, а отже ухиляється від виконання батьківських обов’язків. Всі питання щодо виховання хлопчика вирішуються позивачкою самостійно без участі та підтримки з боку –– Це створює умови, які шкодять інтересам дитини, позбавляють можливості жити  в повноцінній сім’ї. Батько жодного разу не вітав Олега з днем народження чи іншими святами, не надає йому дозволу на виїзд за кордон, який  необхідний для його оздоровлення. На письмові листи позивачки щодо надання нотаріально засвідченого дозволу відповідач не реагує, будь-яких поважних, обґрунтованих причин не повідомляє.

––, –– року народження, навчається в Івано-Франківській загально-освітній школі №–– з 01.09.2016 року, що підтверджується довідкою з навчального закладу від 31.05.2018р. № ––. Мати учня –– цікавиться успіхами сина, відвідує школу. Батько з сім’єю не проживає, навчанням сина не цікавиться, батьківські збори не відвідує, з класним керівником не контактує.

Відповідно до інформації про результати психодіагностичного обстеження щодо рівня міжособистісних відносин у сімейному середовищі учня –– класу –– від 06.06.2018 р. № –– відомо наступне. Хлопчик прибув до навчального закладу зі школи –– –– району. За період навчання у школі завдяки зусиллям матері –– хлопчик проявив себе як старанний та вихований учень. Мати забезпечує належну підготовку до навчання, сприяє здобуттю знань свого сина. «Згідно з психодіагностикою та спостереженнями практичного психолога школи можна стверджувати, що самооцінка у Олега на належному рівні, відстежується ознака емоційного благополуччя та теплоти з мамою, братиком, а також з вітчимом Володимиром, притаманне відчуття значимості в сім’ї. Що стосується відносин хлопчика з батьком –– обстеження показало відсутність емоційного контакту, небажання вести бесіду про особу та відношення загалом».

Відповідно до довідки –– загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня від 30.06.2016р. № –– виданої –– відомо, що –– під час перебування сина –– в школі жодного разу не відвідав його, не був присутнім на батьківських зборах. Навчанням та вихованням дитини займалася мати та бабуся.

Згідно з виписками з амбулаторної картки дитини від 06.06.2017р., 25.07.2017р., 20.04.2018р. –- перебуває на обліку у дільничного педіатра з 2016 р., догляд за хлопчиком здійснює мати. До матеріалів справи представником позивачки була долучена інформація про сплачені винагороди ––, відповідно до якої –– у 2017 році сплатив їй 2928, 89 євро за обов’язки сімейного помічника (довідка видана –– року, офіційний переклад з італійської мови Романа Войтківа бюро перекладів «Сага-П»).

–– неодноразово було запрошено поштовим зв’язком з повідомленням про вручення в службу у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та на засідання комісії з питань захисту прав дитини  за адресою вказаною в позовній заяві: с.–– –– району Івано-Франківської області, вул.––, ––. У письмовій формі йому було запропоновано у разі неможливості з’явитися в службу надати письмові пояснення та відповідні документи, що стосуються вирішення даного питання на електронну адресу служби чи факсограмою. Однак, жодної інформації від відповідача не надходило.

–– року службою у справах дітей було направлено письмове звернення на ім’я сільського голови –– сільської ради ––району з проханням надати характеристику на мешканця ––, акт обстеження умов його фактичного місця проживання, а також повідомити останнього про розгляд даного питання.

Питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини –– року. У розгляді справи брав участь неповнолітній –– року народження, який повідомив, що батько –– не бере участі у його вихованні, не піклується про нього. З його слів, вихованням та утриманням займається вітчим – –– Комісія постановила перенести питання про надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно сина ––, –– року народження, у зв’язку з відсутністю батька хлопчика та запитуваної про нього інформації з ––сільської ради –– району Івано-Франківської області.

З інформації –– сільської ради –– району від 10.07.2018 року № 103/02-24/05 відомо, що ––, –– року народження, зареєстрований в с.–- –– району на вул.––, ––, фактично проживає разом з дружиною і двома неповнолітніми дітьми в даному населеному пункті на вул. ––, –– в житловому будинку сестри. Працює в ТОВ «––». На даний час скарг на його поведінку  до виконкому сільської ради не надходило. –– повторно було запрошено в службу у справах дітей та на засідання комісії з питань захисту прав дитини 10.08.2018 року вже за адресою фактичного проживання, однак він не з’явився.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою Івано-Франківського міського суду від 15.02.2018 року (справа №––, провадження №––), беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дітей, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 

вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                 Ігор Шевчук





Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

–– стосовно дитини ––, –– року народження.


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває справа за позовом –– до –– про позбавлення батьківських прав стосовно дитини ––, –– року народження.

Ухвалою суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від –– року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а малолітню доньку ––залишено на проживання з матір’ю. Мати з дитиною зареєстровані та проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, –– кв. ––, де створені належні житлово-побутові умови проживання, що підтверджується актом обстеження від 06.06.2018 року.

З позовної заяви відомо, що з 2007 року відповідач не проживає разом з позивачкою та їх дитиною, про місце свого нового проживання  її не повідомив, від виховання дочки самоусунувся. Останнє відоме місце проживання відповідача: м.Івано-Франківськ,  вул.––, ––, кв.––. За останніх 7 років  відповідач жодного разу не цікавився життям дитини, фактично бачив її лише два рази: вперше коли дитині було 1 рік 5 місяців, та вдруге, коли дитині виповнилось 6 років. Жодної матеріальної допомоги на утримання дитини –– не надавав і не надає. Як особистість відповідач характеризується негативно: однією з фактичних  причин розірвання шлюбу було те, що він викрав у батьків позивачки грошові кошти у розмірі приблизно 1000 грн.; у 2010 році страждав на залежність від азартних ігор, про що позивачка дізналася вже після шлюбу. Родина відповідача стосунків з дівчинкою також не підтримує «У 2012 році позивачці телефонувала сестра відповідача – ––, яка просила віддати дитячі речі ––, оскільки у позивача вже народилася інша дитина».

У письмових поясненнях –– року –– вказує, що батько не займався вихованням та утриманням своєї дочки і на даний час цього не робить. –– не вітав дитину з днем народження, не приходив до школи, не відвідував її, коли та хворіла. Вона додає, що батько мешкає неподалік від їхнього місця проживання, однак жодного разу не зробив спроби, щоб провідати чи будь-яким чином налагодити контакт з дочкою. Бабуся і дідусь по лінії батька померли, а тітка з ними не спілкується. Мати зазначає, що не зверталася з позовом про стягнення аліментів з – на утримання ––.

–– працює –– –– –– на посаді головного бухгалтера, що підтверджується довідкою від –– року №––. Характеризується з позитивної сторони.

З листа ДНЗ № –– «––» від 19.06.2018 року відомо, що –– відвідувала дошкільний навчальний заклад з 2012 року до 2015 року. Дитину приводила в садок і забирала мама, яка відвідувала батьківські збори в закладі, цікавилася життям дитини в колективі. Батько –– у дошкільний заклад не з’являвся.

Відповідно до інформації про участь батьків у вихованні ––, наданою класним керівником Івано-Франківської ЗШ № –– від –– року № ––, дівчинка навчається у 3-Б класі. За час навчання програмний матеріал засвоїла на достатньому рівні. Мама приділяє належну увагу навчанню дитини, систематично відвідує батьківські збори, бере активну участь у житті класу. З батьком ––  класний керівник не знайома. У період з 01.09.2015р. по травень 2018 року він жодного разу не супроводжував дитину до школи, не відвідував батьківські збори, не цікавився навчанням дівчинки.

Згідно з психодіагностичним обстеженням від 06.06.2018 року №––, проведеним практичним психологом ЗШ №––, емоційно значимою та найближчою для дівчинки є мама. Також емоційно близькими є дідусь та бабуся. Батько на малюнку не зображений, що свідчить про відсутність емоційного контакту з ним. За методикою Рене Жиля  та в процесі бесіди  визначено, що емоційного контакту з батьком і фізичної його присутності в житті дитини немає.

Відповідно до інформації КЗ «МДКЛ» від –– року №––  відомо, що ––, –– року народження, перебуває на обліку в КЗ «МДКЛ», догляд за дитиною здійснює мати ––

До матеріалів справи позивачкою надано наступні документи:

- інформацію з Івано-Франківської обласної філармонії імені Ірини Маланюк від –– року № ––, про те, що –– навчалася у закладі  впродовж 2015-2017 років; на заняття в балетну школу –– постійно супроводжувала мама, яка і забирала її після занять; батько жодного разу не забирав дівчинку з занять;

- інформацію дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп» від –– року № ––, відповідно до якої  –– відвідує відділення плавання з лютого 2018 року; на тренування дівчинку приводить та забирає мама, яка здійснює оплату; батько жодного разу не приводив та не забирав дитину з занять;

- довідку ПАТ «Укрпошта» від –– року № –– про те, що для –– «протягом останніх трьох років з 01.12.2017 року о 19.06.2018 року  перекази у виплаті не значаться».

–– неодноразово поштовим зв’язком з повідомленням про вручення було запрошено в службу у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та на засідання комісії з питань захисту прав дитини за адресою вказаною в позовній заяві: м.Івано-Франківськ, вул.––, ––, кв.––. Однак, жодної інформації від відповідача на адресу служби не надходило.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 12.02.2018 року (справа №––, провадження №––), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 

вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                 Ігор Шевчук
















Додаток 3

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

–– та –– стосовно ––, –– року народження.


На обліку в службі у справах дітей з –– року перебуває ––, –– року народження, як дитина, що опинилася в складних життєвих обставинах у зв’язку з  ухиленням батьків –– та –– від виконання батьківських обов’язків та незадовільними умовами проживання.

З –– року –– перебуває в Міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Івано-Франківської області.

18.04.2018 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини розглядалося питання про участь батьків –– та –– у вихованні ––. В розгляді питання брала участь мати ––., яка повідомила, що хоче повернути доньку –– з центру на виховання в свою сім’ю за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––. За підсумками розгляду було вирішено повернутися до цього питання в серпні 2018 року.

Згідно зі свідоцтвом про шлюб, виданим –– року Івано-Франківським міським відділом ДРАЦС Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, актовий запис № ––, гр. –– уклала шлюб з ––. 

Згідно довідки № –– від –– р., виданої КП «МІУК» батько дитини ––, –– р.н., та малолітня ––, –– року народження, зареєстровані за адресою: м. Івано-Франківськ вул. ––, ––, кв.–-. Відповідно до довідки № –– від ––р. КП «МІУК» мати дівчинки ––, –– р.н., зареєстрована за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––.

Згідно рішення Івано-Франківського міського суду від –– р. –– позбавлена батьківських прав щодо дітей ––, –– р.н., та ––, –– р.н., які на даний час  перебувають під опікою у бабусі.

Відповідно до вироку Івано-Франківського міського суду від ––р. –– визнана винною за ст.166 КК України та їй призначено покарання – 2 роки позбавлення волі.

––р. працівниками служби у справах дітей  спільно з працівником відділу ювенальної превенції, фахівцем МЦСССДМ, лікарем-педіатром відвідано сім’ю –– за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.––, буд.––, кв.––. Під час перевірки виявлено антисанітарні умови проживання: житло потребує капітального ремонту, відсутні  підлога, двері. У супроводі матері –– дівчинку доставлено до КЗ «МДКЛ» для обстеження її здоров’я.

Відповідно до інформації ЗШ №–– від 15.11.2017р. № –– учениця –– класу ––, яка опинилась в складних життєвих обставинах, проживає за адресами: вул. ––, –-, кв.–– та ––, ––, кв.––. Батьки злісно не виконують свої батьківські обов’язки, зловживають спиртними напоями. –– р. сестра –– забрала дитину з групи продовженого дня, оскільки батьки перебували в стані алкогольного сп’яніння. При огляді –– медичним працівником навчального закладу виявлено педикульоз, про що було повідомлено її батькам. –– р. медичним працівником вдруге виявлено педикульоз. Батька, –– повідомлено про наявність педикульозу у дитини та рекомендовано забрати дівчинку з навчального закладу та пролікувати її. Того ж дня він прийшов до навчального закладу забирати дитину в стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до повідомлення МЦСПРД в Івано-Франківській області від –– р. №–– малолітня –– була доставлена у центр співробітником відділу ювенальної превенції ВП  ГУНП в Івано-Франківській області у зв’язку з незадовільними та антисанітарними умовами проживання за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. ––, ––, кв.––.

Матір та батька дівчинки запрошено в службу –– року, однак батько –– не зв'явився. Зі слів матері –– він не прийшов, тому що перебував в стані алкогольного сп’яніння. Матір неодноразово було попереджено відповідно до чинного законодавства про відповідальність щодо утримання, виховання та навчання доньки.

З метою повернення дитини з соціального закладу матері –– працівниками служби у справах дітей неодноразово рекомендовано  привести помешкання в належний стан.

В телефонному режимі –– р. –– повідомила,  що не зможе з'явитися  в службу, оскільки зараз перебуває вдома з численними побоями та синцями, їй було рекомендовано звернутися до лікарні  та поліції.

–– року працівниками служби у справах дітей обстежено житлово-побутові умови проживання за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.––, буд.––, кв.––. Зі слів –- - брата –– вона за цією адресою не проживає. Відповідно до акта умови проживання задовільні.

–– року працівниками служби у справах дітей спільно з фахівцем з соціальної роботи МЦСССДМ обстежено житлово-побутові умови проживання сім’ї –– за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. ––, буд.–-, кв.–– За даною адресою умови проживання сім’ї незадовільні.  За час перебування доньки –– у центрі позитивних змін та покращення житлово-побутових умов не відбулося (ремонт не зроблений, відсутнє центральне водовідведення та водопостачання, відсутня сантехніка, ванна, підлога). Батьки офіційно не працюють, не мають стабільного матеріального доходу.

–– року та –– року працівником служби у справах дітей разом з фахівцем із соціальної роботи МЦСССДМ та інспектором відділу ювенальної превенції ВП ГУНП в Івано-Франківській області відвідано сім’ю –– за адресами: вул. ––, буд.––, кв.–– та вул. ––, буд.––, кв.––. На момент відвідування двері помешкання ніхто не відчинив, за місцем проживання залишено запрошення батькам в службу, проте вони не з’явились. 

Відповідно до інформації Міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області від –– року № – за час перебування –– в закладі з –– року,  дівчинку провідала мати –– 2 рази - 24.02.2018р.  та 23.06.2018р., а також батько –– - 23.06.2018р.

–– року в телефонному режимі з юристом  МЦСПРД працівнику служби у справах дітей стало відомо про те, що мати –– відвідувала дівчинку у соціальному  закладі –– року.

Згідно психолого-педагогічної характеристики –– відповідно до віку має достатній фізичний та психічний розвиток. За час перебування у соціальному закладі дівчинка проявила себе дружелюбною, комунікабельною, позитивно сприймає оточуючих, легко підтримує бесіду. З усіма дітьми –– підтримує дружні відносини. Характер у дитини доброзичливий. Вона охайна, завжди слідкує за своїм зовнішнім виглядом та речами, бере участь у виховних заходах центру. Зі слів ––, вона хоче повернутися додому і проживати разом з матір’ю.

Відповідно до інформації з Івано-Франківського МЦСССДМ від –– № –– сім’я –– перебуває під соціальним супроводом з –– року.  За період соціального супроводу сім'ї фахівцем із соціальної роботи проведено ряд бесід з батьками щодо ведення здорового способу життя та шкідливого впливу алкоголю на здоров’я, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання, потреби працевлаштування, належного виконання батьківських обов’язків. «Сім’ї надано 60 соціальних послуг. Здійснено 35 відвідувань в сім’ю, проте поспілкуватися за цей час вдалося з мамою 5 разів, а з батьком 6 разів. Під час трьох візитів фахівця із соціальної роботи –– знаходилась із візуальними ознаками алкогольного сп’яніння, в інших випадках дверей ніхто не відчиняв.  За місцем реєстрації (вул. І––, буд.––, кв.––) мати з’являється вкрай рідко та фактично проживає за місцем реєстрації чоловіка –– (вул.––, буд.––, кв.––). За сприянням фахівця із соціальної роботи –– влаштовано на роботу в ТОВ «––» продавцем, однак –– відпрацювавши 2 дні – 4 та 5 травня 2018 року відмовилась від даної роботи. Після цього –– працевлаштовано в «––», де вона відпрацювала двірником з –- року по –– року, та з – року по –– року. На даний час не працює».

План соціального супроводу та рекомендації фахівця із соціальної роботи –– виконує частково, під тиском. «Враховуючи обставини, що склались, вважаємо недоцільним повернення дитини в сім’ю ––».

Батьків –– та --- запрошено на засідання комісії з питань захисту прав дитини 10.08.2018 р. за адресами: вул.––, ––, кв. та вул. ––, ––, кв.–– рекомендованим листом з повідомленням про вручення та телефонним зв’язком.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165 Сімейного Кодексу України, ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 

вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– та –– стосовно ––, –– року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                 Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.