Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 886 від 01.08.2019р. 
Документ №886 від 01.08.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

05.08.2019



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 01.08.2019р.  № 886
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування



Керуючись статтею 47 Конституції України, п.1 ст.3 Конвенції ООН про права дитини, статтями 19, 141, 145, 146,150, 155, 164, 165, 166, 176, Сімейного Кодексу України, ст.56 Цивільного кодексу України, ч.4 ст.9 та ст.156 Житлового кодексу, статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.18 Закону України «Про охорону дитинства», ч.1 ст.50 Закону України «Про виконавче провадження», ст.13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», пунктами 21, 22 глави 1 розділу ІІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 р. N 52/5, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 28.02.2019 року (справа №––, провадження №––), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 23.07.2019 року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав –– стосовно ––, –– року народження (додаток).

2. Надати дозвіл матері –– без згоди другого з батьків –– на реєстрацію новонародженої дитини, –– року народження, та присвоєння йому прізвища «––» імені «––».

3. Відмовити приватному виконавцю виконавчого округу Івано-Франківської області –– у наданні дозволу на відчуження належної –– квартири за адресою: м.––, вул.––, ––, кв.––, право користування якою мають малолітні ––, –– року народження, та ––, –– року народження, у зв’язку з невідповідністю інтересам дітей та порушенням їх права на користування житлом.

4. Відмовити приватному виконавцю виконавчого округу Івано-Франківської області –– у наданні дозволу на відчуження належної –– квартири за адресою: м.––, вул.––, –, кв.––, право користування якою мають ––, –– року народження, та ––, –– року народження, у зв’язку з невідповідністю інтересам дітей та порушенням їх права на користування житлом.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                Руслан Марцінків




Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

–– стосовно дитини

––, –– року народження.


       У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа №–– за позовом –– до –– про позбавлення батьківських прав стосовно дитини ––, –– року народження.

Ухвалою суду орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено до справи як третю сторону.

Заочним рішенням Івано-Франківського міського суду від –– р. шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а сина –– залишено на проживання з матір’ю .

У позовній заяві позивачка зазначає, що –– фактично з моменту народження сина не підтримував з ним стосунків,  не проявляв до сина батьківського піклування, не надавав матеріальної допомоги на його утримання. Батько хлопчика був засуджений Івано-Франківським міським судом (вирок від ––) за вбивство; відбував покарання у –виправній колонії №–– в с.–– –– району; звільнився з місць позбавлення волі у –– році.

В поясненні службі у справах дітей від –– року –– зазначає, що є матір’ю п’яти дітей, виховує та утримує самостійно від народження по даний час без допомоги їх батьків. Після скоєння –– злочину була змушена змінити місце проживання, знайти іншу роботу та місце навчання дітей без сторонньої допомоги та підтримки. З –– року і по даний час позивачка жодного разу з –– не бачилася, він не листувався з ними та не виявляв жодного інтересу до свого сина. Перешкод батькові у вихованні хлопчика –– не чинила.

Відповідно до довідки Івано-Франківського міського –– –– в Івано-Франківській області від –– року –– не отримувала аліментних платежів з –– в період з –– р. по –– р. 

Згідно з списком справ, призначених до судового розгляду в Івано-Франківському міському суді (суддя ––), –– розглядатиметься цивільна справа за позовом –– до –– про  стягнення аліментів на дитину. Представником позивачки –– до матеріалів справи додано копію розширеної довідки про реєстрацію місця проживання, виданої Центром обслуговування –– (––), відповідно до якої –– та ––, –– року народження, заселені –– року і по –– року зареєстровані за адресою: ––, –, Адміністративний район ––, ––, ––. Павло навчається в середній школі –– з –– року і є учнем –– класу згідно з типом школи навчання та виховання середньої школи.

Відповідно до інформації відділу ювенальної превенції –– в Івано-Франківській області від –– року №–-  –– на території України відсутній, у квітні –– року здійснив перетин кордону України та виїхав до ––.

–– перебуває в шлюбі з ––, громадянином ––, з –– року.

Відповідно до довідки КП «––» від –– року №––  –– зареєстрована у м.–– на вул.––, ––, кв.–– разом зі своїми – дітьми. Згідно з Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно від –– року №–– співвласниками даного житла є – повнолітніх дітей ––: ––,––,––, ––. Однак, на дане помешкання накладено арешт нерухомого майна (згідно з ухвалою судді Івано-Франківського міського суду ––) та заборону вчиняти будь-які дії, спрямовані на оформлення документів, пов’язаних з наданням дозволу –– (––) –– на прибудову житлових та допоміжних приміщень з надбудовою мансардного поверху до кв.–– на вул.––, ––.

Робочою групою з питань контролю за дотриманням прав дитини за місцем проживання підтвердити факт проживання сім’ї –– за вище вказаною адресою не вдалося, оскільки –– року двері в помешкання були зачинені, а сусідка повідомила, що мати з дітьми проживають у –-; –– виїхав у ––.

       Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 28.02.2019 року (справа №––, провадження №––), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 23.07.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав –– стосовно дитини ––, –– року народження.




Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.