Рішення міської ради  "Про надання дозволу на створення будинкового комітету н..."  № 44-2 від 22.12.2015р. 
Документ №44 від 22.12.2015р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про реєстрацію органу самоорганізації населення "Будинковий комітет на вул. Є. Коновальця, 101"
Рішення виконавчого комітету  №140 від 19.02.2016р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.12.2015



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(2  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 22.12.2015р.  № 44-2
 

Про надання дозволу на створення будинкового комітету на вул. Є. Коновальця, 101



Відповідно до статті 140 Конституції України, статті 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 3, 8, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 24 Закону України «Про органи самоорганізації населення», розглянувши заяву ініціативної групи мешканців житлового будинку про створення будинкового комітету, міська рада


вирішила:


1.Дозволити створити орган самоорганізації населення та затвердити його назву «Будинковий комітет на вул. Є.Коновальця, 101».

2.Визначити, що орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Є.Коновальця, 101» діє в межах території будинку №101 на вул.Є.Коновальця в м.Івано-Франківську.

3.Основними напрямками діяльності органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Є.Коновальця, 101» є:

3.1.Створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції України і законів України.

3.2.Задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг.

3.3.Участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території діяльності органу самоорганізації населення, інших місцевих програм.

4.Надати органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Є.Коновальця, 101» у межах території його діяльності такі власні повноваження:

4.1.Представляти разом із депутатами Івано-Франківської міської ради інтереси жителів у Івано-Франківській міській раді, органах виконавчої влади.

4.2.Сприяти додержанню Конституції та законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчих органів, розпоряджень Івано-Франківського міського голови, рішень, прийнятих місцевими референдумами.

4.3.Організовувати на добровільних засадах участь населення в заходах щодо охорони навколишнього природного середовища, проведенні робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкової території, обладнанні дитячих та спортивних майданчиків, тощо.

4.4.Здійснювати контроль за якістю надання громадянам, які мешкають у житловому будинку на території діяльності органу самоорганізації населення, житлово-комунальних послуг та за якістю проведених у житловому будинку ремонтних робіт.

4.5.Організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вносити пропозиції з цих питань до Івано-Франківської міської ради.

4.6.Сприяти відповідно до законодавства правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку.

4.7.Розглядати звернення громадян, вести прийом громадян.

4.8.Інформувати громадян про діяльність органу самоорганізації населення, організовувати обговорення проектів його рішень з найважливіших питань.

4.9.Здійснення інших повноважень, передбачених статтею 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення».

5.Орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул.Є.Коновальця, 101» набуває власних повноважень після його реєстрації у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради в порядку, встановленому статтею 13 Закону України «Про органи самоорганізації населення», та з дня його державної реєстрації в порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

6.Будинковий комітет звільнити від сплати за державну реєстрацію.

7.Термін повноважень будинкового комітету встановлюється на час його діяльності, якщо не прийнято відповідне рішення міської ради про припинення повноважень органів самоорганізації населення.

8.Рішення Івано-Франківської міської ради оприлюднити в газеті «Західний кур’єр».

9.Організацію виконання цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради І.Шевчука.



Міський голова                                                                                                Р.Марцінків



2011-2024 © Всі права застережено.