Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 64-35 від 07.04.2023р. 
Документ №64 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 64-35
 



Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», указом Президента України від 02.12.2002 року №1114/2002 «Про звання Герой України», враховуючи звернення громадських та волонтерських організацій, Івано-Франківська міська рада


вирішила


  1. Схвалити звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо присвоєння звання Герой України Захиснику України Віталію Мерінову (посмертно) (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ








Президенту України

Володимиру Зеленському


Головнокомандувачу

Збройних Сил України

Валерію Залужному


Голові Івано-Франківської обласної держадміністрації

Світлані Онищук


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо присвоєння звання Герой України

Захиснику України Віталію Мерінову (посмертно)


Звання Герой України присвоюють за героїчний вчинок або за системно і тривалу працю на благо України. Віталій Мерінов є уособленням цих двох чинників, які вже долучили його до пантеону героїв України. Він постійно працював над тим, щоб Україна перемогла у війні за територіальну цілісність і незалежність.

Віталій Мерінов — доброволець, який пішов захищати нашу країну 24 лютого 2022 року.

Мерінов Віталій Олександрович народився 31 грудня 1990 року у місті Івано-Франківську. У 2006 році закінчив Івано-Франківську загальноосвітню школу перших І-ІІІ ступенів №15, з 2006-го по 2009 роки — Івано-Франківський коледж фізичного виховання, з 2009-го по 2015 і роки — Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, факультет фізичного виховання та спорту (магістр), З 2016-го по 2018 роки — Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, кафедра управління та бізнес-адміністрування (магістр).

З 2010 року по 24 лютого 2022 року працював тренером у спеціалізованій дитячого — юнацькій спортивній школі олімпійського резерву боксу ФСТ «Україна».

З 2011 року — голова громадської організації «Спільними зусиллями».

З 2018 року — президент Івано-Франківської міської федерації боксу.

У 2012 році відкрив спортивний клуб «СПЗ», вихованці якого неодноразово ставали чемпіонами світу, Європи, України з кікбоксингу, переможцями та призерами чемпіонатів України з боксу.

3 серпня по вересень 2014 року брав участь в антитерористичній операції у складі національної гвардії України, з січня 2017 року — у блокаді «Торгівля на крові» на Сході України.

Чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, заслужений майстер спорту України, чемпіон та фіналіст першості Європи з боксу, майстер спорту, чемпіон України з універсального бою, переможець турніру з рукопашного бою на «Кубок Президента України», володар найвищої нагороди спецназу — крапового берету.

З 2015-го по 2019 роки — депутат Івано-Франківської міської ради.

З 2014-го по 2019 роки — помічник-консультант народного депутата України.

З 2020 року — член виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Віталій брав активну участь у житті міста Івано-Франківська, його знали як порядну та відповідальну людину.

Без сумніву, він формував нове обличчя місцевої політики.

31 березня 2023 рок Віталій Мерінов помер у госпіталі від отриманих у бою поранень.

Побратими згадують Віталія як справжнього патріота України.

Відповідно до розділу ІІ-го статуту звання герой України затвердженого указом президента України від 2 грудня 2002 року №1114/2002, органи місцевого самоврядування можуть порушувати клопотання про присвоєння звання Герой України.

З уваги на викладене, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємось до вас із клопотанням присвоїти звання герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) Віталію Мерінову — за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзму і самопожертві в боротьбі за державний суверенітет та незалежність України.


Слава Україні!                                          

Героям Слава


Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

від 07 квітня 2023 року






2011-2024 © Всі права застережено.