Рішення міської ради  "Про надання дозволу на створення будинкового комітету н..."  № 391-34 від 18.12.2019р. 
Документ №391 від 18.12.2019р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про реєстрацію органу самоорганізації населення "Будинковий комітет на вул. Б.Лепкого, 1"
Рішення виконавчого комітету  №117 від 30.01.2020р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.12.2019"Західний кур'єр" 1 03.01.2020



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(34  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 18.12.2019р.  № 391-34
 

Про надання дозволу на створення будинкового комітету на вул.Б.Лепкого 1



Керуючись статтею 140 Конституції України, статтею 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 3, 8, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 24 Закону України «Про органи самоорганізації населення», розглянувши заяву ініціативної групи мешканців житлового будинку про створення будинкового комітету, міська рада


вирішила:


1. Надати дозвіл на створення органу самоорганізації населення та визначити його назву «Будинковий комітет на вул. Б.Лепкого, 1».

2. Визначити, що орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Б.Лепкого, 1» діє в межах території будинку №1 на вул.Б.Лепкого у м.Івано-Франківську.

3.Основними напрямками діяльності органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Б.Лепкого, 1» є:

3.1. Створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції України і законів України.

3.2. Задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг.

3.3. Участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території діяльності органу самоорганізації населення, інших місцевих програм.

4. Надати органу самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул. Б.Лепкого, 1» у межах території його діяльності такі власні повноваження:

4.1. Представляти разом із депутатами Івано-Франківської міської ради інтереси жителів у Івано-Франківській міській раді, місцевих органах виконавчої влади.

4.2. Сприяти додержанню Конституції та законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчих органів, розпоряджень Івано-Франківського міського голови, рішень, прийнятих місцевими референдумами.

4.3. Вносити у встановленому порядку пропозиції до проектів програми соціально-економічного і культурного розвитку, бюджету міста Івано-Франківська.

4.4. Організовувати на добровільних засадах участь населення в заходах щодо охорони навколишнього природного середовища, проведенні робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкової території, обладнанні дитячих та спортивних майданчиків, тощо.

4.5. Організовувати на добровільних засадах участь населення у заходах щодо ремонту приміщень загального користування із дотриманням встановленого законодавством порядку проведення таких робіт.

4.6. Здійснювати контроль за якістю надання громадянам, які мешкають у житловому будинку на території діяльності органу самоорганізації населення, житлово-комунальних послуг та за якістю проведених у житловому будинку ремонтних робіт.

4.7. Надавати допомогу навчальним закладам, закладам та організаціям культури, фізичної культури і спорту у проведенні культурно-освітньої, спортивно-оздоровчої та виховної роботи серед населення, розвитку художньої творчості, фізичної культури і спорту; сприяти збереженню культурної спадщини, традицій народної культури, охороні пам’яток історії та культури, впровадженню в побут нових обрядів.

4.8. Організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вносити пропозиції з цих питань до Івано-Франківської міської ради.

4.9. Надавати необхідну допомогу органам пожежного нагляду в здійсненні ними протипожежних заходів, організовувати вивчення населенням правил пожежної безпеки, брати участь у здійсненні громадського контролю за додержанням вимог пожежної безпеки.

4.10. Сприяти відповідно до законодавства правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку.

4.11. Розглядати звернення громадян, вести прийом громадян.

4.12. Вести облік громадян за віком, місцем роботи чи навчання, які мешкають у межах території діяльності органу самоорганізації населення.

4.13. Сприяти депутатам Івано-Франківської міської ради в організації зустрічей з виборцями, прийому громадян і проведенні іншої роботи з мешканцями.

4.14. Інформувати громадян про діяльність органу самоорганізації населення, організовувати обговорення проектів його рішень з найважливіших питань.

5. Орган самоорганізації населення «Будинковий комітет на вул.Б.Лепкого, 1» набуває власних повноважень після його реєстрації у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради в порядку, встановленому статтею 13 Закону України «Про органи самоорганізації населення», та з дня його державної реєстрації в порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

6. Секретаріату міської ради (Н.Карабин) опублікувати дане рішення в газеті «Західний кур’єр» та оприлюднити на офіційному веб-сайті Івано-Франківської міської ради.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради І.Шевчука.





Міський голова                                                        Руслан  Марцінків






2011-2024 © Всі права застережено.