Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 1532 від 17.12.2019р. 
Документ №1532 від 17.12.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.12.2019



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 17.12.2019р.  № 1532
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись п.1 ст.3 Конвенції ООН про права дитини, статтями 19, 141, 150, 155, 164, 165, 166, Сімейного Кодексу України, статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 25.07.2019 року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 12.12.2019 року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Надати Рогатинському районному суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно -, - року народження (додаток).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                Руслан Марцінків





Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №___



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно дитини

-, 15.04.2015 року народження.


У провадженні Рогатинського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, - року народження.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від 12.05.2016 року шлюб між - та - розірвано, неповнолітню дитину залишено на проживання з матір’ю.

Хлопчик з матір’ю зареєстровані та проживають за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-, -, корп.-, кв.-. Відповідно до акта обстеження житлово-побутових умов від 11.11.2019 року у помешканні створені належні умови для проживання дитини.

У позовній заяві - зазначає, що фактично шлюбні відносини були припинені після народження сина, відповідач зловживав спиртними напоями, часто виникали суперечки, сварки, він ображав та навіть застосовував фізичну силу. Така поведінка чоловіка призводила до втручання поліції. Весь цей час відповідач життям сина не цікавився, не телефонував, не виявляв бажання спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні.

У письмових поясненнях позивачка зазначає, що впродовж чотирьох років батько не спілкується з сином. Їй не відоме його місце перебування та контактні дані, тільки останнє місце реєстрації: с. - - району Івано-Франківської області. З родичами чоловіка позивачка та хлопчик не спілкуються, вони життям і здоров’ям - не цікавляться. - зазначає, що не зверталася до суду з позовом до - про стягнення аліментів, а добровільно батько не надає коштів на утримання дитини. Позивачка на даний час не працює, отримує державну соціальну допомогу малозабезпеченій сім’ї. Повідомляє, що за час спільного проживання позивач неодноразово наносив їй побої у присутності дитини. - долучила до позовної заяви:

копію висновку  Івано-Франківського МВ УМВС від - року, у якому вказується, що - року у Івано-Франківський МВ УМВС надійшла заява ві про те, що її чоловік - порушував громадський порядок та правила дотримання тиші в під’їзді будинку. В ході перевірки проводилися бесіди з мешканцями будинку, які повідомили, що свідками даної події не були, будь-якого шуму чи криків не чули;

копію догоспітального клінічного протоколу Івано-Франківської МКЛ №1 від 17.06.2015 року, яким у - зафіксовані струс головного мозку, забійні садна обличчя, спини;

копію висновку  Івано-Франківського МВ УМВС від - року, у якому вказується, що 17.06.2015 року у Івано-Франківський МВ УМВС надійшла заява від - у якій вона просить вжити заходів до зятя -, з яким у неї виник конфлікт і він ображав її нецензурною лайкою. Опитаний - пояснив, що його дружина залишила їхнього сина зі своєю матір’ю, а та розпивала спиртні напої. - винесено офіційне попередження про неприпустимість вчинення протиправних дій;

постанову Івано-Франківського МВ УМВС від 22.07.2015 року про закриття кримінального провадження (у зв’язку з мало значимістю) за фактом спричинення тілесних ушкоджень -

- є вихованцем ДНЗ №- «-» Відповідно до інформації дошкільного закладу від 18.06.2019 року № 121 про участь у вихованні  та утриманні - відомо, що дитину в заклад приводить тільки мама, інколи бабуся, хлопчик доглянутий та акуратний. - цікавиться життям дитини, відвідує батьківські збори  та тематичні свята. Максим позитивно відгукується про свою маму та бабусю. Зі слів вихователів групи «-», батько не відвідував батьківські збори  та не цікавився життям дитини.

Відповідно до виписки з медичної амбулаторної карточки дитини від 19.06.2019 року -, - року народження, перебуває на обліку в СП «МДП» у лікаря-педіатра, декларація укладена. Догляд за дитиною здійснює мама, рекомендації лікаря виконує.

Батька дитини - було запрошено в службу у справах дітей за адресою вказаною у позовній заяві рекомендованим листом з повідомлення про вручення: с. - Рогатинського району Івано-Франківської області, вул.-, -, однак, лист  повернувся за закінченням  терміну зберігання.

Відповідно до інформації - селищної ради від _ року № 305 -року народження, дійсно зареєстрований за вищевказаною адресою, однак не проживає на території даного населеного пункту.

Питання про надання висновку розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 20.11.2019 року у присутності матері -. Батько на засідання не з’явився, про причини відсутності не повідомив. За наслідками розгляду комісія постановила відкласти розгляд питання на чергове засідання у зв’язку з відсутністю батька. Рекомендовано матері - надати працівникам служби у справах дітей відомі телефонні контакти батька - або повідомити адресу проживання його рідних. 02.12.2019 року позивачка подала в службу у справах дітей пояснення у якому вказала, що немає контактних даних відповідача, з родичами колишнього чоловіка не спілкується, їхньої адреси проживання не пам’ятає. Повідомити відповідача про розгляд питання органом опіки та піклування та судом особисто не може, поїхати в село до його родичів немає можливості.

Службою у справах дітей повторно було надіслано листа до - селищної ради Рогатинського району Івано-Франківської області щодо повідомлення відповідача та його родичів про розгляд органом опіки та піклування питання про надання висновку щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - щодо сина -, - року народження.

Питання було повторно розглянуте на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 12.12.2019 року у присутності матері. Батько на засідання не з’явися, причин своєї відсутності не повідомив.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 155, 164, 165, 166, Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини, ухвалою Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 25.07.2019 року (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 904 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 12.12.2019 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -, - року народження.



Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                        Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.