Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд звернень громадян про встановлення факту зд..."  № 1029 від 27.10.2022р. 
Документ №1029 від 27.10.2022р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.10.2022



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 27.10.2022р.  № 1029
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд звернень громадян про встановлення факту здійснення догляду


Керуючись ст.ст. 52,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» (зі змінами), виконавчий комітет міської ради,


вирішив:


1. Прийом заяв про встановлення факту здійснення догляду проводити у департаменті соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради та територіальних підрозділах Центру надання адміністративних послуг в селах Івано-Франківської міської територіальної громади та віддалених робочих місцях адміністратора.

2. Затвердити форму заяви про встановлення факту здійснення догляду (згідно додатку 1).

3. Затвердити форму Акту встановлення факту здійснення догляду (згідно додатку 2).

4. Акт встановлення факту здійснення догляду оформляється протягом п’яти робочих днів після надходження заяви від особи з інвалідністю I чи II групи; від особи, яка потребує постійного стороннього догляду або від особи, яка здійснює догляд за місцем реєстрації таких осіб та в присутності сусідів.

5. Організація та координація роботи з оформлення Акту про встановлення факту здійснення догляду у м. Івано-Франківську проводиться працівниками департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, із залученням працівників Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Організація та координація роботи з оформлення Акту про встановлення факту здійснення догляду у селах міської територіальної громади проводиться старостами сіл Івано-Франківської міської територіальної громади. У разі відсутності старости – роботу організовує Департамент інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького та заступника міського голови - директора Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами Віталія Федоріва.




Міський голова                                                                                Руслан МАРЦІНКІВ



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.