Рішення міської ради  "Про надання згоди комунальному підприємству "Електроавт..."  № 338-9 від 22.12.2016р. 


 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(9  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 22.12.2016р.  № 338-9
 

Про надання згоди комунальному підприємству «Електроавтотранс» Івано-Франківської міської ради на укладення кредитного договору з Європейським банком реконструкції та розвитку під гарантію Івано-Франківської міської ради



З метою реалізації проекту «Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківськ», відповідно до статей 17, 18, 74 Бюджетного Кодексу України, статей 26, 60, 70, ч. І статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 року № 541 «Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій», Івано-Франківська міська рада


вирішила:

  1. Надати згоду комунальному підприємству «Електроавтотранс» (надалі – «Позичальник»), що знаходиться за адресою вулиця Тролейбусна, 40, Івано-Франківськ, 76008, Україна, на укладення кредитного договору (надалі – «Договір») з Європейським банком реконструкції та розвитку (надалі – «Банк») під гарантію Івано-Франківської  міської  ради (надалі – «Гарант»), згідно з наведеними нижче істотними умовами:
    1. Інвестиційний проект, для реалізації якого залучається кредит під місцеву гарантію – «Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківськ».
    2. Обсяг та валюта кредиту: 8000 000 (вісім мільйонів) євро.
    3. Строк кредиту: 13 років, упродовж яких кредит має бути погашений  20-ма рівними платежами кожні шість місяців після завершення Періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.
    4. Відсоткова ставка за користування залученими коштами: 6- місячна ставка Euribor + Маржа.
    5. Маржа: 7,00% на рік, з можливістю зниження в залежності від кредитного рейтингу Міста, та досягнення Позичальником показників тарифів та фінансових коефіцієнтів, що задовільняють Банк, але не нижче від 4,00%.
    6. Сплата відсотків за користування кредитом здійснюється кожні шість місяців у строки та разом з платежами з погашення кредиту згідно з умовами, встановленими Договором між Позичальником та Банком. 
    7. Відповідно до умов Договору кредит надається без майнового або іншого забезпечення.
    8. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитом здійснюється за рахунок коштів Позичальника.


  1. Надати Банку місцеву гарантію з метою гарантування виконання зобов’язань КП «Електроавтотранс» як Позичальника відповідно до Договору, укладеного на умовах, визначених в пункті 1 цього рішення, з Банком на наступних умовах:

2.1 Форма надання місцевої гарантії: укладення між Гарантом та Банком договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту (надалі – Договір Гарантії).

2.2 Строк надання гарантії: на період дії Договору, укладеного між Позичальником та Банком, що становить 13 років.

2.3 Надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань Позичальника за Договором про погашення заборгованості Позичальника перед Гарантом не передбачається.


  1. Встановити розмір плати за надання гарантії: 1 (одна) гривня у місяць на весь термін дії укладеного договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту.


  1. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Івано-Франківської міської  ради  щорічно  протягом строку дії Договору Гарантії передбачати в міському бюджеті м. Івано-Франківська кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань за Договором Гарантії.


  1. Надати дозвіл комунальному підприємству «Електроавтотранс» на укладення з Європейським банком реконструкції та розвитку Договору Гранту для отримання гранту  у розмірі 1 000 000 (один мільйон) євро від Спеціального фонду акціонерів ЄБРР («SSF») на інвестицію за проектом «Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківськ».


  1. Доручити міському голові міста Івано-Франківська Р. Марцінківу від імені Івано-Франківської міської ради укласти з Європейським банком реконструкції та розвитку Договір Гарантії на умовах, викладених в даному рішенні та Договір Гранту.


  1. Доручити Директору комунального підприємства «Електроавтотранс» В. Голутяку укласти з Європейським банком реконструкції та розвитку Договір на умовах, викладених в п.1 цього рішення та Договір гранту.


  1. Доручити  фінансовому управлінню виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (В. Сусаніна) та комунальному підприємству «Електроавтотранс» укласти договір про погашення заборгованості комунального підприємства «Електроавтотранс» перед Івано-Франківською міською радою за виконання гарантійних зобов’язань.


  1. Дане рішення набуває чинності відповідно до законодавства за винятком пунктів 2, 6 рішення, які набувають чинності з моменту схвалення Міністерством фінансів України рішення про погодження обсягу та умов надання місцевої гарантії Івано-Франківською міською радою. 


10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови М. Вітенка та постійну депутатську комісію з питань планування фінансів, цін та бюджету (Р.Онуфріїв).




Міський голова                                                        Руслан  Марцінків



2011-2024 © Всі права застережено.