Рішення виконавчого комітету  "Про поповнення прийомної сім'ї та влаштування на вихова..."  № 1799 від 29.12.2021р. 
Документ №1799 від 29.12.2021р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про виведення з прийомної сім'ї дитини, позбавленої батьківського піклування
Рішення виконавчого комітету  №213 від 21.02.2022р. Чинний

 
Історія документа

21.02.2022p. - Втрата чинності

 
Публікації документа

02.01.2022



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 29.12.2021р.  № 1799
м.Івано-Франківськ
 


Про поповнення прийомної сім’ї та влаштування на виховання і спільне проживання дитини


Керуючись ст.ст. 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» зі змінами та доповненнями, наказами Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України від 01.06.2012 р. №329/409/652/502 «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу», та Міністерства соціальної політики України від 19.09.2017 р. № 1485 «Про затвердження Порядку взаємодобору сім’ї та дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», на підставі заяв _____ від 16.11.2021 року та ____ від 20.12.2021 року, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


  1. Поповнити прийомну сім’ю_____, ___ року народження, яка проживає за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.____, ___, кв.___.

2. Влаштувати з 30.12.2021 року на виховання і спільне проживання в прийомну сім’ю _____ дитину, позбавлену батьківського піклування, ____, ___ року народження, яка перебуває в  Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (В. Серденько). 

3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дитини, позбавленої батьківського піклування, ____, ___ року народження, на прийомну матір ____ відповідно до пункту 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 565 зі змінами та доповненнями.


4. Службі у справах дітей (І. Рохман):

4.1. Підготувати проєкт договору про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

4.2. Забезпечити передачу прийомній матері пакету документів на дитину, яка влаштована у прийомну сім’ю.

4.3. Забезпечити здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дитини у прийомній сім’ї.

4.4. Готувати щорічно до 01 січня загальний звіт про стан виховання, утримання та розвитку дитини у прийомній сім’ї.


5. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л. Дикун):

5.1. Забезпечити постійне соціальне супроводження прийомної сім’ї, яке передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

5.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дитини, соціального супроводження прийомної сім’ї.

5.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї і надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про виконання плану соціального супроводу дитини у прийомної сім’ї. 


6. Департаменту соціальної політики (В.Семанюк):

6.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2. До 20 числа кожного місяця здійснювати передбачені державним бюджетом виплати на дитину та грошового забезпечення прийомній матері.

6.3 Надавати Службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини непризначення, невиплати соціальної допомоги та грошового забезпечення прийомній матері.


7. Управлінню охорони здоров’я (М.Бойко):

7.1. Визначити відповідальних медичних працівників, що будуть здійснювати спостереження за здоров’ям дитини та розроблятимуть конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами проживання дитини.

7.2. Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

7.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здоров’я дитини у прийомній сім’ї і надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про стан здоров’я дитини, дотримання прийомною мамою рекомендацій лікаря. 


8. Департаменту освіти та науки (І. Максимчук):

8.1. Забезпечити право дитини на здобуття повної загальної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

8.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дитини.

8.3. Щорічно до 01 січня надавати Службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дитини, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомної матері у вихованні дитини.


9. Департаменту молодіжної політики та спорту (В. Матешко) забезпечити дитину пільговим оздоровленням.


10. Начальнику Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області (П. Міровський):

10.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дитини у прийомній сім’ї.

10.2. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан захисту прав і законних інтересів дитини у прийомній сім’ї, надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини і прийомної матері, про проведення профілактичних заходів.

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О. Левицького.




Міський голова                                                                        Руслан МАРЦІНКІВ



2011-2024 © Всі права застережено.