Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 69-35 від 07.04.2023р. 
Документ №69 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 69-35
 


Про звернення

Івано-Франківської міської ради





       Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій у Верховній Раді України щодо недопущення ухвалення законопроекту № 9103 від 13.03.2023р. «Про інститут реєстрованих партнерств» (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій у Верховній Раді України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).





Міський голова                                                        Руслан МАРЦІНКІВ









Голові Верховної Ради України

Руслану Стефанчуку


Головам депутатських фракцій

у Верховній Раді України


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо недопущення ухвалення законопроекту № 9103 від 13.03.2023

«Про інститут реєстрованих партнерств»


Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, висловлюємо своє різке невдоволення законопроектом № 9103 від 13.03.2023  щодо запровадження інституту цивільних партнерств, який пропонує прирівняти реєстровані партнерства до шлюбу, називаючи їх «сімейним союзом» та змінюючи чинні норми Сімейного кодексу України. 

Протягом всієї національної історії основою суспільного укладу українського народу була сім’я. Всупереч різним тиранічним і тоталітарним системам, які панували на наших землях, родина слугувала тим осередком свободи і любові, що не дав занепасти національній свідомості, мові, культурі, релігії, звичаям та традиціям. Саме в родинах зберігалася і досі зберігається українська національна ідентичність.

Проте, зараз перед основами традиційних сімейних цінностей постають нові виклики. Вони приховано чи відкрито намагаються протистояти стійкому фундаменту українських національних традицій, світогляду і культури. Спроби зруйнувати інститут сім’ї, активна пропаганда нетрадиційних поглядів, зміна орієнтирів щодо норм суспільної моралі – все це стає загрозою для українських родин. Окрім того, ми бачимо щоразу чіткіше протиставлення традиційних сімейних і європейських цінностей, що є нічим іншим, як цинічною підміною понять і спланованою атакою на європейський вибір нашого народу. 

Нинішня демографічна ситуація, відповідно до Стратегії національної безпеки України, затвердженої Указом Президента України від 14.09.2020 року № 392, визначена серед загроз національній безпеці та національним інтересам України. На основі цього, владі та громадянам необхідне чітке бачення того, як бути готовими протистояти цим загрозам. І державна політика повинна бути відповідною і звертати увагу не тільки на форму загрози, а й на її зміст. Тому, закликаємо наших парламентарів готувати більш розсудливі законопроекти, які лише сприятимуть подоланню наявних загроз для держави. Адже, ми твердо переконані, що легалізація одностатевих реєстрованих партнерств не тільки жодним чином не сприятиме подоланню демографічної кризи, зокрема через природну неспроможність одностатевих пар до народження дітей, а й взагалі загрожуватиме здійсненню адекватної демографічної політики в час війни української нації проти московського окупанта.

Досвід багатьох країн, у тому числі економічно розвинених, у яких спостерігається ослаблення або нівелювання інституту традиційної сім’ї свідчить, що ці країни стикаються з такими проблемами, як катастрофічне падіння народжуваності, тією ж самою демографічною кризою та зниженням рівня суспільної моралі. Проте, наприклад, наш добрий друг і партнер Польща є членом ЄС і, водночас, не поступилася жодними принципами у своєму законодавстві, пропагуючи традиційні родинні цінності та дар життя. Тому, ми вважаємо, що не варто йти в ногу з псевдоліберальними, на нашу думку, поглядами та ідеями, а насамперед, враховувати національні інтереси держави.

Зараз ми повинні згуртуватися, щоб вистояти в цій непростій війні української нації за свою свободу. Майбутнє нашої держави формується на збереженні сім'ї, яка, в свою чергу, базується на шлюбі чоловіка і жінки задля продовження традицій української родини. Вважаємо неприпустимими будь-які законодавчі ініціативи, які несуть загрози як для інституту сім’ї, так і для ціннісних підвалин українського суспільства в цілому, його моральних і духовних засад.

Саме тому, на основі вищезазначеного, закликаємо відхилити проект Закону № 9103 від 13.03.2023 «Про інститут реєстрованих партнерств» як такого, що несе в собі не тільки загрозу для морального і психічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, як конституційно закладеного союзу чоловіка та жінки, а й загрозу для національної безпеки України та захисту її національних інтересів.



Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

7 квітня 2023 року










2011-2024 © Всі права застережено.