Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 208-31 від 02.12.2022р. 
Документ №208 від 02.12.2022р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

06.12.2022



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(31  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 02.12.2022р.  № 208-31
 


Про звернення

Івано-Франківської міської ради





Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України щодо необхідності передачі обласних енерго- та газорозподільчих компаній у державну власність (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане рішення до Президента України та Прем’єр-міністра України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).






Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ









Президенту України

Володимиру Зеленському


Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю


Звернення Івано-Франківської міської ради щодо необхідності передачі обласних енерго- та газорозподільчих компаній у державну власність


Терористичні ракетні удари російської  федерації по об’єктах критичної інфраструктури України показали, наскільки енергетика та енергетичні комплекси є цінними для життя українців. Військове керівництво країни-агресора обрали своїми цілями стратегічно важливі підприємства не тільки для української економіки, і для забезпечення життєдіяльності всього населення України в холодну пору року. Впевнені, що ворогу не вдасться зламати наш незламний опір та бойовий дух, і ми разом пройдемо цей нелегкий шлях боротьби.

Але, до того ж, надзвичайно важливою в цей час є потреба прийняти рішення щодо виходу з кризової ситуації, яка склалася з енергетичною системою України. Адже майже весь контроль за підприємствами, що забезпечують енерго- і газопостачання для українців в переважній більшості належать приватним особам, зокрема олігархам. З огляду на це, важливі рішення щодо управління такими структурами теж залежать від окремих людей, котрі, до того ж, можуть використовувати війну задля власного збагачення, а потім спекулювати на тарифах після нашої Перемоги.

Окрім того, незважаючи на більш ніж 9 місяців повномасштабної війни, цілий ряд українських обленерго досі залишаються руках деяких російських олігархів. Вважаємо абсолютно неприпустимою річчю – володіння майном чи акціями українських компаній, а відповідно – дозволяти заробіток громадянам країни-окупанта з коштів українського народу.

Українські енергетики, прості працівники підприємств – справжні Герої, адже відмінно працюють, ліквідовуючи наслідки ворожих ударів по наших ТЕС та ГЕС і роблять все для того, щоб стабілізувати роботу системи енергозабезпечення. Тож, потрібно віддати шану саме їх роботі, зробивши так, щоб позитивний результат від цього отримали українці, а не власники контрольних пакетів українських обленерго.

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, вкотре послідовно виступаємо  проти перебування у приватній власності підприємств, які мають стратегічне значення для національної безпеки та розвитку української економіки. Саме тому, вважаємо, що питання націоналізації всього енергетичного сектору є вкрай стратегічним і навіть життєво необхідним. Це буде надзвичайно важливим рішенням на користь народу України.

На основі вищесказаного, звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням ухвалити рішення щодо націоналізації та передачі обласних енерго- та газорозподільчих компаній з приватної у державну власність, а також заборонити подальшу ймовірну приватизацію стратегічних підприємств.



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.