Рішення міської ради  "Про надання пільг зі сплати земельного податку в 2016 р..."  № 42-3 від 28.01.2016р. 
Документ №42 від 28.01.2016р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення міської ради  Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 28.01.2016р. № 42-3 "Про надання пільг зі сплати земельного податку в 2016 році"
Рішення міської ради  №81 від 11.03.2016р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.02.2016



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(3  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 28.01.2016р.  № 42-3
 

Про надання пільг зі сплати земельного податку в 2016 році


З метою створення умов для ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування територіальної громади міста в галузі земельних відносин, створення належних умов для розвитку підприємницької діяльності суб`єктам господарювання, керуючись Земельним кодексом України, ст. ст.12.4, 30, 281, 282, 284 Податкового кодексу України,  Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада


в и р і ш и л а:


1. Звільнити від сплати земельного податку в розмірі 100 відсотків:

1.1. Культурно-просвітницькі, правозахисні благодійні громадські організації, які включені в реєстр неприбуткових установ та організацій.

1.2. Підприємства, засновниками яких є органи місцевого самоврядування міста Івано-Франківська, за умови, що частка комунальної власності в них становить 100 відсотків.

1.3. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, органи Міністерства внутрішніх справ, органи Державної служби з надзвичайних ситуацій, органи Служби безпеки України, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

1.4. Громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості, які є неприбутковими  та дитячо-юнацькі спортивні школи за земельні ділянки, які перебувають у них в користуванні та на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для навчально-тренувального процесу.

    1. Платників плати за землю для обслуговування ботанічних садів, дендрологічних парків, парків та скверів комунальної власності.

1.6. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, обслуговуючі кооперативи відповідно до наявних правовстановлюючих документів на землю.

2. Надати пільги зі сплати земельного податку, в розмірі 50%, вищим навчальним закладам І-IV рівня акредитації, незалежно від форми власності, відповідно до наявних правовстановлюючих документів на землю.

3. Якщо платники податку, зазначені в п. 1, 2 даного рішення, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

4. Рекомендувати платникам податку, які користуються пільгами з цього податку, вивільнені кошти спрямовувати на проведення капітального та поточного ремонтів приміщень, впровадження заходів з енергозбереження та зміцнення матеріально-технічної бази.

5. Експертно-аналітичному відділу оприлюднити дане рішення в газеті "Західний кур’єр".

6. Організацію виконання рішення покласти на Державну податкову інспекцію у м. Івано-Франківську головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області (Л.Слободян).

7.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Б. Білика та постійну депутатської комісію з питань бюджету.



Міський голова                                                                        Руслан Марцінків



2011-2024 © Всі права застережено.