Рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 158 від 13.02.2020р. 
Документ №158 від 13.02.2020р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради
Рішення виконавчого комітету  №940 від 05.09.2018р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.02.2020



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 13.02.2020р.  № 158
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини»,  рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою Івано-Франківського  міського суду від -,-, (справа № -,-, провадження №-,-,), ухвалою Івано-Франківського міського суду від  -,-, року (справа №-,-, провадження №-,-,) беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від -,-, року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1.Встановити такий порядок участі батькові -,-,  у вихованні -,-, -, -, року народження: п’ятниця з -,-,-. .; вихідні дні - _._._..

2. Надати Івано-Франківському міському суду висновок про встановлення порядку участі  -,-,-, у вихованні -,-,-, -,-, року народження (додаток).

3.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                        Руслан Марцінків










Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

про встановлення порядку участі

-,-,-, у вихованні -,-,-, -,-, року народження.


      У провадженні -,-,  міського суду -,-, області перебуває справа за позовом -, -, -,   до -,-,-, про усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною батьком, який проживає окремо від неї. Ухвалою -,-,-, міського суду орган опіки та піклування м.-,-,-, зобов’язано надати письмовий висновок  у справі.

        Батьки дитини розлучені. Відповідно до рішення -,-,-, міського суду від -,-,-, року дитину залишено на проживання з матір’ю. -,-, року органом опіки та піклування м.-,-,-, батькові -,-,-,  встановлено такий порядок участі у вихованні та спілкуванні з його малолітньою дочкою -,-,-, -,-, року народження: -, та -, субота місяця з -,год. до -, год., -, та -,  неділя місяця з -, год. до -, год. у присутності матері дитини.

      Згідно акта обстеження умов проживання від -,-, року, складеного працівниками служби у справах спільно з інспекторами КНП «Муніципальна варта» відомо, що -, -, проживає за адресою: м.-, вул. -, -, -, де створені задовільні житлово-побутові умови проживання. Відповідно до довідки №-, -, від -, -,  року  про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб за даними Муніципального реєстру м.-, -, -,  зареєстрований за вищевказаною адресою.

       Відповідно до позовної заяви, відомо, що -, -, створює перешкоди -, -, -,   у вихованні доньки -, . Зі слів -, -, він весь час намагається налагодити нормальний зв'язок з дитиною, приймати участь у її вихованні, утриманні розвитку її здібностей та забезпечувати всім необхідним. Батько дитини вказує, що -, -,  ігнорує рішення  органу опіки та піклування м.-,   від -, -, -,  року №-, -, .

      У своєму письмовому поясненні від -,-, року  -,-,-, повідомляє що постійно проживає у кв. №-, -,  по вул. -, -, -, в м. -, -, , алкоголем не зловживає, офіційно не працює, однак займається ремонтними роботами. Зазначає, що утримувати доньку має змогу. З його слів відомо, що  «…через те,  що -, -,  не дозволяє спілкуватися з донькою перестав сплачувати аліменти. Останній раз перерахував -, -,  гривень -, -, року, в день народження доньки. Побачитися не зміг через небажання її матері. Заборгованість з аліментів готовий погасити… -, -,  на мої телефонні дзвінки не відповідає».  

     Відповідно до позовних вимог просить  встановити такий порядок участі у вихованні доньки -, -,:

1. До досягнення -, -, -,  річного віку:

  • шляхом побачень -,  та -,  суботи або неділі -,  місяця (тобто -, -,  на місяць), за попередньою домовленістю з матір’ю, з -, год. до -,  год. без присутності матері, не порушуючи режиму дня дитини, з обов’язковим поверненням до місця постійного її проживання;

2. З досягненням -, -, -, -, -річного віку:

- шляхом тривалих побачень -, та -,  суботи і неділі кожного місяця з -, -,  год. суботи до -, -, год. неділі, без присутності матері, за місцем проживання -, -, -, по вул. -, -, , кв.-,  у м.-, -,  з обов’язковим поверненням дитини до місця її постійного проживання, не порушуючи режиму дня дитини.

3. Шляхом побачень -,  на тиждень (з -,  по -, ) з -,  год. по -,  год., за попередньою домовленістю із матір’ю, не порушуючи режиму дня дитини.

4. Кожного року в день народження доньки в зручний для матері час протягом чотирьох годин, без присутності матері, за попередньою домовленістю з матір’ю.

5. Після досягнення шестирічного віку шляхом спілкування та спільного відпочинку з донькою протягом зимових, весняних, літніх та осінніх канікул, у рівних частках з матір’ю, за попередньою домовленістю між собою батьків щодо конкретної дати початку побачень з донькою за місцем проживання -, -,  по вул. -, -, , кв.-,  у м.-, -, , або в місцях відпочинку, без присутності матері, з обов’язковим поверненням доньки до місця її постійного проживання.

       У своєму письмовому поясненні від -, -, року -, -, -,  повідомляє, що разом  з  донькою  проживає за адресою:  с.-,  -, -,  міської ради, вул. -, -,  -,  кв.-, -, . З її слів працює. Мати повідомляє, що не чинила перешкод у зустрічах з донькою. Жінка вказує, що з часу прийняття рішення органом опіки та піклування м.-, -,  про встановлення порядку участі у вихованні доньки -, -,  його не виконував. -, -,  наголошує, що « .. ніякої участі у вихованні дитини -, -,  не бере, взагалі не піклується про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Не цікавиться справами -, -,  у ДНЗ №-,  «-, »». -,  звертає увагу на те, що дитина відвідує різні гуртки, однак батько жодного разу не виявив бажання відвести дитину на заняття, не був присутній на її виступах. З її слів відомо, що -, -,  не вітає -,-, з днем народження, не купляє дитині ліків, продуктів харчування, іграшок, одягу і т.д. Також ухиляється від сплати аліментних платежів призначених -,- міським судом на утримання дитини. -, -,  наголошує, що батько дівчинки зловживає алкоголем, тому вона наполягає на побаченнях  у її присутності. Жінка зазначає,  що дівчинка часто хворіє, лікарем дівчинці рекомендоване відповідне лікування і догляд  (ГРВІ, гострий бронхіт, інфекція сечових шляхів), чого не зможе забезпечити -, -,  і який жодного разу не відвідав дівчинки коли вона була хвора.

       -, -,  просить встановити спосіб участі -, -,  у вихованні дитини шляхом побачень у її присутності за адресою проживання -, -,  у с.-, -, , вул.-,  -, кв.-,  не порушуючи режиму дня дитини.

              Згідно з актом обстеження умов проживання від -, -, -, року, складеного працівниками служби у справах дітей спільно з інспекторами КНП  «Муніципальна варта» за адресою: с. -,-, -, -,  міської ради, вул. -, -,  кв.-,  є задовільні: дитина має місце для сну та  навчання, особисті речі та іграшки. 

         Згідно з інформацією -, -,  ДНЗ №-,  «-, » від -, -,  року № -,   відомо, що за час перебування дівчинки в закладі вихованням  дитини, зі слів вихователів, займається мама, а батько дитини у дошкільний заклад не приходив. -. -,  приймає активну участь у забезпеченні освітнього процесу, цікавиться успіхами та досягненнями доньки, відвідує батьківські збори, свята, інші заходи. Рівень міжособистісних відносин дівчинки в сімейному середовищі вивчався практичним психологом закладу за методиками Рене Жиля, «Малюнок сім’ї», «Кольоровий тест відносин».

Результати за методикою Рене Жиля вказують на тепле ставлення дитини до мами, емоційну прив’язаність, відношення ж до батька носить формальний характер – немає близьких емоційних зв’язків. Ставлення до батьків, як сімейної пари дівчинкою не визначене. Проєктивна методика «Малюнок сім’ї» вказує на емоційну близькість мами та дитини. Ймовірно, мама найбільше часу приділяє дитині, тому спілкування з нею є емоційно приємним. Роз’єднаність членів сім’ї на малюнку вказує на низький рівень емоційного зв’язку в родині. Результати  методики «Кольоровий тест відносин»  вказують, що ставлення до батьків та самої себе є наступними: мама асоціюється з жовтим кольором - активний, відкритий, товариський, веселий; батько з синім- сумлінний, спокійний, дещо холодний; а сама дівчинка з зеленим - самостійний, наполегливий, іноді впертий, напружений.

          Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини»,  рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради»,  ухвалою -, -,   міського суду від -, -,  року (справа №-, -,  провадження №-, -,), ухвалою -, -,  міського суду від  -,  року (справа № -, -,-, провадження №-, -, -, ) беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від -. -,  року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі  батькові -, -,    у вихованні  -, -, -,  -. -, -,  року народження: -,  та -,  субота місяця з -,  год. до -,  год., -,  та -,  неділя місяця з -, -,  год. до -,  год.; день народження дитини, зимові, весняні, літні, осінні канікули – за домовленістю з матір’ю дитини.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                        Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.