Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 249 від 07.03.2019р. 
Документ №249 від 07.03.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.03.2019



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 07.03.2019р.  № 249
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись  статтями 19, 141, 150, 155, 160, 161, 164, 165, 166, 171, 176 Сімейного Кодексу України, статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 48, 50 Закону України «Про виконавче провадження», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від -року (справа №-, провадження №-), ухвалою Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-), провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -, - року народження (додаток 1).

2. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

- стосовно дитини -, -  року народження (додаток 2).

3. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно -, - року народження (додаток 3).

4. Надати Тисменицькому районному суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення  батьківських прав

- стосовно дитини -, - року народження (додаток 4).

5. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

- стосовно дитини -, -року народження (додаток 5).

6. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області  висновок щодо визначення місця проживання малолітнього -, - року народження (додаток 6).

7.Надати батькові - висновок щодо визначення місця проживання малолітніх -, - року народження, -, - року народження, - - року народження (додаток 7).

8.Відмовити Івано-Франківському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області у наданні дозволу на реалізацію належної ПП«-» квартири -за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-, -, право користування якою має малолітня -, - року народження, у зв’язку з невідповідністю інтересам дитини та порушенням її права на користування житлом.

9.Відмовити Івано-Франківському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області у наданні дозволу на реалізацію належного - домоволодіння за адресою: с.- Івано-Франківської міської ради, вул. -, -, право користування якою має малолітня -, - року народження, у зв’язку з невідповідністю інтересам дитини та порушенням її права на користування житлом.

10.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                Руслан Марцінків






Додаток1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно дитини

-, - року народження.


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно дочки - - року народження.

Ухвалою суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог.

       Рішенням Івано-Франківського міського суду від 11.12.2015 року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а малолітню доньку -залишено на проживання з матір’ю.

       -. зареєстрована та проживає з дочкою -за адресою: м.Івано-Франківськ вул. -, -, кв. -, де створені належні умови для проживання, що підтверджується актом обстеження від - року.

З позовної заяви відомо, що «одруження з відповідачем виявилося невдалим, так як ми практично разом не проживали, бо його не цікавила ні дитина, ні сім’я. Відповідач не приймав ніякої участі у вихованні дочки: він жодного разу не відвідував її , не цікавився  життям, станом здоров’я, не виявляв будь-якої турботи про неї і не надав матеріальної допомоги на утримання - не приходив до дитини в садок,  в школу і тому вона так і не знає його, як свого батька». 

У письмових поясненнях від 13.07.2018 року - повідомляє, що проживала спільно з - до --року. В період з 2011 по 2015 роки разом перебували та території -, де у 2013 році в них народилася ще одна спільна дитина -. Оскільки сімейне життя не склалося - забрала доньку та переїхала в Україну. З того часу батько донькою не цікавиться і матеріально не утримує. Заявниця вказує, що вони разом з дочкою підтримували зв’язок з хлопчиком у мережі Facebook, але з батьком - спілкуватися не бажала. На сьогоднішній день вони не мають можливості підтримувати зв’язок у соціальних мережах, оскільки всі контакти заблоковано. - додає, що проживає однією сім’єю з -, якого - вважає татом, у них склалися дружні стосунки. - та - мають намір  зареєструвати шлюб офіційно.

Відповідно до інформації ДНЗ №- «-» від 25.05.2017 року №- за час перебування - у дошкільному закладі батько дівчинки, -жодного разу не з’являвся. Зі слів бабусі, яка в основному приводила та забирала дитину, батько ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню дитини.

Згідно з інформацією Івано-Франківської ЗШ № - від 13.03.2018 року дівчинка навчається у закладі з 1 вересня 2017-2018 навчального року. Батько жодного разу не відвідував ученицю у школі та не брав участі у батьківських зборах. Впродовж  навчання дівчинки батько - не цікавився шкільним життям -, з класним керівником не знайомий. Відповідно до психодіагностичного обстеження, проведеного практичним психологом ЗШ №- від - року № -, близькою для дівчинки, зі слів самої - є мама -та батько -, якого вона називає найкращим татом. У сім’ї панує доброзичлива атмосфера, яка сприяє повноцінному розвитку дитини. Рідний батько  - є нейтральним в емоційному світі дитини, про що засвідчують методики. Зі слів дитини вона його не пам’ятає, з ним не спілкується, бачити не хоче. Дитина пригадує тільки негативні моменти з сімейного життя з рідним батьком (батько бив маму, а дівчинка хотіла захистити її).- має негативне відношення до рідного батька - і не бажає отримувати увагу і опіку з його боку. 

- неодноразово було запрошено в службу у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та на засідання комісії з питань захисту прав дитини рекомендованим листом з повідомленням про вручення за адресою вказаною в позовній заяві: м.Івано-Франківськ вул.-, кв.-, однак листи поверталися у зв’язку із закінченням терміну зберігання. Жодної інформації від відповідача щодо розгляду даного питання на адресу служби не надходило.

       Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -- року народження.



Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                Ігор Шевчук




Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____

Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно дитини

-, - року народження.


               У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, - року народження, та стягнення аліментів.

Ухвалою суду орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено до справи як третю сторону.

Відповідно до позовної заяви позивачка є рідною сестрою відповідача. Вона зазначає, що протягом тривалого часу - перебував у фактичних шлюбних відносинах з -; - року у них народилася дочка -. Мати дитини - померла - року (свідоцтво про смерть від 12.06.2016 року Серія -). Позивачка повідомляє, «що на момент смерті -. моя племінниця -проживала разом зі мною та перебувала на моєму утриманні. Відповідач вихованням дочки не займався, не надавав коштів на її утримання, не цікавився станом здоров’я, не виконував свої батьківські обов’язки». 

Дитина зареєстрована та проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-, -, кв-, де створені задовільні умови для проживання дитини, що підтверджується актом обстеження від 06.12.2018 року.

Відповідно до інформації  КНП «ЦПМКДД»  від - року № 31/68-21 - перебуває на обліку у лікаря-педіатра, догляд за дитиною здійснює тітка -, яка виконує рекомендації лікаря.

До матеріалів справи 26.11.2018 року позивачкою додано копію заяви -, - року народження, посвідчену приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу - року (зареєстровано в реєстрі за № -). У заяві - стверджує, що  понад один рік не проживає разом з малолітньою дочкою -, - року народження,  без поважних причин не брав і не бере участі у її вихованні  та утриманні, не виявляв і не виявляє до дочки батьківської уваги та турботи та надалі від виховання та утримання дочки відмовляється. Позов про позбавлення батьківських прав визнає та просить розглядати справу без його участі.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -- року народження.




Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                Ігор Шевчук







Додаток 3

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____

Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно

-, - року народження


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно -, - року народження. Ухвалою суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог та зобов’язано надати висновок щодо розв’язання спору.

             24.06.2016 року рішенням Івано-Франківського міського суду шлюб між подружжям розірвано, малолітню дитину залишено на проживання з матір’ю.

Дівчинка разом з мамою проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-, корп -, кв.-, де створені задовільні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від 16 січня 2019р. Дівчинка проживає з матір’ю, бабусею -., - р.н., та дядьком -, -р.н. (дане житло родина орендує).

           До справи додається довідка (№- від - серпня 2018 року) про те, що - (реєстраційний номер облікової картки платника податків -) дійсно працює у підприємця - з 01 червня 2018 року на посаді продавця непродовольчих товарів згідно умов трудового договору №- від 01.06.2018р.

        Відповідно до інформації ЗОШ №- від 16.01.2019 р. №- відомо, що батько -, учениці - класу, - не бере участі у вихованні та навчанні доньки, не відвідує батьківські збори, не контактує з класним керівником. Вихованням та навчанням -займається мама - яка постійно підтримує зв’язок з класним керівником, забезпечує дочку необхідними навчальними посібниками та канцтоварами.

         До справи додається висновок практичного психолога ЗОШ №- про результати індивідуального діагностичного обстеження - - яке проведено у вересні 2018 року. У висновку зазначено, що психологічний розвиток дитини відбувається згідно з віковими нормами, з мамою та бабусею у дівчинки спостерігаються хороші міжособистісні відносини, з батьком емоційний контакт відсутній.

З інформації Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» від - року №- відомо, що - перебуває на обліку в СП «МДП», медичні обстеження пройшла вчасно, призначення лікаря виконує мама.

        У письмових поясненнях позивачка зазначала, що впродовж 4 років батько не бере участі у вихованні дитини. «Був залежний від ігрових автоматів, кошти не заробляв, останнім часом перебував у місцях позбавлення волі».

Службою у справах дітей 04.12.2018 року направлено запит до Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області з метою повідомлення -. щодо позбавлення батьківських прав, вказавши виправний заклад у якому він перебуває. Відповідно до інформації державної установи «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)» від - року № -, -року народження, в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)» не перебуває. Позивачка повідомляє, що їй не відоме місце проживання (перебування) відповідача, остання відома їй адреса: вул. -, -, кв.-, де на даний час проживає дитина.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно

-, - року народження.




Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                Ігор Шевчук












Додаток 4

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____

Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно дитини

-, - року народження 


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом - до -про позбавлення батьківських прав стосовно -, - року народження.

Ухвалою суду орган опіки та піклування залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог та зобов’язано надати висновок щодо розв’язання спору.

- року рішенням Івано-Франківського міського суду шлюб між подружжям розірвано, дитину залишено на проживання з матір’ю.

Хлопчик разом з мамою зареєстрований та проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. -, -, де створені задовільні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від 12.12.2018 року.

- з -. працює на посаді начальника відділення Івано-Франківського відділення - в Публічному акціонерному товаристві «-», що підтверджується довідкою від -р. №-.

       У позовній заяві - зазначає, що з - року - не відвідує свою дитину, в добровільному порядку не надає матеріальної допомоги на утримання сина. Позивачка додає, що «- свідомо не бажає брати участь у вихованні дитини, виявляти турботу щодо неї, оскільки перешкод чи заборон щодо побачень з сином відповідачеві ніхто не чинить…-. ухиляється від виконання своїх прямих обов’язків з виховання дитини, покладених на нього сімейним законодавством, а тому є достатні підстави для позбавлення його батьківських прав по відношенню до сина -.».

Хлопчик навчається в ЗОШ №-у 3- класі. Відповідно до інформації навчального закладу від -р. №- відомо, що мати хлопця -систематично спілкується з класним керівником щодо успіхів у навчанні та поведінці дитини, відвідує батьківські збори та виховні заходи, приводить і забирає сина зі школи. Батько, -, участі у вихованні та утриманні малолітнього не бере. З інформації практичного психолога та класного керівника ЗОШ №-від - року № - відомо, що за весь період навчання дитини у школі батько, -, приходив один раз на свято першого дзвоника - року, більше вони його не бачили. Він не цікавився навчанням та поведінкою сина, не відвідував батьківські збори та не був присутнім на виховних заходах.

З інформації комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» від - року №- відомо, що -перебуває на обліку в СП «МДП» у лікаря-педіатра, медичні обстеження пройшов вчасно, призначення лікаря виконує мама.

Також до справи додані довідки, які засвідчують, що -відвідує позашкільні заклади. Зокрема, довідка ДЮСШ №- від -., видана директором про те, що хлопчик займається плаванням. А також довідка про те, що - навчається в ПП «-», вивчає англійську мову (дитячий курс) з 01 жовтня 2016 року по даний час. Щомісячну абонементну плату за навчання студента в сумі - гривні здійснює мати – -, яка також вчасно приводить на заняття та забирає дитину з занять.

         Батька дитини - неодноразово було запрошено в службу у справах дітей рекомендованим листом з повідомленням про вручення за адресою, вказаною в позовній заяві: Івано-Франківська область, -район, с.-, вул.-, - (повідомлення отримано особисто відповідачем), однак останній не з’явився та жодним чином не надав пояснень у даній справі.

       Відповідно до інформації -сільської ради -району Івано-Франківської області від - року №-зареєстрований в селі -а на вул.-, - у домі батьків. Станом на - року він фактично перебуває за кордоном (у -). Відповідно до характеристики наданої сільською радою - за час проживання в даному населеному пункті зарекомендував себе з позитивної сторони.

       19.02.2019 року до служби у справах дітей звернулася мати відповідача -, яка повідомила, що - перебуває за кордоном і не може особисто з’явитися на засідання комісії. Вона зазначила, що підтримує зв’язок з онуком, він перебував у неї під час зимових канікул і спілкувався з своїм батьком. - повідомляє, що її син заперечує щодо позбавлення його батьківських прав «він любить свого сина і буде йому допомагати в його потребах».

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за недоцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -




Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                        Ігор Шевчук







Додаток 5

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно дитини

-, -  року народження.


       У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом -- про позбавлення батьківських прав стосовно дитини - - року народження, та зміну розміру аліментів.

Ухвалою суду орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено до справи як третю сторону.

Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а малолітню дитину залишено на проживання з матір’ю.

Дівчинка з матір’ю зареєстровані та проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. -, -, кв. -, де створені задовільні умови для проживання дитини, що підтверджується актом обстеження від -- року.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від - року призначено стягнути з - аліменти на користь - на утримання - у розмірі - грн.

У позовній заяві позивачка вказує, «що починаючи з лютого -року, тобто після припинення між мною та відповідачем шлюбних відносин, відповідач повністю ухилився від обов’язку щодо виховання та утримання -…Дочка не отримує від батька жодного подарунку на день народження, жодної іграшки. Також ухилення відповідача від виконання батьківських обов’язків з виховання дитини проявляється в тому, що він не цікавиться життям, навчанням дитини, не відвідує її вдома… Дочка не пам’ятає та не знає свого рідного батька, не розуміє, що відповідач є її батьком, так як остання називає свого вітчима (мого чоловіка - - своїм батьком, який її любить, бере активну участь у гармонійному вихованні та утриманні дівчинки».

Відповідно до інформації ДНЗ №- «-» від - року за період відвідування дошкільного закладу дитиною опікується мама -: приводить та забирає дитину  з навчального закладу, відвідує святкові ранки, батьківські збори, бере активну участь у дошкільному житті дитини. Батько - батьківські збори не відвідував, не брав участі у вихованні дочки (працівники дошкільного закладу жодного разу його не бачили). Протягом усього періоду відвідування дитиною дошкільного закладу нею опікувалися мама та вітчим -, якого дитина вважає своїм батьком. За результатами психодіагностичного обстеження встановлено, що загальний розвиток дитини відповідає її віковим особливостям, емоційний стан стабільний, дівчинка врівноважена.

З усних пояснень матері відомо, що вона перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною -, - року народження.

Згідно з інформацією КНП «ЦПМКДД» від - року № -- перебуває на обліку в СП «МДП» КНП «ЦПМКДД» у лікаря педіатра. Догляд за дитиною здійснює мати, яка виконує рекомендації лікаря.

Батько дівчинки -, проживає за адресою: м.- -області, вул.-, - У письмових поясненнях, поданих в службу у справах дітей 13.12.2018 року, - вказав: «я ніколи не відмовлявся і не відмовляюся від своєї доньки. Висунуті проти мене звинувачення матір’ю доньки, -, щодо того, що дитина ніколи не отримувала від мене іграшок та подарунків спростовуються доказами наданими для розгляду в суді, а саме накладними із служби доставки… Матір дитини довгий час заявляла, що їй нічого не треба, а коли погодилася приймати речі, то лише від моєї сестри (-) та батьків». - просить врахувати той факт, що між ним та донькою велика відстань, а також те, що стан його здоров’я за останні роки погіршився, тому він немає ні фізичних, ні фінансових можливостей регулярно відвідувати свою дитину. Він зазначає, що справно сплачував аліменти у розмірі - грн. щомісячно, а коли з’являлася можливість, то став сплачувати по - грн. Відповідач  вказує, що «вирішення ситуації вбачає у встановленні судом  чи органом опіки та піклування довгострокового перебування дитини у мене. Враховуючи той факт, що дорога з м.- до м.- займає близько доби, доцільним терміном можна вважати 1-3 місяці, наприклад на час літніх канікул». До пояснень відповідач подав:

  • висновки магнітно-резонансної томографії  грудного відділу хребта від 24.10.2017 року № 37457, відповідно до якого при МРТ – дослідженні грудного відділу хребта дегенеративно-дистрофічних змін не виявлено; сколіоз І-ІІ ст.;
  • витяг з книги протоколів засідань обласної призовної комісії, протокол №8, від 20.04.2018 року про те, що призовник -, - року народження, визнаний непридатний до військової служби у мирний час;
  • МРТ обстеження від 22.03.2018 року, згідно з яким у - виявлено МР-ознаки початкових дегенеративно-дистрофічних змін (остеохондроз) поясничного відділу позвоночника;
  • довідку, видану - 16.11.2018 року - обласним клінічним онкологічним диспансером про висічення пігментного невусу правої брови;
  • інформацію - міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у -від 06.12.2018 року, відповідно до якої аліменти на користь - на утримання доньки -., -р.н., за період з 01.01.2018 року по 30.11.2018 року сплачувались у розмірі - грн.; станом на 01.12.2018р. заборгованість відсутня;
  • довідку про доходи, видану - про те, що він працює у ФОП - -, займає посаду продавець непродовольчих товарів; загальна сума доходу за період з 05.06.2018 по 30.11.2018р. без урахування аліментів становить - грн.;
  • характеристику, видану - ФОП -., відповідно до якої за час роботи - зарекомендував себе з позитивного боку; при розмові з колегами часто згадує свою доньку, турбується про стан її здоров’я і має бажання побачити свою дитину;
  • копію паспорта -
  • експрес-накладну «Нова пошта» від 02.01.2018 року, згідно якої: відправник - м.-, одержувач  - м.Івано-Франківськ, опис відправлення – подарунок;
  • експрес-накладну «Нова пошта» від 23.04.2018 року, згідно якої: відправник  - м.-, одержувач  - м.Івано-Франківськ, опис відправлення - дитячі самокати, ковзани, ролики, санки.

Батька дитини запрошено на засідання комісії з питань захисту прав дитини пріоритетним листом з повідомленням про вручення.

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 30.10.2018 року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за недоцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -.





Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                Ігор Шевчук








Додаток 6

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


                                             Висновок

щодо визначення місця проживання малолітнього

-, - року народження


         У провадженні Івано-Франківського  міського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом - до - про визначення місця проживання малолітнього сина -, - року народження.

        У своїй позовній заяві позивач - зазначає,  що згідно рішення Івано-Франківського міського суду від 05.12.2016р. шлюб між ним та відповідачкою розірвано. Малолітніх дітей -та  - залишено на проживання з матір’ю. З моменту розлучення - повністю забезпечував дітей матеріально, турбувався про їх інтелектуальний, фізичний, духовний розвиток, брав участь у їх вихованні. Зі слів позивача, - належним чином не турбується про виховання дітей, зокрема, сина. У зв’язку з цим, син неодноразово, без поважних причин не відвідував школу, в якій навчався. На звернення позивача щодо надання можливості відводити дитину до школи мати не реагувала. Крім того, позивач зазначив, що 19.04.2018 року - побила сина. Про цей факт йому стало відомо 20.04.2018р. Під час огляду в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні встановлено, що у дитини забій, садно виличної ділянки і орбіти справа, гематоми клубової ділянки справа. Після цього представниками відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності в Івано-Франківській області, які прибули за викликом -, дитину було передано батькові.

         Постановою Івано-Франківського міського суду від 05.06.2018р. -  визнана  винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП «-».

         На момент подання позову до суду - проживає з батьком та його сім’єю, де, на думку позивача, створені належні умови для проживання дитини. У зв’язку з тим, що дитина прихильна до батька та його  нової сім’ї - вважає, що  доцільно визначити  місце проживання дитини  з ним.

          У своїх поясненнях від 03.10.2018р., адресованих службі у справах дітей, -. пояснив, що з моменту подання позовної заяви щодо визначення місця проживання малолітнього сина (30.07.2018р.) його позиція не змінилася. Порозуміння з цього приводу із відповідачкою - не було. Дитина при будь-якій згадці про маму впадає в істерику, панічно боїться її появи. Спілкуватися з матір’ю категорично відмовляється. На даний час дитина проживає з батьком, відвідує школу № -, займається з репетитором, так як за час проживання з мамою дуже відстав у навчанні. Також відвідує секції з тхеквандо та плавання. Хлопчик почав нормально харчуватись, так як була повна відмова від їжі,  пройшов курс лікування.

         За результатами комплексного психологічного дослідження Центру психологічної допомоги дітям «-», яка долучена позивачем до матеріалів судової справи, проективна методика «Три дерева» розкриває те, що для хлопчика на даному етапі його життя найважливішою особою є батько, потім називає - – дружину батька, згодом сестричку - і зведеного братика -. Тобто своєю сім’єю хлопчик не бачить рідну матір. Виявлено пригнічений стан хлопчика, відповіді носять трагічний характер та виявлено страх перед матір’ю.

         Відповідно до довідки товариства з обмеженою відповідальністю «-» від -р. № - дійсно працює на посаді генерального директора з -р. по даний час зі стабільним місячним доходом.

         До матеріалів судової  справи позивачем долучено ряд копій роздруківок переказів і платежів, що підтверджують факти перерахування позивачем  коштів на користь -

        Згідно договору дарування квартири, посвідченого 06.11.2014р. приватним нотаріусом за реєстровим номером № 1-,  - є одноосібним власником квартири, що знаходиться за адресою: вул. - буд. -, кв. -.

         Довідкою обласного наркологічного диспансеру від -р. № - та  довідкою  обласної психоневролічної лікарні № - від -р. № - підтверджено, що - не перебуває на обліку у згаданих вище закладах. 

         Актом обстеження житлово-побутових умов проживання сім’ї - від -р. за адресою: с. -Івано-Франківської міської ради, вул. - встановлено, що в помешканні створені належні умови для проживання -.

         У своїх поясненнях - повідомила, що категорично не погоджується з позовними вимогами щодо визначення місця проживання її сина з батьком, так як згідно рішення суду від -р. дітей залишено на проживання з нею. Після розлучення мати ніколи не чинила перешкод у спілкуванні дітей з батьком, і тому  не заперечувала, коли чоловік попросив дати йому дозвіл на виїзд дітей за кордон на відпочинок. Однак, після повернення з відпустки чоловік перестав з нею спілкуватися, а його друг привіз їй лише дочку -, - року народження. - намагалася поговорити з чоловіком, проте результату не було. Протиріччя між сторонами виникали і з приводу школи, у якій би мав навчатися їх син. У кінцевому результаті, батько без згоди матері оформив сина до Івано-Франківської загальноосвітньої  школи № -.

         -. повідомила також, що тимчасово не працює, тому що  доглядає за донькою.

         Відповідно до акта обстеження матеріально-побутових умов проживання від -р. за адресою: м. -, вул. -, буд. -, кв. - - проживає у трикімнатній квартирі разом із дочкою, умови проживання добрі. Згідно свідоцтва про право власності на житло від -р- володіє - частки вказаної вище квартири.

       З інформації від 15.11.2018р. Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № - про участь батька і матері у вихованні - відомо, що «батько -, матеріально утримує та бере активну участь у вихованні сина. Щодня самостійно або спільно з дружиною приводить і забирає дитину зі школи. Цікавиться навчальними успіхами хлопчика. Звертається за порадою до класного керівника, тримає тісний зв'язок з батьківським комітетом.

       З часу зарахування дитини до школи мати - відвідала - в навчальному закладі один раз на перерві між уроками. Її поява виникла в дитини бурхливі емоційні реакції (хлопчик розгубився, почав плакати, зірвався з місця і побіг у протилежний бік від матері до дошки та вчительського столу)». За результатами психодіагностичного обстеження дитини, проведеного практичним психологом школи № - встановлено, що «першим на малюнку учень зобразив себе, другим – тата, наступними – маму - (дружину тата) і зведеного молодшого брата -. У ході бесіди з дитиною було з’ясовано, що саме їх - і вважає членами своєї родини. Біологічну маму під час розмови хлопчик не згадував, на малюнку вона відсутня.

       -. дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. За наслідками розгляду комісія рекомендувала виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради надати Івано-Франківському міському суду висновок щодо визначення місце проживання малолітнього -, - року народження, з батьком -. Також рекомендовано матері - -, з метою вирішення питання щодо її участі у вихованні сина, звернутися з відповідною заявою до органу опіки та піклування м. Івано-Франківська чи суду. Попередити батька щодо неприпустимості створення ним перешкод у реалізації матір’ю свого права на спілкування з дитиною.

        Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 160, 161 Сімейного Кодексу України,  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-), провадження №-) , беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


визначити місце проживання малолітнього -, - року народження з батьком -



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради        Ігор Шевчук




Додаток 7

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо визначення місця проживання малолітніх  -, - року народження, -, -року народження, -, - року народження


               29.11.2018р. до служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернувся -, -року народження, із заявою про визначення місця проживання малолітніх -, - року народження, -, - року народження та -, - року народження. Діти перебувають на обліку  служби у справах дітей з -р. як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах.

         Згідно заочного рішення - районного суду Івано-Франківської області від 05.07.2016р. шлюб між ним та -, який зареєстрований -р. у відділі реєстрації актів цивільного стану Івано-Франківського міського управління, за актовим записом № -, розірвано. Проте питання щодо визначення місця проживання їх малолітніх дітей не вирішено.

           З довідки Територіального комітету мікрорайону - від -р. № -відомо, що - та його  сини -., - та -. проживають за адресою: вул. -, буд. -, кв-.

          Довідкою - сільської ради - району Івано-Франківської області від -. № - підтверджено, що - зареєстрований за адресою: вул. -, -у селі -.

         Листом від -р. № -в служба у справах дітей повідомила матір дітей - про те, що в службі перебуває на розгляді  заява її колишнього чоловіка про визначення місця проживання дітей. - запропоновано надати свої пояснення з приводу даного питання. Станом на -р. відповіді не отримано.

        Комісією в складі працівника служби у справах дітей, фахівця із соціальної роботи, практичного психолога загальноосвітньої школи № 6 було відвідано -р. сім’ю - за місцем проживання. Обстеженням встановлено, що житлово-побутові умови проживання дітей задовільні.

        З інформації Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від -р. № - відомо, що МЦСССДМ надає соціальні послуги за карткою обліку роботи сім’ї -. Батько – - р. н, тимчасово не працює, проходить комісію на роботу у КП «-». Діти навчаються у ЗШ № -. У ході роботи із сім’єю встановлено, що - в липні 2017 року покинула дітей і чоловіка, участі у житті, вихованні та матеріальному забезпеченні їх не бере. Місце перебування жінки невідоме. На даний час догляд за малолітніми дітьми здійснює батько, бабуся по лінії батька - та близька родичка дітей -, яка із сім’єю проживає на одному подвір’ї.

       З характеристик учнів -., -. та -. Івано-Франківської загальноосвітньої школи № - відомо, що вихованням дітей займається батько (телефонує та приходить до школи, спілкується із класними керівниками).

    25.02.2019р. дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. За наслідками розгляду комісія рекомендувала виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради надати висновок щодо визначення місця проживання малолітніх -, - року народження, -, - року народження, -, - року народження з батьком -

        Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 160, 161 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 25.02.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


визначити місце проживання малолітніх -, - року народження, -, - року народження, -, 08.02.2012 року народження, з батьком -.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                        Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.