Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 65-35 від 07.04.2023р. 
Документ №65 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 65-35
 


Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», указом Президента України від 02.12.2002 року №1114/2002 «Про звання Герой України», враховуючи звернення громадських та волонтерських організацій, Івано-Франківська міська рада


вирішила


  1. Схвалити звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо присвоєння звання Герой України Захиснику України Назарію Лугарєву (посмертно) (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ







Президенту України

Володимиру Зеленському


Головнокомандувачу

Збройних Сил України

Генералу Валерію Залужному


Голові Івано-Франківської обласної держадміністрації

Світлані Онищук



Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо присвоєння звання Герой України

Захиснику Назарію Лугарєву (посмертно)


Лугарєв Назарій Олексійович — український громадський діяч, пластун, курінь «Лісові Чорти», військовослужбовець, Головний сержант, учасник російсько-української війни. Організатор десятків пластових подій, таборів, вишколів. В 2019 комендант станичного табору «Мідгард». Голова Івано-Франківської станиці Пласту впродовж чотирьох каденцій, від 2018 і аж до загибелі. З 2021 член окружної пластової ради Івано-Франківської округи.

Пластове юнацьке псевдо «Лу». Військовий позивний «Філософ».

Вступив до Пласту в 2005 році. Належав до гуртка «Торнадо» юнацького куреня ч. 79 ім. В. Липинського. В старшопластунстві став членом 3 куреня УСП «Лісові чорти», де отримав псевдо «Вертихвіст». З 2018 виховник гуртка «Пекельні бешкетники» в юнацькому курені ч. 79 ім. В. Липинського.

В 2019 комендант станичного табору «Мідгард». Голова Івано-Франківської станиці Пласту впродовж чотирьох каденцій, від 2018 і аж до загибелі. З 2021 член окружної пластової ради Івано-Франківської округи.

Активний в громадському житті міста. З 2006 по 2010 рік гітарист у гуртах «Underground Dimension», а згодом поп-панк гурту «The Pizza Boyz».

Навчався у школі №16 у Івано-Франківську, після закінчення якої вступив до Івано-Франківського Вищого професійного училище № 21. Вищу освіту здобув за спеціальністю «Політологія» в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника, який закінчив у 2021 р.

Як студент 2 курсу магістерської програми «Політологія» виборов перемогу (20 місце серед 93 переможців) у конкурсі стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду імені Пінчука 2022/2023. Тема конкурсної наукової роботи була «Національна скаутська організація «Пласт» у процесі державотворення в Україні».

З 2011 по 2012 - проходив строкову службі в 95-й окремій аеромобільній бригаді.

У 2013-2018 рр. - проходив службу за контрактом у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді, у складі якої брав участь в бойових діях на Сході України. Ветеран АТО.

Опісля проходив службу за контрактом у резерві у 78 батальйоні.

З початок російського вторгнення зголосився до оборони України.

Брав участь у боях в Запорізькій області як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади Територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. Загинув з двома побратимами зі своєї роти під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу поблизу м. Гуляйполе Запорізької області. Планувалося його призначення на офіцерську посаду з подальшим присвоєнням офіцерського звання.

Залишилась дружина Мар’яна та син Данило.

З уваги на викладене, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємось до вас із клопотанням присвоїти звання герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) Назарію Лугарєву — за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзму і самопожертві в боротьбі за державний суверенітет та незалежність України.



Слава Україні!                                          

Героям Слава


Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

від 07 квітня 2023 року






2011-2024 © Всі права застережено.