Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 1078 від 19.09.2019р. 
Документ №1078 від 19.09.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.09.2019



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 19.09.2019р.  № 1078
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись статтями 19, 141,150, 155, 164, 165, 166, 171, Сімейного Кодексу України, статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від ___.___._____ року (справа №_______________, провадження №________________), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від __.____._______ року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав _____________________ стосовно ________________, ___.___._____ року народження (додаток).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                        Руслан Марцінків





Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради


Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення

батьківських прав _____________________ стосовно

____________________, __.__._____ року народження


У провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом _____________________ до _________________ про позбавлення батьківських прав стосовно дитини __________________, __.__.____ року народження.

Ухвалою суду орган опіки та піклування міста Івано-Франківська залучено до справи як третю сторону.

Рішенням ________________ суду м.__________ від __.__._____ року шлюб між позивачкою та відповідачем розірвано, а дочку ____ залишено на проживання з матір’ю.

Дівчинка з матір’ю проживають за адресою: ______________, вул.____________, ___, кв.___, де створені задовільні умови для проживання дитини, що підтверджується актом обстеження від __.__._____ року.

Відповідно до довідки, виданої __.__.____ року ФОП ______________, __________ дійсно працює та займає посаду лікаря-рентгенолога. За час перебування на посаді зарекомендувала себе позитивно.

______________ перебуває у шлюбі з _____________  з __.__.__ року

У позовній заяві позивачка вказує, що після розірвання шлюбу та до цього часу відповідач ухилявся від побачень з донькою, жодного разу не відвідував її, не телефонував, не надавав матеріальної допомоги. Впродовж  12- ти років відповідач зустрічався з дитиною декілька разів, при цьому такі зустрічі відбувалися або випадково на вулиці, або з ініціативи позивачки. «Відповідач на мої телефонні дзвінки та на телефонні дзвінки дочки не відповідає». Відповідно до рішення __________________ суду м.___________ від __.__.___ року призначено стягнути з _________ аліменти на утримання малолітньої дочки у розмірі ј  частини всіх видів його доходів, але не менше ніж 30% від прожиткового мінімуму щомісячно.

Відповідно до інформації Івано-Франківського міського відділу ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області від __.__.____ року №_______ сума заборгованості по сплаті аліментів станом на __.__.____ року становить ____,__ грн. В межах виконавчого провадження накладено арешт на все майно боржника. Відомості відносно боржника __________ внесено до Єдиного реєстру боржників та винесено наступні постанови про: 1) тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України; 2) тимчасове обмеження у праві полювання; 3) тимчасове обмеження у праві користування зброєю; 4) тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

       _____________ навчається у ЗОШ №__ з 2017 року. Відповідно до характеристики з навчального закладу від __.__.____ року № ___ дівчинка зарекомендувала себе як учениця з достатнім та високим рівнем знань. Навчанням і вихованням ____ займається мама – ____________. Вона відвідує батьківські збори, постійно підтримує зв’язок з класним керівником, цікавиться навчанням дочки, стосунками з однокласниками. За час навчання дівчинки  у ЗОШ №_ батько, ____________, жодного разу не цікавився успіхами своєї доньки, не відвідував її у школі, не спілкувався  з класним керівником. У 9-му класі на батьківські збори приходив вітчим, який, за словами мами, займається вихованням дочки з 2010 року.

У письмових поясненнях позивачка вказує, що з 2010 року перебуває у шлюбі з ________., який разом з нею займається вихованням і утриманням дочки. Між ними склалися дружні стосунки, ____ називає його батьків бабусею і дідусем, часто відвідує їх під час канікул. З родичами по батьковій лінії дівчинка не підтримує жодних контактів.

У письмових поясненнях __.__.____ року __________ повідомляє, що підтримує рішення матері щодо заявленого позову тому, що ___________ впродовж 10 років не бере участі у її вихованні, матеріальної допомоги не надає ні з власної волі, ні за рішенням суду. Дівчинка повідомляє, що батько  жодного разу не вітав її зі святами. Вона проживає з матір’ю та вітчимом, які займаються її вихованням. « Ми разом проводимо вільний час, їздимо відпочивати, мені купують багато речей та дозволяють заводити тварин». 

Батька дитини, ____________, було запрошено в службу у справах дітей рекомендованим листом з повідомленням про вручення за відомою адресою проживання: ____________, вул.___________, ___, к._, кв.__, однак він не з’явився. Працівниками служби у справах дітей __.__.___ року здійснено виїзд за адресою проживання відповідача, вказаною у позовній заяві: __________, вул._________,__, корп._, кв.__. Двері у помешкання були зачинені, ___________ залишено запрошення в службу у справах дітей __.__.______року на 10.00 год, однак він не з’явився.

Питання про надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав _______________ стосовно ___________, __.__.______ року народження, розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини __.__.____ року, яка рекомендувала виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради надати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ___________ стосовно __________, __ року народження. Служба у справах дітей 02.08.2019 року надіслала ______________ листа з повідомленням про прийняте рішення. Лист повернувся відправнику 06.09.2019 року з долученням довідки ф.20 Укрпошти про причини повернення поштового відправлення (за закінченням терміну зберігання).

Керуючись ст.ст. 19, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою ____________ суду _____________ області від __.__.____ року (справа №_________, провадження №____________), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від __.__.___ року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав ____________ стосовно _________, __.__.___ року народження





Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                                                Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.