Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 1044 від 12.09.2019р. 
Документ №1044 від 12.09.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

16.09.2019



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 12.09.2019р.  № 1044
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись статтею 47 Конституції України, п.1 ст.3 Конвенції ООН про права дитини, статтями 19, 141, 145, 146,150, 155, 160, 161, 164, 165, 166, 171, 173, 176, 177 Сімейного Кодексу України, ст.56 Цивільного кодексу України, ч.4 ст.9 та ч.1 ст.156 Житлового кодексу, статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.18 Закону України «Про охорону дитинства», ст.11. Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», ст.63 Закону України «Про виконавче провадження», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 08.07.2019 року (справа №344/12030/19, провадження №2/344/3468/19), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 30.06.2019 року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно -, - року народження (додаток 1).

2. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно дітей -, - року народження, та -, - року народження (додаток 2).

3. Відмовити Івано-Франківському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області у наданні дозволу на відчуження належної - квартири за адресою: м. -, вул. -, -, к.-, кв.-, право користування якою має неповнолітній -, - року народження, у зв’язку з невідповідністю інтересам дитини та порушенням його права на користування житлом.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова        Руслан Марцінків




Додаток1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно

-, - року народження


     У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом - до -, третя особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, - року народження.

     У своїй позовній заяві - повідомив, що з матір’ю свого сина - в зареєстрованому шлюбі не перебував та не перебуває. Після народження сина його вихованням та утриманням батько займався самостійно. Неодноразові спроби щодо налагодження спілкування сина з матір’ю не дали жодних результатів. Мати категорично відмовлялася спілкуватися з дитиною, мотивуючи тим, що у неї інша сім’я. Натомість - неодноразово надавала нотаріально завірені заяви від -, -., - про те, що не заперечує щодо позбавлення її батьківських прав.

       З метою з’ясування того, чи не відкликалася заява - від - про те, що вона не заперечує щодо позбавлення її батьківських прав, працівниками служби у справах дітей подано відповідний запит до приватного нотаріуса за місцем її складання (м. -).

      У своїх письмових поясненнях - додатково повідомив, що оформлений фізичною особою-підприємцем, тому має змогу фінансово забезпечувати свого сина. Батько також володіє трикімнатною  квартирою (витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно № - від -), одружився (свідоцтво про шлюб серія - № -, видане -.). З теперішньою дружиною -  у його сина - приязні стосунки.  

      З інформації комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № - «-» відомо, що - приводив та забирав з ДНЗ батько – -. Мама - в дошкільний заклад жодного разу не з’являлася.

      Згідно записів лікаря у виписці із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого від - на амбулаторний прийом з дитиною  приходив тато, призначення  лікаря виконував.

     Комісійним обстеженням житлово-побутових умов сім’ї -, яке проводилося  -.  за адресою тимчасового проживання  (вул. -, буд. -, кв. -), встановлено, що у помешканні проживають: -, - та -. В квартирі створені належні умови проживання дитини, хлопець має окрему кімнату, обладнану місцем для сну та відпочинку, базові потреби дитини забезпечені на достатньому рівні. За адресою постійного проживання сім’ї на вул. -, буд. -, кв. - на даний час  проводиться ремонт.

     Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа -, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від - року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав - стосовно -, - року народження.



Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                Ігор Шевчук




Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №____


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав - стосовно дітей -, -року народження, та -,

- року народження


      У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно дітей -, - року народження, та -, - року народження. Ухвалою суду орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено до справи як третю сторону.

     Рішенням Івано-Франківського міського суду від - року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, малолітніх дітей залишено на проживання з матір’ю. Призначено стягнути з - аліменти в користь - на утримання малолітніх дітей в сумі - грн. на кожну дитину до досягнення ними повноліття.

Відповідно до розрахунку із сплати аліментів сума заборгованості по сплаті аліментів станом на - року становить - грн.

Мати з дітьми проживає за адресою: м. Івано-Франківськ, -, -, де створені задовільні умови для проживання дітей, що підтверджується актом обстеження від - року.

У позовній заяві позивачка вказує, що «- уникає зустрічей з дітьми, а вони не сприймають його і не бажають бачити».

У письмових поясненнях від - року мати зазначає, що батько не бере участі у вихованні та утриманні дітей, має заборгованість по сплаті аліментів. Бабуся та дідусь по лінії батька також не цікавляться життям онуків, не відвідують їх за місцем проживання, не вітають з днем народження та іншими святами.

Відповідно до інформації Івано-Франківської ЗШС №- від - року №- -, - року народження, прибула у заклад - року в групу молодшого дошкільного віку і відвідувала заклад до - р. Впродовж даного періоду дівчинку в садок приводила тільки мати, -. Зі слів вихователів групи, усі заходи, які проводилися у школі-садку, батьківські збори відвідувала мати. Оплату за харчування здійснювала вчасно. Батька дитини - вихователі жодного разу не бачили в закладі, з педагогами він не спілкувався, не цікавився донькою, участі у заходах не брав. - емоційно прив’язана до матері, дівчинці комфортно, вона проявляє до неї любов і дуже раділа коли мама приходила до неї.

      Батька дитини, - неодноразово було запрошено в службу у справах дітей рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Його повідомлено про розгляд даної справи, а також запропоновано, у разі неможливості прийти на бесіду особисто, подати письмові пояснення та вагомі, на його погляд, документи у даній справі на адресу служби у справах дітей. Однак жодної інформації від батька дітей не надійшло.

      Відповідно до інформації - сільської ради - району - області від - року № - відомо, що -, - року народження, проживає за місцем реєстрації, а саме: с.-, вул. -, - - району - області, разом із бабусею, матір’ю та її співмешканцем. Постійної роботи не має, в даний час не працює, «компрометуючих даних на нього у виконком сільської ради не поступало».

      Дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини -р. справу слухали у присутності матері дітей -, яка повідомила, що з батьком дітей - не спілкується та телефонний зв'язок не підтримує.  Батько - на засідання комісії не з’явився, хоча про час та дату комісії був повідомлений рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

     Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа -, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від - р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від - року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав - стосовно дітей -, - року народження, та -, - року народження.


Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.