Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 67-35 від 07.04.2023р. 
Документ №67 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 67-35
 



Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», указом Президента України від 02.12.2002 року №1114/2002 «Про звання Герой України», враховуючи звернення громадських та волонтерських організацій, Івано-Франківська міська рада


вирішила


  1. Схвалити звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо присвоєння звання Герой України Захиснику України Олегу Куцину (посмертно) (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ




Президенту України

Володимиру Зеленському


Головнокомандувачу

Збройних Сил України

Валерію Залужному


Голові Івано-Франківської обласної держадміністрації

Світлані Онищук


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо присвоєння звання Герой України

Захиснику України Олегу Куцину (посмертно)


Олег Куцин - український громадський, політичний та військовий діяч, командир Окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Олег Куцин народився 23 листопада 1965 року в Івано-Франківську, де у той час навчалися його батьки.

Закінчив Тячівську середню школу № 1.

У 1982-1984 роках навчався в Івано-Франківському інституті нафти і газу. Після строкової служби, яку проходив у 1986-1989 роках, продовжив навчання у Львівському політехнічному інституті.

Згодом закінчив Львівський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України.

З 1987 року працював на Тячівському заводі «Зеніт», де пройшов шлях від майстра до виконуючого обов'язки директора.

У 1989 році Олег Куцин вступив у «Народний рух України за перебудову». 4 жовтня 1989 року, попри сувору заборону комуністів, вперше вивісив синьо-жовтий прапор у місті Тячеві.

Він брав активну участь у виборах до Верховної ради 1990 року. Був учасником «Революції на граніті».

З початком військових дій на сході України, наприкінці травня - початку червня 2014 року, Олег Куцин організував волонтерську групу, яка почала збирати та доправляти допомогу українським військовим, що несли службу в районі окупованого Слов'янська Донецької області.

На початку літа 2014 року спільно з побратимами волонтерами вирішив вступити до лав Національної гвардії України. Було вирішено створити єдиний підрозділ з побратимів-волонтерів, яких на той момент було вже 35 осіб. Так була створена Окрема добровольча чота «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України, яка отримала назву на честь української парамілітарні організації «Карпатська Січ».

У жовтні 2014 року «Карпатська Січ» зайняла позиції у селищі Піски, та залишалась там до березня 2016 року. За цей час чота стало ротою, взяла участь в обороні Донецького аеропорту, боях за Піски, шахту «Бутовка», Водяне, Опитне, Первомайськ. Олег Куцин був поранений напередодні Різдва, у бою за селище Піски.

З початком повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року патріоти без досвіду бойових дій та добровольці з інших країн згуртувалися навколо ядра ветеранів «ОДЧ Карпатська Січ», створивши добровольчий батальйон. Вони обороняли Київ, тримали позиції в Ірпіні, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконує завдання на Ізюмському напрямку.

19 травня 2022 року частина добровольчого батальйону «ОДЧ Карпатська Січ» увійшла у лави ЗСУ, як 49-ий окремий піхотний батальйон Сухопутних військ Збройних Сил України «Карпатська Січ».

19 червня в боях на Ізюмському напрямку командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин загинув. 22 червня з ним попрощалися в Києві.

Побратими згадують про загиблого командира, як справжнього патріота України.

Керуючись Розділом ІІ Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року №1114, органи місцевого самоврядування можуть порушувати клопотання про присвоєння звання Героя України.

У зв`язку з тим, що петиція щодо звання Героя України Олега Куцина набрала більше 25 тисяч необхідних голосів та з уваги на вище викладене, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємось до вас із клопотанням присвоїти звання герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) Олегу Куцину — за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзму і самопожертві в боротьбі за державний суверенітет та незалежність України.


Слава Україні!

Героям Слава!

Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

від 07 березня 2023 року







2011-2024 © Всі права застережено.