Рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 1284 від 29.11.2018р. 
Документ №1284 від 29.11.2018р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

03.12.2018



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 29.11.2018р.  № 1284
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою -,-, міського суду -,-, від -,-,-, року (справа № -,-, провадження № -,), ухвалою -,-,  міського суду -, області від -,-,-, року (справа № -,-, провадження № -,-,), рішенням виконавчого комітету від -, № -, -, «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1.Надати -,-, міському суду -,-, області висновок про встановлення порядку участі батькові -,-, у вихованні -, -,-,  -,-,року народження та -,-, -,-, року народження (додаток 1).

2.Надати -,-, міському суду області висновок про встановлення порядку участі батькові -,-, у вихованні -,-, -,-, року народження (додаток 2).

3.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                        Руслан Марцінків






Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо встановлення порядку участі батькові

-,-,  у вихованні -,-, -,-, року народження та -,-, -,-, року народження.

          У провадженні -,-, міського суду -,-, області перебуває справа за позовом -, -, -,  до -,-,-, про зміну порядку спілкування та способу участі у вихованні малолітніх дітей. Ухвалою -,-, міського суду орган опіки та піклування м. -, зобов’язано надати письмовий висновок у справі.

           Згідно з  рішенням -,-, міського суду від -,-, року шлюб між батьками розірвано, дітей залишено на проживання з матір’ю.

           Рішенням виконавчого комітету -,-, міської ради від -,-, року № -,-, ,встановлено такий порядок участі у вихованні дітей: -,  та -,  субота, друга та -, неділя з -, -, год. до -,-, год. у присутності матері дітей.

        Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов проживання від  року, складеного працівниками служби у справах дітей,  відомо, що в помешканні за адресою: м.-,-, вул.,-, кв.-,-,умови проживання є задовільні.  -,-,зареєстрований та проживає за вищевказаною адресою. На даний час працює менеджером з продажу в торговій компанії «-,-,». З його слів, має іншу сім’ю.

          У позовній заяві -,-, зазначає, що -,-,  чинить йому перешкоди у вихованні доньок. Жінка не відповідає на усні звернення,  телефонні  дзвінки, ігнорує обговорення питання виховання дітей. При спробах зустрічі з дітьми в її присутності -,-, створює конфліктні ситуації.

          Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі у вихованні сина: - субота, та -, -, неділя -,-, з -,-, год. до -, -, -,-, год. без присутності матері дітей.

          Згідно з  письмовими поясненнями -,-,  від -, -, року вона  разом з доньками  проживає за адресою: м. -,-, -, вул. -, -,  кв.-, -, . На даний час перебуває у декретній відпустці. З її слів іншої сім’ї не має. Згідно з актом обстеження умов проживання від -,-,-, року, складеного працівниками служби у справах дітей за адресою м.-,-, , вул. -,-, -,-, , кв.-,-,  умови є задовільні: діти мають місце для сну, особисті речі та іграшки  в окремій кімнаті.  -,-,  пропонує залишити -,-,  порядок участі, який вказаний у  рішенні виконавчого комітету -, -,  міської ради від -,-, року № -,-,: -,-, та -,-, субота, -,-, та -,-, неділя з -, -, год. до -, -, год. у присутності матері дітей.

           Згідно з інформацією -, -,  ДНЗ № -,  «-,-, »  від -,-, року №  -,-,-, -,-, року народження, та -,-,-, -,-, року народження, розвинені відповідно до віку, позитивні, підтримують дружні стосунки з однолітками. Дівчатка доглянуті та охайно одягнені. Мати приймає активну участь у житті дітей у ДНЗ, приводить і забирає дітей, здійснює оплату за харчування. Батько -,-, вихованням та розвитком дітей не цікавиться.

          Згідно з інформацією -,-, ДНЗ №-,-, «-,-,»  про результати психодіагностичного обстеження  -,-,-, -,-, року народження, від  -,-,-, року № -,  відомо, що саме мама виступає найбільш значимою особою для дитини. Не менш теплі емоційні стосунки спостерігаються у дівчинки з сестрою -,  бабусею -, -, та дідусем -,-,  ( по лінії мами). У ході бесіди виявлено, що дитина не часто згадує про батька, хоча й говорить про нього без зайвої тривоги чи агресії, чим засвідчує свою відкритість до спілкування з ним.

            Згідно з інформацією -, ДНЗ №-,  «-,»  про результати психодіагностичного обстеження, -, -,  року народження, від  -,-,  року № -, -,  відомо, що найбільш теплі емоційні стосунки у дитини з мамою.  Саме мама виступає значущою близькою особою для -,-, з якою вона безпосередньо тісно пов’язує свої уявлення про дім та сім’ю. Не менш емоційно близькими для дитини виступають сестра -,  бабуся -, дідусь -, (по лінії мати).  У ході обстеження виявлено, що дитина не часто згадує про батька. На запитання про батька дівчинка неохоче йде на контакт, говорить про нього негативно і ображено, до того називає його тільки -, а не татом. Таке відношення дитини до тата може свідчити про відсутність будь-якого зв’язку з ним у житті дівчинки.

               Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою -,-, міського суду -,-,  області від -,-,  року (справа № -,-,  провадження № -,-, ), постановою Кабінету Міністрів України від -, -, року №-,-, «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від -, -,  року №-,  «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 


вважає за доцільне

встановити такий порядок участі батькові -.-,   у вихованні -,-,-, -,-, року народження та -,-,-, -,-, року народження: -,  та -, субота, -,  та -,  неділя з -,  год. до -,  год. з урахуванням режиму дня дітей, у тому числі харчування, час для обіднього сну за взаємною згодою між батьками.





Заступник міського голови                                Олександр Левицький





Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо встановлення порядку участі батькові

-, -, -,   у вихованні -,-,-, -,-, року народження.


            У провадженні -,-,  міського суду -,-,  області перебуває справа за позовом -,-,-,  до -,-,-, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та  її вихованні. Ухвалою -,-, міського суду орган опіки та піклування м. -, зобов’язано надати письмовий висновок у справі.

           Рішенням -,-, міського суду від -,-,-, року шлюб між батьками розірвано, дитину залишено на проживання з матір’ю.

            Згідно з довідкою,  виданою ПП «-,-, » від -,-, року №-,-, -,-,-, зареєстрований та проживає адресою: м.-,-, вул. -, -, , -,-, , кв.-,-, . Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов проживання від -,-, -, року  складеного працівниками служби спільно з працівниками ДНЗ №-, « -, »   відомо, що в помешканні за даною адресою умови проживання є задовільні. З його слів, на даний час тимчасово не працює.

            У позовній заяві -,-,  зазначає, що  колишня дружина -,-, чинить йому перешкоди у вихованні сина. Всі його  намагання врегулювати спір мирним  шляхом були марними. Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі у вихованні сина: «-,  на тиждень , а саме -, з -, .год. до -,  год.; -,  з -,  до -.  год.; неділя з -, -,  год.  до -. -,  год. у відсутності відповідачки; зимові канікули – -,  днів; спільний відпочинок під час  літніх канікул – -, днів; святкування родинних свят за участю -, ; необмежене спілкування з сином особисто, засобами телефонного, поштового електронного та іншого засобу зв’язку».

               Відповідно до письмових пояснень -,  від -, -,  року вона разом з хлопчиком проживає за адресою: м. -, -,-, вул. -,-, -,-, , кв. -, . Згідно з актом обстеження умов проживання від -,-,-,  року, складеного працівниками служби спільно з працівниками ДНЗ №-,  «-,-, », умови проживання -,-,-, та на -,-,  за адресою: м.-, -, , вул. -,-, -, , кв.-,  є задовільні: дитина має місце для сну, особисті речі та іграшки. Вона працює у фармацевтичній компанії медичним представником. На даний час має іншу сім’ю. -, -,  зазначає, що не чинить жодних перешкод батькові -,-,   у спілкуванні з сином -,-,. Жінка  повідомляє, що після розлучення і до недавнього часу батько бачився з хлопчиком регулярно. З її слів, «.. -,-,  постійно скандалив в присутності дитини, морально принижуючи її, використовуючи  при цьому нецензурну лайку, що негативно відбивалось на психологічному стані дитини». Пропонує встановити батькові такий порядок участі у вихованні дитини: перший місяць: -, з -, год. до -,-, год. в присутності матері; другий місяць: -,  з -,-,  год. до -,-,  год., субота -,-,  год. до -,-, год. у присутності матері.

         Згідно з інформацією -,  ДНЗ №-,  «-, »  від -,  року № -, -,  відомо, що за період від початку навчального року дитиною опікувалися обоє батьків, а мама -, -,  приводила та забирала дитину з навчального закладу. На осінньому святковому ранку були присутні обоє батьків; батько -, -,   відвідував дитину у закладі (грався, розмовляв з ним, приносив книжки, придбав іграшки для групи). Хлопчик приходить у дошкільний заклад чистим, акуратним.  За результатами психологічного обстеження встановлено, що загальний розвиток дитини відповідає віку, емоційний стан стабільний, дитина врівноважена, спокійна, життєрадісна. Обстеження за методикою «Малюнок сім’ї»: не виявлено жодних агресивних чи загрозливих впливів  на дитину з боку батьків (ні матері, ні батька). Дитина вміє встановлювати стосунки з ровесниками та дорослими, коректно спілкуватися, має друзів серед однолітків.

        -, та -,  неодноразово намагались домовитись у присутності працівника служби про зустрічі батька з сином. За   результатами проведених бесід батьки домовились про зустрічі у -,   з -,  год. до -,  год., та в -, ,  з -,  год. до год. -, . та -,  повідомили про те, що зустрічі все-таки відбулись і батько бачився з хлопчиком. Мати не чинила перешкод. Однак батьки дитини і надалі перебувають «на стадії домовленостей».

         Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ухвалою -,  міського суду -,  області від -,  року (справа № -, , провадження № -, ), постановою Кабінету Міністрів України від -,  року №-  «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від -,  року №-.  «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради 


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі батькові -, -,   у вихованні -, -, -,  -,  року народження: -,  з -,  год до -,  год.,  субота  з -, год. до -,  год., день народження -  за бажанням дитини, канікули за згодою між батьками.



Заступник міського голови                                                        Олександр Левицький



2011-2024 © Всі права застережено.