Рішення виконавчого комітету  "Про поповнення прийомної сім'ї та влаштування на вихова..."  № 1762 від 22.12.2021р. 
Документ №1762 від 22.12.2021р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.12.2021



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 22.12.2021р.  № 1762
м.Івано-Франківськ
 


Про поповнення прийомної сім’ї та влаштування на виховання і спільне проживання дітей


Керуючись ст.ст. 25, 34, 53, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» зі змінами та доповненнями, наказами Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України від 01.06.2012р. №329/409/652/502 «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу», та Міністерства соціальної політики України від 19.09.2017 р. № 1485 «Про затвержённое Порядку взаємодобору сім’ї та дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», на подставы заяви ____ та ___ від 14.12.2021 року,  рекомендацій комісії з питань захисту прав дитини від 15.12.2021 року, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

  1. Поповнити прийомну сім’ю ____ , ___ року народження, та_____, року народження, які проживають за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. ___, ___, кв.___. 
  2. Влаштувати з 28.12.2021 року на виховання і спільне проживання в прийомну сім’ю _____ та ____ дитину-сироту____, ___ року народження, та дитину, позбавлену батьківського піклування, ____ , ___ року народження, які перебувають в Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (В. Серденько). 

3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток малолітніх дітей____, ___ року народження, та____, ____ року народження, на прийомних батьків ____та ____ відповідно до пункту 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 565 зі змінами та доповненнями.

4. Зобов’язати прийомних батьків ____та ____ зберегти за дітьми____, ____ року народження, та______ , ________, право користування житлом за адресою: с. ___ Івано-Франківського району, Івано-Франківської області,  вул._____, ___ до досягнення ними повноліття.

       5. Службі у справах дітей (І. Рохман):

5.1. Підготувати проєкт договору про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

5.2. Забезпечити передачу прийомним батькам пакету документів на дітей, які влаштовані у прийомну сім’ю.

5.3. Забезпечити здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дитини у прийомній сім’ї.

5.4. Готувати щорічно до 01 січня загальний звіт про стан виховання, утримання та розвитку дітей у прийомній сім’ї.

6. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л. Дикун):

6.1. Забезпечити постійне соціальне супроводження прийомної сім’ї, яке передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

6.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей, соціального супроводження прийомної сім’ї.

6.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї і надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про виконання плану соціального супроводу дитини у прийомної сім’ї. 

7. Департаменту соціальної політики (В. Семанюк):

7.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення одному з прийомних батьків у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

7.2. До 20 числа кожного місяця здійснювати передбачені державним бюджетом виплати на дітей та грошового забезпечення прийомним батькам.

7.3. Надавати Службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини непризначення, невиплати соціальної допомоги та грошового забезпечення одному з прийомних батьків.


8. Управлінню охорони здоров’я (М. Бойко):

8.1. Визначити відповідальних медичних працівників, що будуть здійснювати спостереження за здоров’ям дітей та розроблятимуть конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами проживання дітей.

8.2. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

8.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здоров’я дітей у прийомній сім’ї і надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про стан здоров’я дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

9. Департаменту освіти та науки (І. Максимчук):

9.1. Забезпечити право дітей на здобуття повної загальної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

9.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей.

9.3. Щорічно до 01 січня надавати Службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомних батьків у вихованні дітей.

10. Департаменту молодіжної політики та спорту (В. Матешко) забезпечити дітей пільговим оздоровленням.

11. Начальнику Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області (П. Міровський):

11.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у прийомній сім’ї.

11.2. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан захисту прав і законних інтересів дітей у прийомній сім’ї, надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей і прийомних батьків, про проведення профілактичних заходів.

12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О. Левицького.



Перший заступник міського голови                                                Вікторія СУСАНІНА



2011-2024 © Всі права застережено.