Рішення виконавчого комітету  "Про виконання в місті Закону України "Про забезпечення ..."  № 606 від 20.12.2007р. 
Документ №606 від 20.12.2007р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.12.2007



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 20.12.2007р.  № 606
м.Івано-Франківськ
 


Про виконання в місті Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»


Опіка та піклування над дітьми є особливою формою державної турботи про малолітніх (неповнолітніх) дітей, що залишились без піклування батьків.        Закон України „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування визначає правові, організаційні, соціальні засади та гарантії державної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і є складовою частиною законодавства про охорону дитинства. Він регламентує роботу, пов’язану із формами влаштування дітей вищевказаних категорій, їх усиновленням, регулює правовідносини, пов’язані із наданням матеріальної, соціальної та правової допомоги дітям сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, а також особам із числа вищевказаних категорій.

На виконання цього Закону України, у службі створено сектор з питань опіки та піклування, який безпосередньо займається веденням справ щодо встановлення опіки і піклування  над дітьми у межах своєї компетенції.

На первинному обліку у службі всього перебуває 335 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них:

- 215 дітей, яким призначено опікуна чи піклувальника;

- 110 дітей, які перебувають на повному державному утриманні в інтернат них закладах області;

-  10 дітей виховуються у прийомних сім’ях.

За  35 дітьми не закріплене житло.

На підставі інформації начальника служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради З. Сливки про  виконання у 2007 р. Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Взяти до відома інформацію начальника служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради про виконання у місті впродовж 2007 р. Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

2. Службі у справах дітей виконавчого комітету міської ради (З. Сливка) до 01.05.2008 р. розробити та внести на розгляд виконавчого комітету міської ради проект міської програми «Про покращення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування»

3. Міському центру зайнятості населення (Г. Бандурі), станом на 10 число І місяця кварталу, інформувати службу у справах дітей виконавчого комітету міської ради про наявність вільних робочих місць на підприємствах,  установах, організаціях, адміністрації яких спроможні забезпечити дітей цієї категорії роботою та тимчасовим місцем проживання.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади З. Федорук.



Міський голова                                                                Віктор Анушкевичус



2011-2024 © Всі права застережено.