Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 202-10 від 04.06.2021р. 
Документ №202 від 04.06.2021р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

08.06.2021



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(10  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 04.06.2021р.  № 202-10
 

Про звернення

Івано-Франківської міської ради





Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Прем`єр-міністра України, Міністра освіти та науки України щодо передачі в комунальну власність закладів професійно-технічної освіти міста Івано-Франківська (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлову) направити дане звернення до Прем`єр-міністра України, Міністра освіти та науки України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради В.Синишина.




Міський голова                                                                  Руслан Марцінків








Прем`єр-міністру України

Денису Шмигалю


Міністру освіти та науки України

Сергію Шкарлету


Звернення щодо передачі  в комунальну власність

закладів професійно-технічної освіти міста Івано-Франківська


Ми, депутати Івано-Франківської міської ради сьомого скликання, звертаємося до Вас з приводу вирішення питання передачі  в комунальну власність заклади професійно-технічної освіти м. Івано-Франківськ.

На території міста Івано-Франківська знаходяться наступні професійно-технічні навчальні заклади:

  • Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей;
  • Івано-Франківський професійний будівельний ліцей;
  • Вище художнє училище № 3 м. Івано-Франківська;
  • Івано-Франківське вище професійне училище сервісного обслуговування техніки;
  • Вище професійне училище № 13 м. Івано-Франківська;
  • Вище професійне училище №21 м. Івано-Франківська;
  • Центр професійно технічної освіти №1 м. Івано-Франківська;
  • Івано-Франківський професійний ліцей автомобільного транспорту і будівництва.

З метою реформуванням системи  професійної освіти статтею 27 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» встановлено, що видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах та інших навчальних закладах, розташованих у містах обласного значення, плануються з 2016 року у відповідних бюджетах міст обласного значення, а на інших територіях - у відповідних обласних бюджетах та бюджеті міста Києва. Кабінету Міністрів України доручено забезпечити передачу з державної власності у комунальну власність відповідних установ, закладів та організацій. В тім на жаль нормативно правові суперечності не дозволяють фінансувати діяльність закладів профтехосвіти в повному обсязі, зокрема в частині  капітальних витрат.

При цьому саме оновлення і модернізація матеріально-технічної бази ЗПТО, приведення її у відповідність до стандартів європейської професійної освіти та вимог роботодавців, формування в училищах сучасного і результативного освітнього  простору є тим чинником, який здатний підняти підготовку кадрів робітничих професій на якісно новий рівень , досягти попиту на ринку праці.

В зв’язку з вищенаведеним та з метою належного фінансування закладів професійно-технічної освіти м. Івано-Франківська. Івано-Франківська  міська рада просить  позитивно вирішити питання передачі функцій оперативного управління даними установами та безоплатної передачі з державної власності у власність територіальної громади міста Івано-Франківська  майна, яке обліковується на балансі Івано-Франківського професійно політехнічного ліцею, Івано-Франківського професійний будівельного ліцею, Вищого художнього училища № 3 м. Івано-Франківська, Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки, Вищого професійного училища № 13 м. Івано-Франківська, Вищого професійного училища №21 м. Івано-Франківська, Центру професійно-технічної освіти №1 м. Івано-Франківська, Івано-Франківського професійного ліцею автомобільного транспорту і будівництва.

При позитивному вирішенні питання щодо передачі з державної власності у власність територіальної громади міста Івано-Франківська нерухомого та рухомого майна, яке обліковується на балансі професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківська  міська рада віднайде можливість фінансування  закладів профтехосвіти, проведення капітальних ремонтів цих об’єктів та забезпечення їх роботи на благо громади міста. Висловлюємо надію, що Ви з розумінням поставитеся до вирішення цього питання в інтересах жителів міста Івано-Франківська.



Звернення схвалено

на пленарному засіданні

позачергової 10-ї сесії

Івано-Франківської міської ради

04.06.2021 року




2011-2024 © Всі права застережено.