Рішення міської ради  "Про викуп земельної ділянки для суспільних потреб ..."  № 163-29 від 09.09.2022р. 
Документ №163 від 09.09.2022р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

13.09.2022



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(29  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 09.09.2022р.  № 163-29
 

Про викуп земельної ділянки для суспільних потреб


 Відповідно до статтей 146, 151 Земельного кодексу України,  пункту        34 частини 1 статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності», враховуючи клопотання Департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради від 05.08.2022 року №120/23-11, у зв’язку з необхідністю вжиття невідкладних та дієвих заходів щодо своєчасного та належного поховання загиблих воїнів, суспільною потребою з розширення території існуючого кладовища, міська рада 

вирішила :


  1. Викупити земельну ділянку для суспільних потреб з кадастровим номером 2625888301:01:002:1042, площею 0,7055 га та цільовим призначенням   03.07. Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що розташована за адресою: село Чукалівка, Івано-Франківська міська територіальна громада та належить на праві приватної власності Закусовичу Івану Васильовичу.

Орієнтовна викупна ціна 4 496 000 грн. (чотири мільйони чотириста дев’яносто шість тисяч гривень).

2. Департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради  (Т.Полатайко) спільно з Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради (М.Вітенко):

2.1. Протягом 5-ти днів з дати прийняття цього рішення надіслати власнику письмове повідомлення про викуп земельної ділянки, зазначеної в пункті 1. В письмовому повідомленні зазначити інформацію, визначену частиною 5 статті 10 Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

2.2. У разі надання власником земельної ділянки, що зазначений в пункті 1,  згоди на проведення переговорів щодо умов викупу, запропонувати власнику замість викупної ціни земельної ділянки іншу земельну ділянку.

2.3. Представляти інтереси Івано-Франківської міської ради при проведенні переговорів щодо викупної ціни, строків, укладання договорів, інших умов викупу, а також вчиняти інші дії, що прямо передбачені чинним законодавством України для здійснення викупу.

2.4. Для визначення вартості земельних ділянок, забезпечити проведення експертної грошової оцінки, у порядку, визначеному чинним законодавством та подати на затвердження міської ради розмір викупної ціни. 

3. Фінансування витрат, пов’язаних з виконанням цього рішення, здійснити за рахунок коштів місцевого бюджету.

Фінансовому управлінню Івано-Франківської міської ради (Г.Яцків) передбачити в бюджеті Івано-Франківської міської територіальної громади та забезпечити фінансування заходів щодо організації викупу для суспільних потреб.

4.  Секретаріату міської ради (С.Козлов) опублікувати дане рішення в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному сайті міської ради.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови – Директора департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради М.Вітенка, заступника міського голови – Директора департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради Т.Полатайка та постійну депутатську комісію з питань містобудування, земельних відносин, оренди та приватизації комунального майна (Р.Терешко).



Міський голова                                                     Руслан МАРЦІНКІВ





2011-2024 © Всі права застережено.