Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 66-35 від 07.04.2023р. 
Документ №66 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 66-35
 


Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», указом Президента України від 02.12.2002 року №1114/2002 «Про звання Герой України», враховуючи звернення громадських та волонтерських організацій, Івано-Франківська міська рада


вирішила


  1. Схвалити звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо присвоєння звання Герой України Захиснику України Віталію Дереху (посмертно) (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ





















Президенту України

Володимиру Зеленському


Головнокомандувачу

Збройних Сил України

Валерію Залужному


Голові Івано-Франківської обласної держадміністрації

Світлані Онищук


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо присвоєння звання Герой України

Захиснику України Віталію Дереху (посмертно)


Дерех Віталій Мирославович - український журналіст, митець, пластун, лицар куреня «Орден Залізної Остроги», військовослужбовець, молодший сержант, командир протитанкового відділення 3-го окремого батальйону спеціального призначення 1 ОБрСпП ім. Івана Богуна - Збройних Сил України, учасник російсько-української війни.

Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2016) у складі батальйону Айдар. Почесний громадянин міста Тернополя (2022, посмертно).

Активний учасник Революції гідності в складі 15-ї сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Пластував в 29-у курені УПЮ ім. Юрія Старосольського, згодом разом із своїм гуртком «Сірі Вовки» (в якому також був Віктор Гурняк, Герой України, загинув в бою за Україну в 2014) — в 77 курені УПЮ ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Учасник та інструктор у військово-патріотичному таборі «Легіон».

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України; воював до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті м. Івано-Франківськ, зокрема рятувальником.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна Збройних Сил України, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Донеччині та Луганщині.

Влучно керував розрахунком ПТРК, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу рф. Був прикладом для всіх військовослужбовців, котрі несли службу поруч з ним. Викладав військову справу усім, хто того бажав, від вибухової справи до тактичних переміщень. Виконував завдання не тільки свого підрозділу, неодноразово ходив у розвідку на позиції ворога. Знищував вибухові загородження ворога на шляху українського війська, хоча і не був сапером.

Ефективно нищив ворога та у вільний час навчав інших досягати аналогічних результатів.

Він любив Україну і знав, що ми переможемо.

Загинув 28 травня 2022 року біля м. Попасна, Луганської області внаслідок авіаційного удару військ рф.

З уваги на викладене, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємось до вас із клопотанням присвоїти звання герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) Віталію Дереху — за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзму і самопожертві в боротьбі за державний суверенітет та незалежність України.



Слава Україні!                                          

Героям Слава


Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

від 07 квітня 2023 року






2011-2024 © Всі права застережено.