Рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 941 від 05.09.2018р. 
Документ №941 від 05.09.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.09.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 05.09.2018р.  № 941
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 24.04.2018 року (справа № -, , провадження № -, ), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Надати -,-, міському суду висновок про встановлення порядку участі батькові -,-,-,    у вихованні -,-,-, -,-, року народження  (додаток).

2. Встановити такий порядок участі батькові -,-,-. у вихованні -,-,-, -.-, року народження: -,-, з -, год. до -,-, год.; неділя з -,-, год. до -,-, год. у  присутності матері дитини.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                        Руслан Марцінків




Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо встановлення порядку участі батькові

-,-,-, у вихованні

-,-,-, -,-, року народження.


У провадженні -, міського суду -, області перебуває справа за позовом -,-, до -,-, про усунення перешкод  щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною батьком, який проживає окремо. Згідно ухвали -,-, міського суду орган опіки та піклування зобов’язано надати  письмовий висновок щодо участі батька  у вихованні дитини.

Рішенням -,-, міського суду від -,-, року батькові -,-,-, встановлено такий порядок участі у вихованні -,-,, -, року народження: -,-, з -, год. до -, год., перша та третя -,, друга та четверта -.-, місяця з -,-, год. до -, год.

         Згідно з рішенням -,-, міського суду від -,-, року шлюб між батьками дитини розірвано, малолітнього -,-, залишено на проживання з мамою.

Згідно з позовною заявою відомо, що за період окремого проживання батьків  -,-, чинила перешкоди -,-,  у спілкуванні з дитиною.

Відповідно до акта обстеження умов проживання від -,-, року, складеного працівниками ТОВ «-,-,», -, проживає за адресою: м.-,, вул. -,, кв.-,  у  задовільних  житлово-побутових умовах. Згідно довідки № -, від -,-, року,  виданої  -,-, радою об’єднаної територіальної громади, -,-, зареєстрований за адресою: -,-.-, с.-.-. , вул.-,-.

-,-, на даний час тимчасово не працює, має іншу сім’ю. З його слів, заборгованості щодо виплати аліментних платежів немає.

Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі у вихованні дитини:

  • «….-,  та -, з -,-, год. до -, год.;
  • -,  рази на місяць з -,   год. п’ятниці до -,  год. неділі по непарних числах;
  • спільний відпочинок з сином у першу половину літніх канікул з -.-, -,  по -, кожного року;
  • побачення дитини з батьком, за місцем його проживання, відбуваються без присутності матері дитини чи інших осіб;
  • допустити можливість щоденного спілкування, до однієї години на день, батька -,-, з сином -,-,, -,-, року народження, особисто засобами телефонного, поштового, електронного та іншого засобу зв’язку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування між батьком та сином;
  • побачення дитини з батьком, за місцем його перебування, відбуваються без присутності матері дитини, з покладанням на -,-, обов’язку повідомлення матері дитини про місце перебування -,-,.».

У своїх письмових поясненнях від  -,-,  року -,-, повідомляє, що разом з сином проживає за адресою: м.-.-, , вул. -,-, , -, кв.-,-,  -.-. зазначає, що розуміє важливість спілкування батька з сином і «…щиро рада їх зустрічам у зазначені години згідно рішення суду від -,-.  року». Мати хлопчика повідомляє, що впродовж -, року та у -, -,  році відбувались додаткові зустрічі батька з сином  «…коли -, -, завчасно за три дні до зустрічі попереджав про візит та домовлявся з матір’ю».

-,-,  зазначає, що -,-,  неодноразово не давав дозволу на тимчасовий виїзд хлопчика за кордон на оздоровлення, з приводу чого вона змушена була звертатись до суду. З її слів -,-,  не цікавиться майбутнім перебуванням дитини у навчальному закладі та не розділяє витрат на підготовку хлопчика до першого класу. Зазначає, що позовна заява ґрунтується на усуненні перешкод у спілкуванні з дитиною, яких немає. -,-,   повідомляє, що повністю заперечує  встановлення порядку участі у вихованні дитини, зазначеного батьком у позовній заяві. Вважає, що такий порядок участі не матиме позитивного впливу на дитину, поїздки в чужу сім’ю негативно вплинуть на здоров’я сина.

          Згідно  інформації ДНЗ с.-,-,  -,-.-,  від -,-.-.  року, який відвідував -,-,-,   відомо, що «…мама, бабуся цікавились всім садковим життям, …  відвідували всі виховні заходи. Постійно приводила і забирала з дитячого садка мама, бабуся, дідусь. Батько забирав дитину в дозволений йому час, але інколи міг і не забрати».

       -,-,  року в службу у справах дітей надійшла заява -,-, -, у якій вона просить справу про встановлення порядку участі  батькові -,-,  у вихованні дитини розглядати без її участі, підтримує твердження викладені нею у її письмовому поясненні та вважає недоцільним збільшення часу для зустрічей.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 24.04.2018 року (справа -,-.-, ; провадження №-,-,-,  ), постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 року №36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові, -.-,-,  у вихованні -,-,-,, -,-, року народження: вівторок, четвер з -,-, год. до -,-, . год., перша та третя -,-, , друга та четверта -,-,  місяця з -,-,  год. до -, -. год., спільний  відпочинок з сином у літній період  за взаємною згодою між батьками. 



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради        Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.