Розпорядження міського голови  "Про результати державного фінансового аудиту бюджету Ів..."  № 587-р від 13.12.2021р. 
Документ №587-р від 13.12.2021р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.12.2021



УКРАЇНА
 
МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
від 13.12.2021р.  № 587-р
 


Про результати державного фінансового аудиту бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади



Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області проведено державний фінансовий аудит бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади (бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади, бюджету міста Івано-Франківськ) за період з 01 січня 2018 року по 31 березня 2021 року.

Аудитом встановлено, що планові показники дохідної частини з урахуванням офіційних трансфертів щороку недовиконувалися, зокрема, у 2018 році - на 6,6 %, в 2019 – на 6,6 %, в 2020 році на 14,1%, а за І квартал 2021 року виконання склало на рівні 22,4 % - річного плану та 98,6 % плану на І квартал 2021 року. Планові показники видаткової частини бюджету міста (територіальної громади) виконано у 2018 році - на 85,6 %, в 2019 році – на 77,9 %, в 2020 році – на 79,1 %.

Аудиторське дослідження засвідчило, що бюджет Івано-Франківської міської територіальної громади має резерви для збільшення доходів, використання яких дозволить зміцнити матеріальну і фінансову основу територіальної громади та забезпечити надання на належному рівні соціальних послуг жителям громади.

Аудиторським дослідженням виявлено окремі чинники, які, на думку аудиторів, не сприяють максимальному залученню до бюджету міської територіальної громади усіх наявних фінансових ресурсів, додаткових джерел доходів, ефективному використанню комунального майна, земельних ресурсів та бюджетних коштів.

Окрім того, за результатами дослідження встановлено, що міською радою не створено комплексної системи внутрішнього контролю, а функціонують окремі його елементи, що і стало однією з головних причин неякісного та неефективного виконання завдань і функцій.

За результатами опрацювання аудиторського звіту, проведеного аудиторського дослідження з метою підвищення ефективності формування і використання фінансової та ресурсної баз бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади:


  1. Інформацію аудиторського звіту за результатами державного фінансового аудиту бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади (бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади, бюджету міста Івано-Франківськ) за період з 01.01.2018 по 31.03.2021 року взяти до відома.
  2. Фінансовому управлінню Івано-Франківської міської ради (Г. Яцків) організувати роботу щодо реалізації рекомендацій та пропозицій наданих під час аудиторського дослідження.
  3. Керівникам виконавчих органів міської ради детально проаналізувати виявлені під час аудиторського дослідження порушення та здійснити заходи щодо усунення зауважень і недопущення їх у майбутньому, покращення фінансово-бюджетної дисципліни, джерел наповнення дохідної частини бюджету та оптимізації видаткової частини, з прийняттям відповідних розпорядчих документів, забезпечити контроль за їх виконанням.
  4. Контроль за виконанням даного розпоряджання покласти на першого заступника міського голови В. Сусаніну та заступників міського голови, відповідно до розподілу посадових обов’язків.



Перший заступник міського голови                                        Вікторія СУСАНІНА



2011-2024 © Всі права застережено.