Рішення міської ради  "Про внесення змін до Положення про оренду земельних діл..."  № 214-6 від 08.07.2016р. 
Документ №214 від 08.07.2016р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську
Рішення міської ради  №1446 від 19.06.2014р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін до Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську
Рішення міської ради  №1506 від 28.08.2014р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін в Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 45 сесії міської ради від 19.06.2014 року № 1446-45
Рішення міської ради  №41 від 28.01.2016р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін в додаток 4 до Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську,затвердженого рішенням 45 сесії міської ради від 19.06.2014 року № 1446-45
Рішення міської ради  №80 від 11.03.2016р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань
Рішення міської ради  №365 від 20.01.2017р. Чинний
Рішення міської ради  Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань
Рішення міської ради  №188 від 20.06.2017р. Чинний

 
Історія документа

01.01.2020p. - Втрата чинності

 
Публікації документа

12.07.2016



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(6  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 08.07.2016р.  № 214-6
 

Про внесення змін до Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську


З метою створення умов для ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування територіальної громади міста в галузі земельних відносин, створення належних умов для розвитку підприємницької діяльності суб`єктам господарювання, керуючись Земельним кодексом України, Податковим кодексом України,  законами України "Про оренду землі", "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", ст.ст. 26, 33,59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада


вирішила:


  1. Внести зміни до Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м. Івано-Франківську:
    1. Пункт 7.1 викласти в наступній редакції:

«3абезпечення оформлення проектів договорів оренди (суборенди) землі, додаткових угод до договорів оренди землі покладається на Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради (далі - Департамент), згідно форм щодо додаються до даного Положення».

    1. Пункт 7.3  викласти в наступній редакції:

«Підготовка проекту договору оренди (суборенди) землі, додаткової угоди до договорів оренди землі фізичним та юридичним особам  проводиться Департаментом».

    1. Пункт 7.12  викласти в наступній редакції:

«Договір оренди землі, підписаний міським головою, орендар надає до органу реєстрації -  для проведення  державної реєстрації права оренди земельної ділянки». 

    1. Пункт 8.2 доповнити наступним абзацом:

«Розрахунок розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності, що є невід’ємною складовою угоди, підписується відповідальним працівником Департаменту та орендарем (суборендарем).

    1.        Пункт 8.5  викласти в наступній редакції:

  «Річна орендна плата за користування земельними ділянками розраховується з  врахуванням виду використання, в залежності від виду економічної діяльності, відповідно до річних ставок орендної плати, які становлять 3% від нормативної грошової оцінки землі міста, крім випадків, наведених в додатку 4 даного Положення».

1.6. Пункт 11.13  викласти в наступній редакції:

«Підписану міським головою додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки, орендар надає до органу реєстрації -  для проведення  державної реєстрації  змін до умов права оренди земельної ділянки».

    1. Пункт 12.8  викласти в наступній редакції:

«За наявності підтвердження порушень законодавства, вказаних в п. 12.6. (згідно матеріалів обстеження земельної ділянки спеціалістами відповідного структурного підрозділу виконавчого комітету Івано-Франківської  міської  ради, довідки з ДПІ м. Івано-Франківська про наявність заборгованості по платі за оренду землі), Департамент  готує проект рішення міської ради для розгляду на черговій сесії».

1.8. Пункт 12.11  викласти в наступній редакції:

«У разі розірвання або закінчення терміну дії договору оренди та відсутності бажання у орендаря поновлювати його дію повернення земельної ділянки від орендаря до орендодавця здійснюється на підставі заяви та представлення необхідних документів, а саме: матеріалів обстеження земельної ділянки спеціалістами відповідного структурного підрозділу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, довідки з ДПІ м. Івано-Франківська про наявність (відсутність) заборгованості по платі за оренду землі».

       2.Експертно-аналітичному відділу (Т. Ірчак) опублікувати дане рішення в газеті "Західний кур’єр".

       3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського О. Кайду та постійну депутатську комісію з питань містобудування та  земельних відносин (В. Яблонь).



Міський голова                Руслан Марцінків



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.